۲ خرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۵۶
کد خبر: 80146338
T T
۰ نفر

مذاكرات بغداد در سايه اختلاف ميان اعضاي گروه 1+5

۲ خرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۵۶
کد خبر: 80146338
مذاكرات بغداد در سايه اختلاف ميان  اعضاي گروه 1+5

تهران،گروه ميزگردها- مذاكرات بغداد در حالي فردا برگزار مي شود كه سايه اختلاف ميان اعضاي گروه 1+5 سنگيني مي كند.

مذاكرات ایران با گروه 1+5 در حالی فردا (چهارشنبه) در بغداد برگزار می شود كه روز گذشته دبیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران با مسوولان ایرانی دیدار و گفت و گو كرد.

'یوكیا آمانو'در دیدار با مسوولان ایرانی ضمن مثبت ارزیابی كردن سفر خویش به تهران قول داد كه موضوع درز اطلاعات از آژانس را كه منجر شد تا گروه های تروریستی در ترور دانشمندان هسته ای از آنا استفاده كنند را پیگیری كند.

همچنین 230 نفر از نمایندگان مجلس در آستانه انجام مذاكرات بغداد، با انتشار بیانیه ‌ای از اعضای گروه1+5 خواستند كه به حقوق ملت ایران احترام بگذارند و تاكید كردند؛ تیم مذاكره‌كننده ایرانی از حمایت قاطع نمایندگان مجلس برخوردارند.

سخنگوی وزارت خارجه چین نیز با تاكید بر اینكه 'مذاكرات بغداد می‌تواند علاوه بر حل موضوع برنامه اتمی ایران، به بهبود صلح و ثبات منطقه بیانجامد'، گفت: این مذاكرات، از دغدغه همه طرف‌ها برای حل موضوع از راه مذاكره و گفت و گو حكایت دارد.

'ما ژائوكسو' در گفت و گو با 'شین‌هوآ' همچنین از همه طرف ‌های مذاكرات بغداد خواست؛ نگرانی‌های طرف مقابل را در نظر گرفته و برای ایجاد محیطی مناسب برای مذاكرات تلاش كنند.

این در حالی است كه خبرگزاری فرانسه از قول 'سرگئی ریا بكوف'، معاون وزیر خارجه روسیه نوشت: مسكو در مذاكرات آتی گروه1+5 و ایران در بغداد، بسته پیشنهادی ارائه می‌كند كه براساس آن اگر ایران بپذیرد، غنی ‌سازی اورانیوم را از میزان 20 درصد افزایش ندهد، غرب تمام تحریم ‌های خود علیه این كشور را لغو می كند.

به نظر می رسد، در پی اعمال تحریم های نفتی یكجانبه آمریكا بر ضد جمهوری اسلامی ایران و نیز پاسخ تهران به این تحریم ها، گروه 1+5 به ویژه اتحادیه اروپا دریافته است كه تبعات این تحریم ها بیش از همه، گریبانگیر خودش خواهد بود.

بر همین اساس كشورهای آمریكا ، انگلیس ، فرانسه ، چین ، روسیه و آلمان موسوم به گروه 1+5 ، برای پیشبرد مذاكرات با جمهوری اسلامی ایران و تامین منافع آتی خود با چهره و راهبرد جدیدی در مذاكرات بغداد شركت كرده است.

گروه میزگردهای تحلیلی ایرنا به منظور بررسی سفر آمانو به تهران و مذاكرات بغداد با 'محمد كرمی راد'عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و 'حمیدرضا ترقی' دبیر امور بین الملل حزب موتلفه گفت و گو كرده است.



*طرح 'گام به گام' نكته آغازین و شروع مطلوبی برای اعتمادسازی است

'محمد كرمی راد'، عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می گوید: معتقدم سفر آمانو به تهران می تواند در فضای مذاكرات بغداد تاثیرگذار باشد.

برخی از كشورهای غربی با همراهی رژیم صهیونیستی همیشه سعی در ایجاد انحراف و به چالش كشیدن فعالیت های هسته ای كشور داشتند اما خوشبختانه با گذشت زمان شفافیت برنامه های هسته ای ایران به همگان روشن شده و دیگر دنیای غرب نیز پذیرفته كه تحریك های خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران بی نتیجه است.

رهبر فرزانه انقلاب بر اساس آموزه های دینی بطور رسمی در سخنرانی هایشان همیشه بر حرام بودن تولید، ذخیره و استفاده از بمب و سلاح اتمی تاكید داشته اند.

این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است كه جمهوری اسلامی ایران عضو رسمی ان.پی.تی است؛ بایستی مبنا، چارچوب و بستر مذاكرات نیز بر اساس معاهده باشد.

آنان دیگر بخوبی آگاهند كه تحریم ها و تهدیدات بر علیه جمهوری اسلامی ایران به غیر از آنكه سبب ادامه تنش و تشنج در منطقه و منجر به ورشكستی هر چه بیشتر اقتصاد مفلوك آنان شده، هیچ ثمر دیگری نخواهد داشت.

جمهوری اسلامی ایران همانگونه كه بارها اعلام كرده در این مذاكرات به دنبال یك بازی برد، برد است؛ و این بدان معنا است كه بایستی راستی آزمایی در چهارچوب ان.پی.تی از جانب ایران و پرداخت حقوق مسلم كشور در همین چهارچوب از طرف 1+5 صورت پذیرد.

معتقدم در مذاكرات جمهوری اسلامی ایران با كشورهای 1+5 بایستی یك دریافت و پرداخت منطقی در چهارچوب ان.پی.تی صورت پذیرفته و كشورهای غرب با برداشتن تحریم ها سعی در جبران خطاهای گذشته در قبال ملت ایران داشته باشند.

كرمی راد با تاكید بر اینكه نباید انتظار نتایج كوتاه مدت و فوری در مذاكرات را داشته باشیم، خاطرنشان كرد: مذاكرات هسته ای طولانی و پرنشیب و فراز بوده و غرب باید در مذاكرات بغداد برای جلب اعتماد ایران گام های ملموسی بردارد.

وی یادآور شد: معتقدم نباید دستور كار گفت و گو های ایران و غرب صرفا برای مذاكرات هسته ای باشد؛ بلكه باید سعی در تدوین یك مدالیته جامع مذاكراتی شود.

راهبرد ایران در مذاكرات 'گفت و گو برای همكاری' است اما به این شرط كه طرف مقابل راهبرد دو مسیر فشار-مذاكره را كنار بگذارد؛ چرا كه پاسخ فشار از دید ایران همكاری نخواهد بود.

این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خاتمه طرح 'گام به گام' روسیه را قابل پیگیری دانست و گفت: معتقدم این طرح می تواند نكته آغازین و شروع مطلوبی برای اعتمادسازی باشد.



*نباید انتظار نتیجه كوتاه مدت از مذاكرات هسته ای داشت

'حمیدرضا ترقی'دبیر امور بین الملل حزب موتلفه به خبرنگار ایرنا در مورد سفر مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید: معتقدم آمانو برای توافق رسیدن در زمینه دستور كار مذاكرات در بغداد و رفع برخی از ابهامات و موضوعاتی كه بین آژانس و ایران وجود داشته به تهران سفر كرده بود.

آن چه كه از مجموع مذاكرات 'یوكیا آمانو' با مسوولان ایرانی می توان برداشت كرد، تلاش وی برای متقاعد ساختن مسوولان ایرانی برای بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از پارچین بود.

دبیر امور بین الملل حزب موتلفه می افزاید: بنظر می رسد درملاقات های یك روزه آمانو با مسوولان برخی از ابهامات و سوء تفاهمات مابین دو طرف برداشته شده است.

ترقی در ادامه یادآور شد: با توجه به اهداف پشت پرده غربی ها كه تاكنون در این مذاكرات دنبال می كردند؛ نباید انتظار نتیجه كوتاه مدت از مذاكرات هسته ای داشته باشیم.

غرب باید در مذاكرات بغداد گام های ملموسی برای جلب اعتماد ایران بردارد؛ چرا كه راهی دراز برای جبران خطاهای گذشته در قبال ملت ایران دارد.

وی در ادامه با تاكید بر اینكه پیشرفت های داخلی در ایران همواره محصول مقاومت بوده و بر خلاف ادعای برخی نتیجه مصالحه نبوده است، می گوید: تجربه بیش از سی ساله انقلاب اسلامی نشان داده كه تمامی افتخارات، اوج گیری و پیشرفته های كشور در زمان تحریم ها بوده است.

دبیر امور بین الملل حزب موتلفه خاطرنشان كرد: بر همین اساس تغییرات و رویدادهای اقتصادی در ایران در كوتاه مدت تابعی از مذاكرات نیست.

گزارمیز**9187**1542**
۰ نفر