تهران- سخنگوي قوه قضاييه با بيان اينكه قاضي مشغول مطالعه پرونده فساد مالي اخير است، گفت: در صورتي كه مشكل خاصي پيش نيايد و قاضي با نقص بزرگي در پرونده مواجهه نشود، نخستين جلسه دادگاه رسيدگي به اتهامات متهمان اين پرونده در دهه سوم بهمن ماه جاري برگزار مي شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین 'غلامحسین محسنی اژه ای' روز دوشنبه این مطلب را در نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی بیان كرد.



*** صدور كیفرخواست برای 24 متهم

دادستان كل كشور افزود: در این پرونده برای 54 نفر از متهمان قرار مجرمیت صادر شده بود اما وقتی برای تایید به دادستانی تهران ارسال شد، دادستانی به قرار مجرمیت های 54 گانه، كلی ایراد گرفت و پرونده مجددا به بازپرسی رفت و به صدور كیفرخواست برای 24 نفر از متهمان منتهی شد.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینكه رسیدگی سریع به این پرونده مطالبه عمومی است، گفت: به طور حتم این خواسته مردم، خواسته به حقی است اما خوب تر این است كه بتوان به تمام ابعاد این پرونده رسیدگی كرد.

محسنی اژه ای با بیان اینكه پرونده مالی اخیر دارای ابعاد بسیار قضایی و غیر قضایی بود، اظهار داشت: در طول یك ماه گذشته ابعاد جدیدتری درباره این پرونده مشخص و اموال بیشتری از سوی كارشناسان شناسایی شد.



*** پایان كارشناسی اموال به جز كارخانجات

دادستان كل كشور اضافه كرد: كارشناسی اموال به غیر از چند شركت بزرگ به اتمام رسیده است و با اینكه كارشناسان قول داده بودند ظرف مدت معین كارشناسی اموال پایان یابد اما به دلیل پیچیده بودن كارشناسی ها این امر محقق نشد.

سخنگوی دستگاه قضایی یادآور شد: بجز كارخانجات تقریبا كارشناسی تمامی اموال صورت گرفته و اداره كارخانجات و شركت ها نیز به نحو نسبتا خوبی انجام شده است.

دادستان كل كشور اظهار داشت: در طول یك ماه گذشته نیز چندین نفر در مسوولیت های مختلف دستگیر شده اند كه البته این مسوولیت ها خیلی بالا نیستند.

محسنی اژه ای افزود: این افراد دستگیر شده اند و به مبالغ قابل توجهی رشوه كه بعضا میلیونی و میلیاردی بود، اعتراف دارند.



*** صدور كیفرخواست برای 6 نفر دیگر در هفته جاری

وی با یادآوری اینكه برای 24 نفر از متهمان پرونده كیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال شد، گفت: این پرونده اكنون در مرحله دادگاه قرار دارد و قاضی پرونده نیز مشغول مطالعه است.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: به احتمال زیاد در طول این هفته علاوه بر 24 نفر یاد شده، برای پنج تا 6 نفر دیگر نیز كیفرخواست صادر و به آن پرونده ضمیمه می شود.

سخنگوی قوه قضاییه وجود كیف های مخصوص رد و بدل پول و رشوه از سوی گروه امیرمنصور آریا در پرونده اخیر فساد مالی را تایید كرد و گفت: با كشف اسناد بیشتری از این اختلاس، تعداد بیشتری از افراد كه رشوه گرفته بودند، مشخص شدند.

محسنی اژه ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینكه با توجه به اظهار نظر شما كه در برخی سایت ها منتشر شد، بازداشت معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص پرونده اختلاس اخیر به كجا انجامید؟ تصریح كرد: من كجا گفته ام كه این فرد بازداشت شده است.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح كرد: اشكال این است كه برخی سایت ها مطالبی را منتشر و آنها را به من نسبت می دهند در حالی كه چنین چیزی نگفته ام.

دادستان كل كشور ادامه داد: چندین نفر كه دارای مسوولیت های مختلف اجرایی بوده اند در پرونده اختلاس بانكی اخیر دستگیر شدند و خودشان هم قبول دارند كه رشوه دریافت كرده اند.



***شایعات در مورد من و خانواده ام مضحك است

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه نشست خبری خود گفت: این روزها شایعاتی علیه من و خانواده ام مطرح شده كه در جای خود مضحك است.

دادستان كل كشور ، ریشه این شایعات را بررسی پرونده اختلاس بانكی اخیر دانست و افزود: اگر من ناظر این پرونده نبودم، چنین شایعاتی نیز مطرح نمی شد.

محسنی اژه ای با بیان اینكه گفته شده برادرزاده من وكیل یكی از متهمین پرونده های اختلاس اخیر بانكی است، تصریح كرد: من دو برادر دارم كه یكی از آنها سال گذشته درگذشت كه او دو فرزند در سنین پیش دبستانی و پیش دانشگاهی دارد.

وی تصریح كرد: برادر دیگر من هم دارای سه فرزند است كه دو فرزند آن در مقاطع راهنمایی و دبیرستان درس می خوانند و سومی نیز به مدرسه نمی رود.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین شایعه مانور دادن فرزندش با ماشین های مدل بالا در تهران را تكذیب كرد و گفت: چنین چیزی وجود ندارد.

دادستان كل كشور، شایعه دیگری را كه در باره او مطرح شده است، دخالتش در خرید و فروش ارز دانست و تصریح كرد: چنین چیزی هم همانند دو شایعه قبلی صحت ندارد.



*** از دشمن چه انتظاری دارید؟

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال كه رسانه های بیگانه درباره حكم اعدام ' سعید ملك پور' مدیر سایت های مبتذل و غیراخلاقی كه اخیرا به اعدام محكوم شده است، واكنش هایی نشان داده و جرم او را سیاسی خوانده اند، گفت: از دشمن چه انتظاری غیر از این دارید، آنها رحمت الله حیدری را كه یك فرد قاتل و جانی در شیراز بود و اخیرا اعدام شد، فردی سیاسی، متدین و حامی جریان فتنه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 قلمداد كردند در حالی كه چنین چیزی نبود.

وی تاكید كرد: جرم ملك پور همان است كه در حكمش آمده و این حكم سیاسی نیست.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دستگیری افراد دیگری در ارتباط با پرونده سایت های مستهجن گفت: بطور طبیعی دستگیری افراد با حكم قضایی انجام می شود و در این رابطه نیز افرادی دستگیر شده بودند اما اكنون اطلاع ندارم كه تعداد این افراد افزایش یافته یا از برخی آنها رفع اتهام شده است.



*** توهین و افترا از ناحیه هر كس كه باشد صحیح نیست

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینكه توهین، افترا، تهمت و اهانت از ناحیه هر كس كه باشد صحیح نیست، گفت: مدعی العموم می تواند به این موارد در خصوص مقامات رسیدگی كند.

وی كه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اخیر نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی درباره رییس جمهوری پاسخ می داد، در عین حال افزود: من هنوز این مطالبی را كه شما گفتید در جایی نخوانده ام و ندیده ام.



***توضیحات سخنگو درباره چگونگی باز شدن دوباره سایت هاشمی رفسنجانی

محسنی اژه ای در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر آخرین اقدامات صورت گرفته درباره سایت آقای هاشمی رفسنجانی گفت: هرسایتی كه بر خلاف مقررات اقدام كند بطور حتم تذكراتی را دریافت خواهد كرد و ممكن است تخلف برخی سایت ها در حد بالایی نباشد و تعداد تذكرات نیز به سه بار برسد و سپس اقدام به پالایش سایت شود .

دادستان كل كشور ادامه داد: در مورد سایت آقای هاشمی رفسنجانی یكبار به انها تذكر داده بودند كه مورد توجه قرار گرفته بود اما بار دیگر نیز تخلف خود را تكرار كردند كه از طریق قانون جرایم رایانه ای اقدام شد .

محسنی اژه ای افزود: این سایت علاوه بر اینكه ثبت داخلی نشده ، بنام آقای هاشمی رفسنجانی نیز نیست بلكه بنام یكی از فرزندانش است و اگر سایت ثبت و موارد تخلف برداشته شود بطور قطع سایت مجددا باز خواهد شد.



*** آنچه مدنظر است نوع جرم و تخلف است

محسنی اژه ای در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینكه مبالغ فساد مالی اخیر قرار بوده است برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات آینده ریاست جمهوری صرف شود، گفت: هر چند در رسیدگی به تخلف به انگیزه نیز توجه می شود اما آنچه مد نظر است نوع تخلف و نوع جرم است .

وی ادامه داد : به عنوان مثال در هفته های گذشته كه افرادی به اتهام دریافت مبالغ قابل توجهی رشوه در پرونده فساد مالی اخیر شناسایی و دستگیر شدند، در ازای ارائه خدمتی این مبالغ را گرفته بودند و این تخلف جرم محسوب می شود اما اینكه این افراد مبالغ دریافت شده را صرف چه كاری می خواستند بكنند بحث دیگری است .

اژه ای ادامه داد: دستگاه قضایی اكنون به دنبال این نیست كه مبالغ دریافت شده قرار بود كجا صرف شود و طبیعتا در این زمینه در مرحله اول تحقیق نمی شود.



*** سریع تر و صحیح تر به استعلامات پاسخ گفته شده است

دادستان كل كشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه آیا طبق بخشنامه رییس قوه قضاییه به روسای دادگستری های سراسر كشور ، شعبات ویژه رسیدگی به جرایم انتخاباتی فعال شده است یا خیر؟ گرفت: طبق قانون، قوه قضاییه در انتخابات سه وظیفه دارد كه یكی از این وظایف پاسخ به استعلامات است .

محسنی اژه ای افزود: خوشبختانه امسال سریع تر، صحیح تر و منظم تر به استعلامات دریافت شده پاسخ گفته شده است .

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص وظیفه دوم دستگاه قضایی در انتخابات گفت : اگر جرم انتخاباتی رخ دهد ، طبق قانون، دستگاه قضایی موظف است خارج از نوبت به این جرم رسیدگی كند.

وی همچنین درباره وظیفه سوم دستگاه قضایی در انتخابات افزود: قوه قضاییه موظف است در همه حوزه ها با هماهنگی شورای نگهبان و هیات های اجرایی یكسری اقدامات پیشگیرانه از جرایم انتخاباتی اتخاذ كند كه تفاوت بخشنامه رییس قوه قضاییه در انتخابات امسال، توجه ویژه به مساله پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی است .

محسنی اژه ای یادآور شد: تا امروز پرونده های بسیار نادری درباره جرایم انتخاباتی به دستگاه قضایی ارجاع شده و ممكن است در روزهای آینده كه تبلیغات بصورت رسمی آغاز می شود پرونده های دیگری به قوه قضاییه ارسال شود .

محسنی اژه ای همچنین در پاسخ به این سوال كه یكی از شركت های هواپیمایی اخیرا در یكی از پروازها یك فیلم غیر اخلاقی برای مسافران پخش كرده است، گفت: تاكنون مطلبی در این باره نشنیده ام .

سخنگوی قوه قضاییه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی ادعایی در خصوص بانك مركزی را مطرح كرده و مدعی شده است كه اگر ارگان های بازرسی اقدام نكنند بار دیگر دچار آسیب خواهیم شد، گفت: چنانچه سازمان های نظارتی شامل سازمان بازرسی كل كشور ، كمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی و در برخی موارد دیوان محاسبات گزارشاتی را در این باره به قوه قضاییه ارسال كنند، رسیدگی خواهد شد اما تاكنون در این باره گزارشی از مراجع رسمی به قوه قضاییه واصل نشده است .

دادستان كل كشور افزود: یكی از دستگاههایی كه قبل و بعد از واضح شدن پرونده فساد مالی اخیر عملكرد خوبی داشت، سازمان بارزسی كل كشور بود كه ماه ها قبل از مكشوف شدن این فساد، نامه هایی را به بانك مركزی نوشته و هشدارهایی را داده است.

وی افزود: در عین حال بدیهی است كه سازمان بازرسی كل كشور نمی تواند هر روز و حتی هر ماه همه دستگاه ها را نظارت كند.

به گفته اژه ای، یكی از محاسن دوره كنونی سازمان بازرسی كل كشور، به روز شدن این سازمان است.

محسنی اژه ای همچنین در باره آخرین اقدامات بازگرداندن خاوری از طریق اینترپل گفت: برای بازگرداندن خاوری علاوه بر اینترپل از طریق غیر رسمی نیز اخیرا به وی پیغام داده شده است.

وی ادامه داد: این مساله سند بسیار خوبی برای مدعیان مبارزه با فساد مانند سازمان های بین المللی، كشورهای غربی و پلیس بین الملل است.

محسنی اژه ای تاكید كرد: هیچ كس نمی تواند بگوید كه این مساله سیاسی است، زیرا همه می دانند این فرد به اتهام فساد مالی تحت تعقیب قرار دارد.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینكه در حال حاضر برخی از متهمان پرونده فساد مالی نسبت به این شخص اعتراف دارند، گفت: همان روزهای اول اعلام كردند كه اگر خاوری برگردد به نفع او خواهد بود زیرا اكنون بسیاری از افراد علیه او اعتراف می كنند و ما نمی دانیم این اعتراف های چه میران درست و چه میزان غلط است.

داستان كل كشور همچنین در باره پرونده واگذاری فولاد گفت: این پرونده همچنان در حال بررسی است و كارشناسان قرار است ضمن بررسی تقویم زمان فعلی و زمان واگذاری، نسبت به چگونگی واگذاری و دیونی كه آن موقع وجود داشته است، اعلام نظر كنند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر شكایت علی اكبر جوانفكر از قاضی صلواتی گفت: در این باره اطلاعاتی ندارم.



***رفع نقص پرونده بیمه

محسنی اژه ای با بیان اینكه دادسرا نقض پرونده بیمه را كه از سوی دادگاه اعلام شده بود، رفع كرده است، افزود: این پرونده در حال بررسی است و هنوز وقت دادگاه آن تعیین نشده است.

دادستان كل كشور در پاسخ به پرسش دیگری درباره شكایت كمیسیون اصل 90 و مجلس از رییس بانك مركزی گفت: این پرونده ها در حال رسیدگی هستند و منجر به صدور حكم نشده است؛ هر گاه حكم نهایی صادر شد، اعلام می كنیم.



*** بودجه قوه قضاییه در سال آینده

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسشی درباره رایزنی قوه قضاییه با دولت درباره تعیین بودجه این قوه برای سال آینده گفت: قوه قضاییه با توجه به نوع ماموریت ها و سازمان هایی كه در اختیار دارد، مشكلات زیادی از نظر تامین بودجه دارد كه با افزایش سنواتی بودجه مشكل آنها حل نمی شود.

وی ادامه داد: البته دولت هم به خاطر محدودیت هایی كه دارد نمی تواند همه درخواست های مالی سازمان ها را ولو به حق هم باشد تامین كند چراكه دستش باز نیست.

محسنی اژه ای از هماهنگی قوه قضاییه، دولت و مجلس در بررسی بودجه این قوه خبر داد و ابراز امیدواری كرد بودجه سال آینده قوه قضاییه با هماهنگی همه نهادهای مسوول به طور مناسب تامین شود.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در رابطه با محاسبه یك روز حبس انفرادی به جای 10 روز زندان گفت: این مساله تازه ای نیست و از زمان آیت الله هاشمی شاهرودی مطرح بوده است.

وی تصریح كرد: مقام معظم رهبری از سال ها پیش توصیه فرموده اند تا می توانید سعی كنید افراد زندانی در انفرادی بسر نبرند.

اجتمام**9140**9105**9171**1572*1379