پل در نخستین دور رقابت نامزدهای حزب جمهوریخواه در ایالت آیووا ، به شكل ناباورانه ای موفق شد در میان سه نامزد برتر این حزب جای گیرد.
اما ناباورانه به این جهت كه این پزشك شورشی لیبرال در حزب جمهوریخواه كه كرسی ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان آمریكا را برای 13 دوره متوالی حفظ كرده ، نخستن دور رقابت ها را باید از ایالتی آغاز می كرد كه در مجموع فقط یك درصد اعضای انجمن حزبی آن را لیبرال ها تشكیل می دادند.
طبق قوانین داخلی حزب جمهوریخواه ، انتخابات در ایالت آیووا در 'كاكس' و یا همان جلسه بزرگان قبیله و یا اصطلاحا انجمن حزبی انجام می گیرد.
88 درصد اعضای این انجمن را نیز محافظه كارانی تشكیل می دهند كه به طور طبیعی می بایست 'نیوت گینگریچ' رییس سابق مجلس نمایندگان ،'ریك پری ' فرماندار تگزاس ، 'ریك سنتوروم' سناتور سابق پنسیلوانیا و 'میت رامنی' فرماندار سابق ماساچوست و حتی 'میشل باكمن' نماینده كنونی مجلس را به ران پل ترجیح می دادند.
پل در این رای گیری دشوار موفق شد 21 درصد آراء را به خود اختصاص دهد و بعد از رامنی و سنتوروم در جایگاه سوم بایستد.
رامنی و سنتوروم با تنها 8 رای اختلاف ، هریك 25 درصد آراء را از آن خود كردند.
گینگریچ ، پری و باكمن نیز به ترتیب 13 و 10 و 5 درصد آراء را به خود اختصاص دادند تا به این ترتیب باكمن ؛'زن محبوب جنبش چای '، ناچارا از ادامه رقابت ها منصرف شود.
اما دور بعدی رقابت ها روز سه شنبه بیستم دیماه - 10 ژانویه - در ایالت نیوهمپشر (نیوهمپشایر) برگزار می شود كه این بار همه مردم این ایالت آزادند به هر یك از نامزدهای حزب جمهوریخواه رای دهند.
این انتخابات در حقیقت تا حدودی جایگاه و وزن سیاسی هر نامزد را نشان می دهد.
نه تنها هواداران حزب جمهوریخواه بلكه مستقل ها و در مواقعی هم دمكرات ها برای منحرف كردن برنامه ریزی های نامزدهای رقیب، در این انتخابات شركت می كنند.
اگر در این انتخابات پل بتواند جایگاه خود را حفظ كند و یا ارتقاء بخشد و رقیب اصلی او یعنی رامنی نیز نتواند فاصله خود را با رقبا بیشتر سازد، ستاره جمهوریخواهان با قدرت بیشتری به سمت كرسی ریاست جمهوری آمریكا گام برخواهد داشت.
پل معتقد است ایالات متحده آمریكا باید از دخالت هایش در امور داخلی دیگر كشورها دست بردارد و سربازانش را به خانه باز گرداند و با كاستن از مالیاتها ، تمام تلاشهایش را معطوف داخل و ساختن مجدد زیربناهای اقتصادی كند.
جوانان جمهوریخواه ، مستقل ها وحتی بخشهایی از دمكراتهای ناامید از اوباما، مجذوب ایده های او درباره دولت كوچك اما كارآمد،شغل برای همه و قطع كمكهای خارجی آمریكا از جمله كمك سالانه 6 میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی ، شده اند.
البته به همان نسبت، پل با این دیدگاههایش دشمنان سرسختی نیز برای خود ایجاد كرده است.
لابی های قدرتمند اسرائیل و شبكه قوی رسانه ای تحت كنترل این لابی ها در آمریكا، تمام تلاش خود را به كار گرفته اند تا پل را به عنوان نامزدی حاشیه ای معرفی و رای دهندگان را عملا ناامید سازند.
به همین دلیل پیروزی او در انتخابات نیوهمپشر بسیار پراهمیت خواهد بود چرا كه این پیروزی می تواند تبلیغات هماهنگ لابی های قدرتمند اسرائیل در آمریكا را تا حدودی به عقب براند .
مرور تحولات انتخابات آمریكا نشان می دهد كه لابی های اسرائیل در این كشور به رغم رقابت سرسخت نامزدهای حزب جمهوریخواه برای نشان دادن وفاداری خود به رژیم صهیونیستی، به این جمع بندی رسیده اند كه اوبامای ضعیف شده كنونی بهتر می تواند درخدمت اهداف نامشروع آنها در آمریكا باشد.
اقدامات ضدایرانی اوباما در دو ماه اخیر و همزمان با اوج گیری تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، به نظر می رسد كه عمدتا نسخه های تیم انتخاباتی او برای جلب رضایت لابی های اسرائیل و در نتیجه حفظ كرسی ریاست جمهوری به هر بهایی است.
لابی های اسرائیل از این موضوع آگاهند كه رای دهندگان جمهوریخواه بر خلاف دمكراتها، به موضوع مذهب نامزد خود اهمیت زیادی می دهند و بسیاری از آنان بشدت با پیروان آیین 'مورمون' مخالفند و به نامزدی كه پیرو این آیین باشد رای نخواهند داد.
مورمون ها هر چند كه به عنوان فرقه ای افراطی خود را مسیحی می نامند اما در هیچیك از سه شاخه مسیحیت یعنی ارتدوكس ، كاتولیك و پروتستان نمی گنجند.
آن طور كه نظرسنجی های رسمی در آمریكا نشان می دهد 20 درصد رای دهندگان جمهوریخواه در صورتی كه رامنی به عنوان نامزد این حزب معرفی شود، به او به عنوان یك پیرو مورمون، رای نخواهند داد.
در آمریكا مذهبی های جمهوریخواه شركت در انتخابات و رای دادن به نامزد مسیحی را یك تكلیف می دادند و در چنین فضایی این 20 درصد آراء در رقابتهای نفس گیر دو حزب ، مفهوم بیشتری پیدا می كند.
در حال حاضر تنها برگ برنده رامنی این است كه یك مدیر اقتصادی موفق بوده و فقط تصور كنید اگر اوضاع اقتصادی آمریكا با اندك كمك كمپانی های وفادار به اسرائیل در آستانه انتخابات، بهبود یابد و نامزد نهایی جمهوریخواهان نیز رامنی باشد ، نتیجه رقابت چه خواهد بود؟
بی تردید شانس اوباما در چنین فضایی در برابر رامنی دوچندان خواهد شد و جمهوریخواهان فرصت دیگری را برای كسب كرسی ریاست جمهوری از دست خواهند داد.
اما اگر در این میان ، پل بتواند رامنی را شكست دهد از این توانایی برخوردار است كه جوانان رای دهنده آمریكایی را به حركت وادارد و قطعا سونامی جوانان رای دهنده هوادار پل ، كابوس اوبامایی خواهد بود كه بشدت گروههای ضد جنگ و جوانان آمریكایی را كه با اتكا به رای آنان ،قدرت را در سال 2008 میلادی به دست گرفت ، سرخورده كرده است.
پل در همین مرحله نیز با طرح دیدگاههایش ، سیاستهای جنگ طلبانه و سودجویانه نه تنها اوباما بلكه رقبای هم حزبی خود را به طور جدی به چالش كشیده است و همین موضوع باعث شده كه حتی اگر لابی های اسرائیلی نگذارند او به مراحل بالاتر در این رقابت انتخاباتی دست یابد ، قطعا جایگاه خود را به عنوان ستاره ای در حزب جمهوریخواه حفظ و طیف فكری گسترده ای را در آمریكا نمایندگی خواهد كرد.
از : مقصود امیریان
برون مرزی **1575 **
تهران - 'رونالد ارنست پل' 76 ساله بي ترديد ستاره رقابت نفس گير نامزدهاي حزب جمهوريخواه ايالات متحده آمريكا براي تعيين رقيب 'باراك اوباما ' در انتخابات آبان ماه است؛ستاره اي كه در صورت كنار زدن رقباي هم حزبي ، كابوسي براي اوباما خواهد بود.