به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای در مقدمه خطبه اول با گرامیداشت دهه مبارك فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شكر برای این نعمت بزرگ الهی را لازم دانستند و افزودند: در این ایام باید از ملت ایران نیز تشكر كرد كه در 33 سال گذشته، از خود وفاداری، ایثار، شجاعت، جوانمردی، بصیرت و حضور دائمی در صحنه نشان دادند.
ایشان همچنین با اشاره به حال و هوای متفاوت دهه فجر امسال بدلیل انقلاب های پیروز منطقه بویژه در تونس، مصر و لیبی، خاطر نشان كردند: این تحولات، برای ملت ما مژده بزرگ و حادثه شیرین و مباركی است و ملت ایران با پیروزی این انقلابها، بطور نسبی از غربت در آمد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به خطوط اساسی و دستاوردهای انقلاب اسلامی اشاره كردند و افزودند: انقلاب، رژیم ضد اسلام و دیكتاتور و مستبد را از بین برد و رژیمی اسلامی و مردم سالار بر سركار آورد.
حضرت آیت الله خامنه ای، از بین رفتن وابستگی و جایگزینی استقلال همه جانبه، از بین رفتن اختناق نفس گیر و حاكمیت فضای آزادی، رهایی از تحقیرشدگی تاریخی و بدست آوردن عزت ملی، از بین رفتن ضعف نفس و خودكم بینی و حاكم شدن روحیه اعتماد به نفس ملی را از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی برشمردند و تاكید كردند: یكی دیگر از دستاوردهای انقلاب، تبدیل شدن ملت ایران، از ملتی منزوی و بی نقش در مسایل سیاسی و كشور، به ملتی آگاه و دارای تحلیل سیاسی و تاثیر گذار در مسایل كشور است.
ایشان با تاكید بر اینكه این دستاوردها و خطوط اساسی انقلاب نهادینه شده است، خاطر نشان كردند: امروز شعارهای انقلاب همان شعارهای روزهای اول انقلاب و این نشان دهنده سلامت انقلاب است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: شعارهای انقلاب همچون علامت اشاره به سمت اهداف انقلاب هستند و هنگامی كه شعارها تغییر نكرده باشند، این، به معنای منحرف نشدن مسئولان و مردم از صراط مستقیم انقلاب اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای بعد از برشمردن برخی دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی، به بیان برخی نقاط قوت و همچنین نقاط ضعف پرداختند و تاكید كردند: ما ضمن تقویت نقاط قوت، نباید نقاط ضعف را پنهان كنیم بلكه باید با برطرف كردن ضعف ها، از نهادینه شدن آنها جلوگیری كنیم.
ایشان خاطرنشان كردند: در حركت 33 ساله انقلاب اسلامی، افت و خیز بوده اما حركت به سمت اهداف اصلی، هیچگاه متوقف نشده و همواره ادامه داشته است.
رهبر انقلاب اسلامی، غلبه بر چالش ها را یكی از نقاط قوت بسیار مهم انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، قدرتهای جهانی همواره تلاش داشتند تا با مانع تراشی های فراوان همچون تحمیل جنگ هشت سال ، انجام اقدامات تروریستی، و تحریم ها، حركت ملت ایران را متوقف كنند و انقلاب اسلامی را به زانو در آورند و ملت را پشیمان كنند اما، با وجود همه این چالش ها، نظام اسلامی راه خود را با قوت ادامه داده و بر آنها غلبه كرده است. حضرت آیت الله خامنه ای گسترش كیفی و كمی خدمات درجه اول به مردم، در سراسر كشور را از دیگر نقاط قوت نظام اسلامی دانستند و با اشاره به پیشرفتهای علمی خاطر نشان كردند: پیشرفتهای علمی و فناوری، یكی دیگر از نقاط قوت بسیار مهم است زیرا علم زمینه ساز اقتدار و پایه پیشرفت همه جانبه كشور است.
ایشان، پیشرفتهای علمی 33 ساله كشور را حیرت آور توصیف كردند و افزودند: این پیشرفتهای علمی در عرصه های مختلف بوده اما برخی از آنها همچون فناوری هسته ای بیشتر معروف شده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیشرفت های علمی شگفت آور در بخش های هوا- فضا، پزشكی، رادیو داروها، زیست فناوری، نانو فناوری، سلول های بنیادی و شبیه سازی، داروهای ضد سرطان، ساخت ابر رایانه ها، و انرژی های نو، تاكید كردند: معتبرترین مراكز علمی دنیا، این پیشرفتها را تایید كرده اند و بر اساس گزارش سال 2011 میلادی یكی از این مراكز معتبر علمی، رشد علمی ایران سریعترین رشد علمی در دنیا بوده است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: بر اساس همین گزارش، رتبه علمی ایران در منطقه، رتبه اول و در دنیا، هفدهم است.
ایشان خاطر نشان كردند: بر اساس سند چشم انداز ما باید در سال 1404، به رتبه اول علمی منطقه دست پیدا می كردیم اما اكنون، سالها زودتر از پیش بینی ها به این رتبه رسیده ایم.
رهبر انقلاب اسلامی، پیشرفت های كشور در ایجاد زیر ساخت های فنی و مهندسی صنعتی، راهها و ارتباطات، مخابرات و صنعت را از دیگر نقاط قوت نظام اسلامی برشمردند و
خاطر نشان كردند: با وجود این پیشرفتهای عظیم، اما گزارش های خوب و روشنی از این پیشرفتها به مردم داده نمی شود كه جای تأسف دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای، انتقال ارزشهای انقلاب اسلامی به نسل های دوم و سوم را از دیگر نقاط قوت نظام اسلامی دانستند و افزودند: گواه آشكار این موضوع، دانشمندان شهید مصطفی احمدی روشن و رضایی نژاد هستند، كه با اینكه دوران انقلاب و امام و دوران جنگ را درك نكرده بودند اما با درك وظایف انقلابی و اسلامی به درجات عالی علمی نیز رسیدند و با وجود مورد تهدید بودن، به راه خود ادامه دادند.
ایشان با تأكید بر اینكه شهیدان احمدی روشن و رضایی نژاد نسل سوم انقلاب بودند،
خاطر نشان كردند: حركت عظیم جوانان، بعد از شهادت شهید احمدی روشن، در اعلام آمادگی برای ادامه مسیر علمی این شهید، حركتی بسیار مهم و نمونه دیگری از انتقال ارزشها به نسل سوم است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته در كنار این رویش ها، توبه كار و پشیمان از انقلاب هم داشتیم اما رویش ها بیشتر از ریزش ها بوده است.
ارتقای جهش وار ملت ایران در اثرگذاری در مسایل منطقه و حتی جهان، بنیه قوی و ساخت مستحكم كشور و نظام در مواجهه با دشمنی ها، و ارتقای كمی و كیفی دانشگاهها و
حوزه های علمیه، از دیگر نقاط قوتی بودند كه رهبر انقلاب اسلامی به آنها اشاره كردند.
حضرت آیت الله خامنه ای بعد از بیان این نقاط قوت، تأكید كردند: همه این پیشرفت های علمی، اجتماعی و فنی در شرایط تحریم همه جانبه محقق شده كه این، موضوع مهمی است و امیدها را افزایش می دهد.
ایشان در ادامه به برخی نقاط ضعف نیز اشاره كردند و افزودند: یكی از این ضعف ها، گرایش برخی مسئولان به دنیا طلبی، مادی گرایی، ثروت، تجمل، تشریفات و اشرافی گری است كه نتیجه این گرایش نیز، گسترش این روحیه در میان مردم و جامعه است.
رهبر انقلاب اسلامی با اظهار تاسف از وجود روحیه اسراف و مصرف زدگی در جامعه تأكید كردند: باید تلاش شود تا مصرف زدگی و حرص به دنیا كاهش پیدا كند و این نقیصه از جامعه برطرف شود.
حضرت آیت الله خامنه ای نبود پیشرفت مطلوب و مورد توقع در اخلاق، معنویت و تزكیه نفس بموازات پیشرفتهای علمی و محقق نشدن عدالت اجتماعی مورد نظر اسلام را از دیگر نقط ضعف دانستند كه باید برای رفع آنها همت و تلاش بیش از پیش شود.
ایشان وظایف مسئولان و مردم برای ادامه حركت در مسیر اهداف انقلاب اسلامی و رسیدن به آرمانها را نیز یادآور شدند و افزودند : یكی از مهمترین وظایف ، مسئولیت پذیری بخصوص در میان مسئولان است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان كردند: مسئولان و خدمتگزاران مردم در دولت، مجلس و قوه قضاییه نباید تقصیرها را به گردن یكدیگر بیاندازند زیرا وظایف رهبری، قوا و دستگاهها در قانون اساسی مشخص شده است و هر یك از مسئولان باید بر اساس وظایف قانونی خود، مسئولیت پذیر باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: حتی اگر اشكالی متوجه رهبری نیز بود، رهبری باید متواضعانه آن اشكال را قبول و سعی كند، آن را برطرف نماید.
غافل نشدن از مسایل و ارزشهای اصلی بدلیل سرگرم شدن به فرعیات، و حفظ اتحاد و همدلی، از دیگر نكاتی بودند كه رهبر انقلاب اسلامی به مسئولان گوشزد كردند.
حضرت آیت الله خامنه ای تاكید كردند: مسئولان سه قوه و دیگر مسئولان باید حتی باوجود برخی اختلاف نظرها، اتحاد و همدلی را میان خود حفظ كنند و در جهت گیریهای نظام و كشور، همراه یكدیگر باشند.
ایشان خاطر نشان كردند: اتحاد و همدلی میان مسئولان، میان مردم ، و میان مردم و مسئولان، علاج قطعی بسیاری از مشكلات كشور است.
حضرت آیت الله خامنه ای هوشیاری در مقابل دشمن و فریب نخوردن در مقابل لبخند و وعده های دروغ او را یكی دیگر از كارهای اصلی برشمردند و خاطر نشان كردند: اوایل برخی ها لبخند دشمن را باور می كردند اما بتدریج پشت صحنه این وعده ها را فهمیدند و متوجه شدند كه دشمن چه راحت دروغ می گوید و چگونه بدون واهمه و دغدغه عهد شكنی میكند و بدون احساس خجالت زیرحرف و قولش می زند.
رهبر انقلاب اسلامی با استناد به وجود نمونه های متعدد ی كه ماهیت حقیقی لبخندهای فریبنده و حرفهای دروغ دشمن را اثبات می كند، به سخنان و نامه اخیر رییس جمهور امریكا، جواب جمهوری اسلامی به این نامه وعكس العمل و اقدام بعدی آمریكا اشاره كردند و افزودند: روزی كه لازم شد واین نامه ها در اختیار افكار عمومی ملتها قرار گرفت همه می فهمند وعده ها و حرفهای امریكا چقدر ارزش دارد و آنها چگونه برخلاف حرفهایشان عمل میكنند.
ایشان در آخرین فراز از محور اول سخنانشان در باره كارهای ضروری ملت و مسئولان، پرهیز از تنبلی، كسالت و كم كاری را مورد تاكید قرار دادند و افزودند: باید در همه زمینه ها از جمله اقتصاد، بطور جهادی كار كرد.
رهبر انقلاب اسلامی خطبه اول نماز را با تبیین اوضاع منطقه و جهان ادامه دادند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به سرنگونی 4 طاغوت منطقه از دهه فجر سال گذشته تا كنون افزودند: در رویداد بسیار مهم دیگری مردم مصر و تونس در انتخابات به گروههای اسلامی رای دادند این مسئله اثبات كرد همه تلاشهای تبلیغات سیاسی امریكا و صهیونیستها برای ایجاد اسلام هراسی در ملتها و ایجاد وحشت در افكار عمومی مردم از حكومت اسلامی نقش برآب شده و ملتها طرفدار اسلامند.
رهبر انقلاب اسلامی ضعف و انزوای روز افزون رژیم صهیونیستی و افزایش نشاط و امید فلسطینی ها را از بركات بسیار مهم قیام ملتهای منطقه برشمردند و تاكید كردند: غده حقیقتاً سرطانی اسرائیل باید درمنطقه از بین برود و این مسئله بدون تردید روی خواهد داد.
حضرت آیت الله خامنه ای در بحث اوضاع منطقه، مظلومیت مردم بحرین را نیز خاطر نشان كردند وافزودند: دستگاههای رسانه ای مستكبران، با سكوت كامل، این ملت مظلوم را مورد بایكوت قرار داده است اما این كارها اثری نخواهد داشت و ملت بحرین هم به توفیق الهی پیروز خواهد شد .
ایشان با اشاره به ادعای حكام جزیره بحرین در باره دخالت جمهوری اسلامی ایران در اوضاع بحرین افزودند: این حرف كاملا دروغ است چرا كه اگر ما دخالت می كردیم اوضاع بحرین جوردیگری می شد .
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: ما هر جا دخالت كنیم صریحا می گوییم همچنانكه به علت ضدیت با غده سرطانی رژیم صهیونیستی در دو جنگ پیرزومند 33 روزه و 22 روزه دخالت كردیم و از این پس نیز هرجا هر ملتی یا گروهی با رژیم صهیونیستی مبارزه و مقابله كند ما به او كمك می كنیم و هیچ ابایی هم از گفتن این مسئله نداریم.
رهبر انقلاب در تبیین اوضاع جهان به ضعف محسوس اقتصادی-مالی و سیاسی امریكا اشاره و خاطرنشان كردند: امریكا در خاورمیانه - فلسطین و مسئله عراق شكست خورده و دولت مردمی و ملت عراق نگذاشتند امریكاییها برغم خواست و تلاش فراوانشان ، در عراق بمانند.
ایشان افزودند: البته امریكایی ها هنوز در عراق دخالتهای نفتی و امنیتی دارند كه ملت و دولت عراق در آینده حتما برای آن هم فكری خواهند كرد.
رهبر انقلاب اسلامی خودداری اوباما در سخنرانی اخیر در كنگره این كشور از اشاره به تظاهرات 4 ماهه مردم در شهرهای مختلف را یكی دیگر از نشانه های ضعف دولت امریكا برشمردند و افزودند: رئیس جمهور امریكا برای پنهان كردن این ضعفها حتی اشاره به 4 ماه تظاهرات مخالفت آمیز ملت امریكا و سركوب شدید پلیس نكرد.
حضرت آیت الله خامنه ای دولتهای اروپایی را نیز از لحاظ اقتصادی - مالی و سیاسی دچار ضعف روز افزون دانستند و با اشاره به وابستگی و تبعیت دولتهایی نظیر فرانسه ازامریكا تاكید كردند: اگر روزی ملتهای اروپایی دریابند كه علت اصلی مشكلات آنها، تبعیت دولتهایشان از امریكا و شبكه جهانی صهیونیزم است نهضت اجتماعی عظیمی براه خواهد افتاد كه در پرتو آن دنیای جدیدی بوجود خواهد آمد.
رهبر انقلاب در تشریح ابعاد مختلف موقعیت ضعیف غربی ها در سطح بین المللی تحریم جمهوری اسلامی و ملت ایران را از نشانه های این ضعف چشمگیر خواندند وافزودند: آنها می خواهند ملت ایران را بخاطر وفاداری به اسلام مجازات كنند اما واقعیت این است كه تحریم از 2 جنبه به نفع نظام اسلامی و ملت تمام خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای تكیه ملت ایران به استعدادها و ظرفیتهای داخلی را از جمله نتایج تحریم سی ساله ایران برشمردند و خاطر نشان كردند: اگرآنها ما را تحریم نظامی نمی كردند و نیروگاه بوشهر را می ساختند و درهای علم را بر روی ما نمی بستند، امروز این پیشرفتهای عجیب نظامی و علمی را نداشتیم، در غنی سازی دارای این موقعیت ممتاز نبودیم و در پزشكی و هوا فضا به این حد از موقعیت نمی رسیدیم، بنابر این تحریم از زاویه تكیه نظام و ملت به استعداد و ظرفیتهای بی پایان جوانان ایران به نفع ما بود و باعث شد این چشمه های جوشان هر روز شكوفاتر شوند.
رهبر انقلاب اسلامی در تشریح و اثبات ضرر تحریم ها برای غربی ها افزودند: بگفته غربی ها هدف اصلی تحریم ملت ایران عقب نشینی این ملت از مواضع هسته ای است و چون این نظام و این مردم از دستاوردهای پرافتخار هسته ای خود عقب نشینی نمی كنند بنابراین این تحریم در نهایت موجب شكسته شدن هیبت تهدیدهای غرب در چشم ملتهای منطقه و جهان می شود و عزت و قدرت ملت ایران را در افكار عمومی جهان بیشتر می كند، بنابراین تحریم از این جهت هم به نفع ماست.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان جمله مكرر مقامات امریكایی را مبنی بر اینكه همه گزینه ها روی میز است، مورد اشاره قرار دادند و افزودند: معنای این جمله تهدید به جنگ است اما همه می دانستند كه این تهدید به ضرر امریكاست همچنانكه ایجادجنگ ده برابر بیشتر به ضرر امریكا خواهد بود.
ایشان سخن گفتن مقامات امریكایی را به زبان تهدید نشان دهنده عجز واشنگتن از مقابله منطقی و گفتمانی باجمهوری اسلامی دانستند و افزودند: آنها در میدان مقابله فكر و منطق دچار ضعف هستند و به همین علت از تشبث به زور و توسل به جنگ حرف می زنند و معنای این روش این است كه امریكا جز زور هیچ منطقی ندارد و برای غلبه خواستهایش جز جنگ هیچ روشی را نمی شناسند.
حضرت آیت الله خامنه ای توسل امریكا به تهدید و زورگویی را موجب بی اعتباری مقامات این كشور در چشم ملتها و در افكارعمومی ملت امریكا دانستند وتاكید كردند: حكومتی كه اعتبارش در چشم ملتش ساقط شود، امیدی به بقایش نیست و هیچ سرنوشتی جز فروپاشی و سقوط نخواهد داشت همینطور كه فروپاشی رژیم شوروی نشان دهنده این واقعیت است.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه تاكید كردند: آمریكایی ها بدانند و البته می دانند كه جمهوری اسلامی در مقابل تهدید به جنگ و تهدید به تحریم نفتی، تهدیدهایی دارد كه وقتی لازم باشد انشاالله اعمال خواهد شد.
بخش پایانی خطبه اول حضرت آیت الله خامنه ای به انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی اختصاص داشت. ایشان انتخابات را مصونیت بخش كشور خواندند و افزودند: ملت عزیز ایران بدانند و می دانند كه حضور مردمی اصلی ترین عاملی است كه هیبت ایران را به رخ دشمنان می كشد و دشمنان را از تعرض به این كشور می ترساند.
رهبر انقلاب اسلامی حضور در انتخابات 12 اسفند و راهپیمایی 22 بهمن را از جمله مظاهر حضور مردمی برشمردند و افزودند: هر قدر حضور مردم در پای صندوقهای رای بالاتر باشد اعتبار و ارزش ملت بالاتر می رود و امنیت و مصونیت كشور بیشتر و اینده ایران عزیز تامین و تضمین می شود .
رهبر انقلاب تشكیل مجلس صالح، قوی و سالم را در آینده كشور و عملكرد دستگاهها از جمله دولت و قوه قضاییه، كاملا موثر خواندند و افزودند: چنین مجلسی را فقط حضور پرشورمردم، شكل خواهد داد.
ایشان تلاش چندین ماهه بوقهای تبلیغاتی دشمن را برای ناامید كردن مردم از حضور در انتخابات یاد آور شدند و افزودند: متاسفانه در داخل هم عده ای غافل بدون آنكه بفهمند با دشمن مغرض هم صدا می شوند.
ایشان بزرگ كردن مسائل كوچك و القای بی مبنای وجود بحران در كشور را ازجمله روشهای دشمنان برای مایوس كردن ملت از انتخابات مجلس برشمردند و افزودند: در كشوری كه كاملا آرام و امن است و دستگاهها و مردم در حال كار و تلاش هستند بحرانی وجود ندارد اما دشمنان و غافلان مدام از آن حرف می زنند.
حضرت آیت الله خامنه ای رقابت سالم وبدون تهمت و بدگویی رامورد تأكید قراردادند و افزودند: فضای انتخاباتی باید سالم باشد و مردم نیز اگر خودشان كاندیداهارا می شناسند براساس این تشخیص عمل كنند و اگر نه، از افراد بصیر و متدین كمك بگیرند.
دقت كامل مجریان در اجرای درست انتخابات نكته دیگری بود كه رهبر انقلاب مورد تأكید قرار دادند.
ایشان یادآور شدند بیش از سی انتخابات در سه دهه گذشته با سلامت در كشور برگزار شده البته تخلفاتی احیاناً بوده و كسانی هم معترض بوده اند كه به اعتراض آنها رسیدگی شده اما هرگز عدم سلامت انتخابات وجود نداشته است و بعد از این هم باید این چنین باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای درباره روند احراز صلاحیت هاخاطر نشان كردند: شورای نگهبان از لحاظ قانونی باید صلاحیت افراد را احراز كند البته همیشه گفته ایم كه سطح صلاحیتها را در حد معقول نگه دارند و آنقدر بالا نبرند كه عده كمی احراز صلاحیت شوند.
ایشان در همین زمینه افزودند: ممكن است كسانی به نتایج نظارت شورای نگهبان معترض باشند و اعتراضشان هم درست باشد اما وقتی یك نهاد مسئول قانونی، تصمیمی می گیرد باید همه تسلیم باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: كسی نباید تصور كند كه رد صلاحیت شدگان، لزوماً آدمهای بی صلاحیت هستند چرا كه آنها فقط برای نمایندگی مجلس،احراز صلاحیت نشده اند اما برای كارهای دیگر شاید دارای صلاحیت باشند ضمن اینكه ممكن است كسانی كه او را رد صلاحیت كرده اند اشتباه كرده باشند.
مراقبت همه مردم، نامزدهای انتخاباتی و مسئولان از امنیت كشور و هوشیاری در مقابل توطئه دشمنان آخرین نكته ای بود كه رهبر انقلاب درباره انتخابات مجلس یادآورشدند.
ایشان تأكید كردند كسانی كه رأی نمی آورند كاملاً مراقبت كنند كلاهی كه بر سر رای نیاوردگان سال 88 رفت بر سر آنها نرود و فریب نخورند.
حضرت آیت الله خامنه ای درپایان خطبه اول نمازافزودند: همه نامزدها، هوادارانشان و مسئولان در مقابل توطئه احتمالی دشمنان برای بر هم زدن امنیت مراقب باشند و هیچ كس با متهم كردن دیگری، آب به آسیاب دشمن نریزد.
رهبر انقلاب اسلامی در خطبه دوم نماز كه به زبان عربی بیان شد نخستین سالگرد بهار بیداری انقلاب اسلامی را به امت اسلامی تبریك گفتند و با اشاره به پیروزی جریانهای معتدل اسلامگرا در انتخابات تونس و مصر افزودند: اسلامگرایی با صفاتی چون ضد صهیونیستی بودن، ضدیت با دیكتاتوری، استقلال طلبی، آزادیخواهی و پیشرفت طلبی سرانجام مسیر مباركی است كه همه ملتهای اسلامی در پرتو اراده قاطع خود، طی خواهند كرد.
ایشان با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در سه دهه پیش خاطر نشان كردند پس از گذشت 32 سال از انقلاب پر بركت ملت ایران، بیداری اسلامی، با همان سبك و سیاق و همان خواسته ها، خاورمیانه اسلامی و عربی را در بر گرفته است.
حضرت آیت الله خامنه ای قرن حاضر را قرن اسلام و عصر ملتها خواندند و با اشاره به تأثیرپذیری جوانان و روشنفكران در واشنگتن و پایتخت های اروپایی از قیام میدان تحریر مصر، تأكید كردند: این جریان، در آینده سرنوشت كل بشریت را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
ایشان با اشاره به مبارزه ملتهای عرب با دیكتاتورهای دست نشانده و به ستوه آمدن این ملتها از فقر و عقب ماندگی و تحقیر، و سرخوردگی ملتهای عرب از سوسیالیسم و لیبرالیسم و ناسیونالیسم سكولار افزودند: انتخابات تونس و مصر و شعارها و رویكردهای مردم در یمن، بحرین و سایر سرزمینهای عربی، نشان می دهد همه می خواهند 'مسلمان معاصر، بدون افراط خشك سرانه و تفریط غربگرایانه باشد و همه معتقدندملتها در پرتو تركیب 'معنویت، عدالت و عقلانیت' و با تكیه بر روش مردم سالاری دینی، از پس 'تحقیر و استبداد و استعمار و فساد و فقر و تبعیض 'رهایی می یابند.
حضرت آیت الله خامنه ای، دین ستیزی، سرسپردگی، دیكتاتوری، همراهی و تبعیت از صهیونیستها، فقدان آزادی قانونی و بی اعتنایی به فقر و عقب ماندگی مردم را از جمله خصوصیات حكومتهای دست نشانده خواندند و افزودند: مخالفت و ضدیت ملتها با این خصوصیات، واضح ترین علائم شناخت ماهیت خیزش ملتهای عربی - اسلامی است و آینده این انقلابها نیز، با همین معیارها سنجیده خواهد شد.
رهبر انقلاب، با اشاره به تلاشهای غرب برای تبدیل انقلابهای ملتهای عربی به' ضد انقلاب'، مردم این كشورها و انقلابیون را به مراقبت مستمر فراخواندند و افزودند: غرب با جمع بندی شكستهای پیاپی خود در ایران و عراق و لبنان و فلسطین می داند كه تاكتیك اسلام ستیزی و برخورد خشونت بار علنی شكست خورده است. بنابراین در تلاش است با تاكتیك بَدَل سازی و تولید نمونه های تقلبی، انقلابها را مهار كند.
حضرت آیت الله خامنه ای در تشریح این تاكتیك جدید غرب خاطر نشان كردند: مستكبران می كوشند، عملیات تروریستی را بجای شهادت طلبی،'تعصب و تحجّر و خشونت' را بجای 'اسلام گرایی و جهاد'، قومیت گرایی و قبیله سازی را بجای 'اسلام خواهی و امت گرایی' و 'غربزدگی و وابستگی' را بجای 'پیشرفت و استقلال' در افكار عمومی ملتها تزریق كند. آنها در تلاشند سازشكاری را به اسم عقلانیت، 'فساد و هرج و مرج اخلاقی' را بجای 'آزادی' و دیكتاتوری را به نام 'نظم و امنیت' در میان ملتها جا بیاندازند و از این طریق امواج خروشان بیداری اسلامی را كنترل و منحرف كنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پایان 'دو قطبی سرمایه داری و كمونیزم'، افزودند: امروز دو قطبی تقابل 'مستضعفین جهان به رهبری جنبش مسلمین' با 'مستكبران جهان به رهبری آمریكا و ناتو و صهیونیزم' ایجاد شده است و اردوگاه سومی وجود ندارد.
حضرت آیت الله خامنه ای در تشریح عوامل و مؤلفه های حاضر در صحنه انقلابهای ملتهای عربی - اسلامی، بر سه مؤلفه تمركز كردند: 1 - آمریكا، ناتو، رژیم صهیونیستی و متحدان و وابستگانشان 2 - ملتها و جوانان و 3- احزاب و فعالان سیاسی اسلامی و غیر اسلامی.
ایشان گروه اول یعنی آمریكا، صهیونیزم و وابستگانشان را بازندگان اصلی صحنه مصر و تونس و دیگر كشورها خواندند و با اشاره به فرو رفتن این جبهه در بحران عمیق اعتماد جهانی و بحران تصمیم گیری افزودند:' این گروه پس از ناتوانی در مهار و سركوب بیداری ملتها، تلاش می كنند بر اتاق فرمان انقلاب ها مسلط شوند و با نفوذ به درون احزاب مؤثر، ایجاد تفرقه میان مردم و روشهای گوناگون دیگر، ساختارهای فاسد قبلی را حفظ و خسارات بسیار گسترده ناشی از نهضت بیداری اسلامی را جبران كنند و با كمك دلارهای نفتی حكومتهای وابسته منطقه، ضمن حفظ رژیم صهیونیستی، به جبهه مقاومت ضربه بزنند.
ایشان، ملتها را گروه اصلی موثر در روند بیداری اسلامی خواندند و با اشاره به افزایش كاملا محسوس گرایشها ،شاخص ها و معیارهای اسلامی در میان ملتها و نفرت روزافزون آنها از آمریكا و اسرائیل افزودند: ملتهای قیام كننده بدانند كه انقلابشان هنوز ناتمام است بنابراین با هوشیاری و قدرت، راهی را كه آغاز كرده اند ادامه دهند.
رهبر انقلاب در همین زمینه تاكید كردند ملت مصر دوباره در صف مقدم دفاع از آرمان فلسطین قرار می گیرد وبا زیر پا گذاشتن پیمان خیانت بار كمپ دیوید،كمكهای رژیم دیكتاتوری مبارك به صهیونیستها را قطع خواهد كرد.
ایشان گروه سوم موثر در سرنوشت بیداری ملتها یعنی احزاب و نخبگان سیاسی را نیز به هوشیاری، بی اعتمادی به وعده های آمریكا و ناتو، نهراسیدن از تهدیدهای پوشالی دشمنان اسلام ،پرهیز از ورود به بازی دلارهای نفتی وابستگان و متحدان غرب در میان دولتهای عربی، كمك به روند حیای هویت اسلامی ملتها، تكیه بر مردمسالاری دینی ، بی اعتنایی به اسلام امریكایی وانگلیسی، پافشاری بر اصول، پرهیز از محافظه كاری وتكیه بر عقلانیت وحكمت توصیه كردند.
رهبر انقلاب خطاب به گروهها وجریانهای سیاسی ونخبگان ملتهای عرب افزودند مسئله اصلی شما چگونگی نظام سازی،قانون نویسی و مدیریت كشورها و انقلابها ست و لازم است با ایفای نقش تاریخی خود در این مقطع بسیار حساس،
به شیوه ای مردم سالارانه و با رعایت عقلانیت وعلم ،جامعه سازی كنید.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به دو الگوی غرب برای منحرف كردن انقلابهای ملتهای مسلمان یعنی 'اسلام تكفیری متحجر و خشن و' اسلام لائیك وسازشكار 'تاكید كردند:جریانها و عناصر تاثیر گذار در سرنوشت ملتهای به پا خواسته با تقویت الگوی اسلام اصولگرای معتدل و عقلانی با این تلاشهای منحرف مقابله كنند .
رهبر انقلاب در پایان خطبه دوم با تأكید بر آمادگی جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران برای همكاری و خدمت به ملتهای انقلاب كرده، افزودند: انقلاب اسلامی موفق ترین تجربه اسلامی عصر جدید است و به ملتها می آموزد كه ایستادگی در مقابل زورگوییها و تحریمها و تهدیدهای غرب و صهیونیزم ، و در عین حال دستیابی به قله های پیشرفت امكان پذیر است به همین علت قدرتهای مستكبركه از پایداری وپیشرفت ملت ایران كاملا عصبانی وخشمگینند تلاش می كنند جلوی پیوند روبه افزایش ملت ایران و دیگر ملتهای مسلمان را بگیرند.
ایشان با یاد آوری حمایتها وكمكهای جمهوری اسلامی و ملت ایران به ملتهای مظلوم افغانستان، بوسنی، لبنان، عراق،فلسطین و دیگر ملتها تاكید كردند: ملتهای اسلامی عربی در مقابل توطئه ایران هراسی و ایجادتفرقه میان ایران و دیگر مسلمانها تحت عنوان شیعه و سنی هوشیار باشند، چرا كه نظام مردم سالار ایران هرگز به دنبال ایرانی كردن اعراب یا شیعی كردن مسلمین نبوده و نیست و با پیشرفتهای چشمگیر خود در همه زمینه های علمی، اقتصادی و سیاسی آماده است تجربیات بی نظیر خود را در راه عزت و اقتدار و پیشرفت امت اسلامی و وحدت و برادری مسلمانان بكار گیرد.
سیام**7378**1319
تهران - همزمان با ايام الله دهه فجر و در آستانه سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، حضرت آيت الله خامنه اي، رهبر انقلاب اسلامي در نماز جمعه پر شكوه تهران، با ارائه تحليل جامعي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي، مطالب مهمي در خصوص مسايل داخلي، تهديدات دشمنان، اوضاع منطقه و جهان و همچنين انتخابات نهمين دوره مجلس بيان كردند.