به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، رییس قوه مجریه با رمز 'یا زهرا (س)' و 'یا مهدی (عج)' دستور آغاز عملیات اجرایی این پروژه بزرگ را صادر كرد.
رییس جمهوری در آغاز عملیات خاكبرداری از سواحل دریای خزر به منظور اجرایی شدن طرح انتقال آب به فلات مركزی كشور، اظهار داشت: چندین طرح بزرگ و ماندگار به دست متخصصان، كارگران، مهندسان و شركت های توانمند ایرانی از سوی جوانان این انقلاب اجرایی شده است.
احمدی نژاد افزود: از جمله این طرح ها، پروژه های مربوط به انتقال آب به منظور عمران و آبادانی كشور است.
وی با گفتن رمز 'یا زهرا (س)' و 'یا مهدی (عج)' گفت: پروژه عظیم طرح انتقال آب به دشت مركزی ایران را به حول و قوه الهی آغاز می كنیم.
رییس قوه مجریه خطاب به عوامل اجرایی این پروژه عظیم كه در ساحل دریایی خزر با تجهیزات مربوط آماده خاكبرداری بودند، گفت: كار جهادی و انقلابی انتقال آب به فلات مركزی ایران را آغاز می كنیم.
پس از سخنان رییس جمهوری حدود 20 دستگاه و تجهیزات، اقدام به خاكبرداری به منظور نصب لوله های انتقال آب كردند.
همچنین تعدادی از جوشكاران اقدام به جوشكاری لوله های نصب شده در محل اجرای طرح كردند و بدین گونه طرح بزرگ انتقال آب دریای خزر به فلات مركزی ایران آغاز شد.
طرح تصفیه فاضلاب شهر ساری نیز امروز با حضور رییس جمهوری افتتاح می شود.
سید مجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد رییس جمهوری، مجید نامجو وزیر نیرو و سید حسن موسوی معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، احمدینژاد را در این سفرهمراهی میكنند.
** ویژگی ها و ابعاد طرح عظیم انتقال آب دریای خزر به فلات مركزی ایران
اعتبار اولیه در نظرگرفته شده برای اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به كویر مركزی كه از سوی قرارگاه خاتمالانبیاء اجرا میشود، نزدیك به 20 هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
حلقه مفقوده توسعه فلات مركزی ایران كمبود آب و توسعه معادن غنی در این منطقه نیازمند آب است. مطالعات این طرح از سالها قبل انجام شده است و كلنگ این پروژه امروز با حضور رییس جمهوری در نزدیكی شهر ساری در استان مازندران بر زمین زده شد.
تامین آب شرب و صنعتی حاشیه فلات مركزی، توسعه صنایع و معادن، رشد اشتغال، توسعه كشاورزی صنعت با استفاده از پسابهای حاصل از اجرای طرح و تعادل بخشی به سفرههای زیر زمینی را از اهداف اجرای این طرح عنوان شده است.
به گفته عطارزاده، معاون وزیر نیرو، طرح انتقال آب شیرین به مناطق مركزی ایران در سه بخش اجرا میشود كه بر این اساس، نخستین پروژه از ساری شروع شده و به شهرهای سمنان، قم، كاشان و اصفهان متصل میشود.
براساس این طرح، سالانه 500 میلیون مترمكعب آب از دریای خزر به مناطق مركزی كشور منتقل خواهد شد. آبی كه از این طریق به مناطق مركزی میرسد، فقط به آب شرب و بخش صنعت اختصاص خواهد داشت.
قرارگاه خاتم الانبیاء كه به عنوان پیمانكار پروژه مطالعات تكمیلی را به صورت 'ایی.پی.سی' انجام میدهد، پیش از این، پروژه خط لوله نفت نكا_ری را اجرا كرده است. این خط لوله مجاور خط لوله ری - نكا احداث میشود و از این رو تملك اراضی ندارد.
سیام**2023**9012**2026
با حضور رييس جمهوري
عمليات اجرايي طرح انتقال آب درياي خزر به فلات مركزي ايران آغاز شد
۲۸ فروردین ۱۳۹۱، ۹:۱۸
کد خبر:
80080564
ساري - عمليات اجرايي طرح انتقال آب درياي خزر به فلات مركزي ايران امروز(دوشنبه) با حضور رييس جمهوري در شهرستان ساري آغاز شد؛ عملياتي كه به واسطه گستردگي و عظمت پروژه از سوي محمود احمدي نژاد 'كاري جهادي و انقلابي' لقب گرفت.