۸ خرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۲۸
کد خبر: 80156034
T T
۰ نفر

سلسله ادعاهاي بي پايان

۸ خرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۲۸
کد خبر: 80156034
سلسله ادعاهاي بي پايان

گروه پژوهش هاي خبري - دست برتر ايران در گفتگوهاي استانبول و بغداد و نخ نما شدن ادعاهاي غرب در باره برنامه صلح آميز هسته اي ايران باعث شد كه رسانه هاي غربي به دستاويز جديدي براي جوسازي متوسل شوند.

پس از آنكه آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه پنجم خرداد ماه جاری در تازه ترین گزارش خود در خصوص موضوع هسته ای ایران اعلام كرد كه بازرسان این آژانس به رگه هایی از اورانیوم 27 درصدی در تاسیسات زیرزمینی فردو دست یافته اند، رسانه های غربی تبلیغات منفی خود در خصوص فعالیت هسته ای ایران را آغاز كردند. این محافل سخن پراكنی با بهره گیری از این موضوع می كوشند به تخریب چهره فعالیت های هسته ای ایران پرداخته و در روند همكاری سازنده میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی چالش ایجاد كنند. این درحالی است كه آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازرسان این آژانس تاكنون در خصوص اورانیوم 27 درصدی یافت شده در تاسیسات فردو اظهارنظر قطعی نكرده اند. همانگونه كه در گزارش آژانس نیز آمده است، این امر یك 'بحث فنی عادی است' و توسط كارشناسان در حال بررسی است.

دیپلمات های آژانس هم كه خواسته اند نامشان فاش نشود روز جمعه پنجم خرداد ماه جاری به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفتند: پیدا شدن این شواهد الزاما به معنای آن نیست كه ایران غنی سازی اورانیوم را پنهانی به سطوحی بالاتر و نزدیك تر به سطح ضروری برای تولید تسلیحات اتمی افزایش داده باشد. به گفته آنان، یك توجیه محتمل آن است كه سانتریفیوژهای مورد استفاده برای غنی سازی اورانیوم، در مراحل اولیه به راه افتادن، به هنگامی كه تكنسین ها درجه بندی تولید را در مورد آنها انجام می دادند، غنی سازی را در سطحی بالاتر انجام داده باشند.

در همین حال ویكتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریكا نیز روز شنبه ششم خرداد در اظهار نظری اعلام كرد: 'درباره كشف آثار اورانیوم غنی‌شده به میزان 27 درصد در ایران نظرات مختلفی وجود دارد، ایران نیز در این باره نظر خود را دارد كه مورد بررسی قرار می‌گیرد، با این حال ما منتظر كامل شدن تحقیقات آژانس در این باره هستیم.'

در این رابطه برخی مقام های داخلی نیز تاكنون اظهاراتی را بیان كرده اند. علاءالدین بروجردی، رییس كمیسون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران ضمن تایید این خبر آن را ناشی از 'اشتباهات محاسباتی' خواند و گفت وقوع چنین اشتباهاتی 'امری طبیعی' است.

علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در سخنانی تاكید كرد كه كشف آثار اورانیوم غنی شده با غلظت بیش از 20 درصد در تاسیسات فردو فقط یك مساله 'فنی بی اهمیت' است و افزود، همانطور كه در گزارش این سازمان به آن اشاره شده، كارشناسان آژانس برای بررسی این موضوع تحقیقاتی را انجام خواهند داد.

سلطانیه در ادامه سخنانش یادآور شد كه انعكاس این خبر توسط برخی رسانه ها نشان دهنده اهداف سیاسی برای لطمه زدن به فضای همكاری سازنده میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی است. وی افزود، رسانه های غربی تلاش می كنند یك بحث فنی را سیاسی كنند.



**جوسازی رسانه های غربی

---------------------------------

بی بی سی هم در این خصوص در ششم خرداد نوشت: 'روز گذشته انتشار خبرهایی پیرامون غنی‌سازی 27 درصدی در تاسیسات زیرزمینی فردو در حوالی قم، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.'



دوویچه وله آلمان، رادیو فرانسه و صدای آمریكا نیز با رویكرد منفی و جانبدارانه به جوسازی پیرامون این مساله پرداختند.

رسانه هایی چون رویترز، دوویچه وله و صدای آمریكا در 7 خرداد ماه به طور هماهنگ به بازتاب محتویات گزارش موسسه علم و امنیت بین‌المللی آمریكا(ISIS) در خصوص تحولات هسته ای ایران پرداختند.



**بزرگ نمایی ادعای موسسه علم و امنیت بین‌المللی آمریكا(ISIS)

---------------------------------------------------------------------------

خبرگزاری رویترز درخصوص این مطلب اعلام كرد كه موسسه علم و امنیت بین‌المللی آمریكا (ISIS) كه تحولات برنامه هسته‌ای ایران را پی گیری می‌كند، با تحلیل داده‌های ارایه شده در آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی كه روز جمعه (6 خرداد، 26 مه) ارایه شد، به این نتیجه دست یافته است كه ایران توانایی ساخت پنج بمب اتمی را داراست! رسانه های غربی این ادعای موسسه آمریكایی را به طور گسترده ای بازتاب دادند.



**سخن آخر

--------------

درحالیكه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به تازگی گام های اساسی و تازه ای را به منظور حل و فصل موضوع هسته ا ی كشورمان برداشته اند، رسانه های غربی می كوشند با هجمه خبری فضای مناسبات سازنده ایجاد شده میان ایران و آژانس را تخریب كنند. این رسانه ها با بزرگ نمایی درخصوص موضوع اخیر نیز در تلاشند به زعم خود نشانه های نزدیكی در روابط ایران و آژانس را از بین برده و با شیطنت خبری در مسیر مذاكرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی سنگ اندازی كنند.

پژوهش**م.الف**1732**9123