۱۳ خرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۲۶
کد خبر: 80164858
T T
۰ نفر

زرد آلو عطش را از بين مي برد

۱۳ خرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۲۶
کد خبر: 80164858
زرد آلو عطش را از بين مي برد

تهران - با توجه به گرم شدن هوا و تعريق زياد ، انسان احساس عطش مي كند ، در اين ميان زرد آلو از ميوه هايي است كه عطش را از بين مي برد.

زردآلو یكی از خوشمزه‌ ترین میوه‌های فصل تابستان است كه معمولا 2 یا 3 نوع آن در بازار یافت می‌ شود.

یكی از انواع آن‌ شكر پاره است ، همان طور كه از نامش پیداست، طعمی بسیار شیرین دارد.

نوع دیگر آن قیسی است كه به اندازه بقیه انواع زردآلو فراوانی ندارد ولی خشك شده آن به راحتی یافت می شود. به طور كلی زردآلوی خشك شده - یا همان برگه زردآلو - یكی از خوش‌ طعم‌ترین اجزای آجیل شیرین است.

*** خواص غذایی

زردآلو دارای طبیعتی سرد است كه البته نوع شیرین آن خاصیت گرم‌تری دارد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامین‌های A، C و گروه B است و مواد معدنی مختلفی شامل كلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار كمی مس، آهن و روی نیز دارد.

زردآلو و به ‌خصوص برگه خشك شده آن (به صورت خیس خورده) ملین است. مغز شیرین هسته زردآلو نیز مقوی و مغذی است و طبیعتی گرم وخشك دارد؛ در ضمن مواد پروتیینی، چربی، قند، ویتامین A و آنزیم‌های مختلفی نیز در آن وجود دارد.

البته باید توجه داشت كه زردآلو را بدون هسته و در سایه خشك كنید. زردآلوهایی كه با دود گوگرد خشك می ‌شوند، اگرچه رنگ زیباتری دارند ولی مضر هستند.

*** خواص درمانی

زردآلود به علت دارا بودن ویتامین‌ B برای درمان بیماری‌ های عصبی، روحی و روانی، خستگی، بی‌خوابی و فراموشی مفید است. این میوه خاصیت آرام‌ بخشی و نشاط ‌آوری دارد ، در ضمن خوردن آن به افرادی كه ناراحتی ‌های قلبی دارند نیز توصیه می‌شود.

این میوه عطش را از بین می‌ برد و دفع كننده صفرا، اسید معده و پاك ‌كننده خون و همچنین تنظیم‌كننده فشار خون است. به خاطر وجود آهن در زردآلو، مصرفش برای درمان كم خونی نیز توصیه می‌شود.

می‌توانید التهاب معده‌تان را با خوردن زردآلو كاهش دهید ، البته توجه داشته باشید كه زردآلو میوه‌ای نفخ‌آور است و از طرف دیگر خوردن مغز هسته آن، نفخ‌ را از بین می‌برد؛ پس میوه را همراه با مغز هسته‌اش بخورید.

مصرف مغز هسته زردآلو به ‌عنوان داروی سینه ‌درد، سرماخوردگی و نیز برای تقویت عمومی بدن و همچنین افزایش نیروی جنسی توصیه می‌شود.

به آن دسته از افرادی كه در معده‌شان احساس سوزش می‌كنند یا از ناراحتی‌های كبدی در رنج هستند توصیه می ‌شود كه زردآلو نخورند.

زردآلو منبع غنی بتاكاروتن (پیش ساز) و ویتامین A است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سكته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می‌ شود.

*** خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو

مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و برگ و گل آن سرد و خشك است . برای نرم كردن پوست می توان از روغن هسته زردآلو استفاده كرد . روغن مغز هسته اگر تلخ باشد كشنده كرم معده و روده است، ورم مقعد را از بین می برد و سنگ مثانه را خرد می كند.

برای تسكین گوش درد چند قطره از دم كرده برگ زردآلو را در گوش بچكانید. این دم كرده برای قطع اسهال نیز مفید است.

علمی **9014**1544
۰ نفر