۲۷ خرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۱۵
کد خبر: 80185024
T T
۰ نفر
قهوه توليد ايران به بيش از 11 كشور صادر مي شود

تهران - مديرعامل اولين واحد توليد كننده قهوه فوري و صادركننده انواع قهوه به 11 كشور اروپايي، آفريقايي و آسيايي مي گويد: درسالي كه به نام توليد ملي نامگذاري شده ، بايد ضمن حمايت از سرمايه گذاران ، زمينه جذب انواع سرمايه ها به داخل كشور را فراهم كرد.

' مهران دانشور ' در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تاكید كرد : با توجه به وجود فناوری های روز برای تولید مصرفی داخل كشور ، طور كامل امكان تامین نیاز داخلی شامل مصرف كننده نهایی و میانی (كارخانه های تولید شكلات ، بیسكوئیت ، بستنی و غیره ) وجود دارد و از این طریق می توان مانع خروج ارز از كشور شد .

وی از آلمان ، انگلستان ، بلغارستان ، لهستان ، تركیه ، بلاروس ، ارمنستان ، لیتوانی ، سنگال ، سوریه و عراق به عنوان 11 بازار صادراتی قهوه ' مولتی كافه 'نام برد .

دانشور افزود: برآن هستیم تا تعدادی دیگر از كشورهای حاشیه خلیج فارس ، آسیای میانه و اروپا را به بازارهای صادراتی خود اضافه كنیم .

وی در باره منابع مالی برای واردات مواد اولیه تولید نیز گفت : این منابع از طریق ارز حاصل از صادرات تامین می شود و بنابراین ما دراین باره با مشكلی خاصی نداریم .

عضو انجمن صادركنندگان درعین حال یادآور شد : اگر تحریم های ناعادلانه علیه كشورمان اعمال نمی شد خرید مواد اولیه ازطریق گشایش الی سی فراهم بود ، درحالی كه در زمان حاضر باید خریدها نقدی باشد.

وی ظرفیت اسمی تولید این واحد تولیدی را سالانه 6 هزار و 500 تن انواع محصولات تولیدی از دانه خام قهوه اعلام كرد و گفت: دراین واحد تولیدی با انجام فرایندهای متفاوت می توان محصولاتی از جمله پودراس دی ، گرانول ، ای جی جی ، گرانول ام جی ، انواع نوشیدنی های داغ شامل كاپوچینو، شكلات داغ با تركیبات مختلف و غیره را تولید كرد.

عضو خانه صنعت و معدن همچنین با اشاره براینكه هم اكنون 2 هزار و 500 تن قهوه فوری ، 900 تن انواع محصولات میكس و 100 تن قهوه دم كردنی در این واحد تولید می شود ، افزود: مواد اولیه قهوه این واحد تولیدی از سه منطقه برزیل ، السالوادور ، كلمبیا و اوگاندا، ، همچنین اندونزی ، ویتنام و ساحل عاج وارد شده و پس از فرآوری و تبدیل به بازارهای هدف صادر می شود.

وی سرمایه گذاری ثابت اولیه (ریالی) این واحد تولیدی را 10 میلیارد تومان و ارزی آن را 22.5 میلیون دلار اعلام كرد و پیش بینی كرد تا گردش مالی این واحد تولیدی در سال جاری میلادی به 25 میلیون یورو برسد.

عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینكه هم اكنون 168 نفر به صورت مستقیم در این واحد تولیدی مشغول به كار هستند ، ادامه داد :بیش از یكهزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم مشغول به كارهستند .

وی مصرف سرانه قهوه توسط مردم ایران را 100 گرم عنوان كرد و گفت : اگر ایرانیان با مزایای قهوه آشنا شوند قطعا آنرا جایگزین سایر نوشیدنی های گرم خواهند كرد .

به گزارش ایرنا ، قهوه در در زمان صفویه جای خود را در میان نوشیدنی‌های روزانه ایرانیان باز كرد و نمونه‌ای است از ورود ایران به شبكه اقتصادی جهانی آن دوران، تا قرن نوزدهم كه چای به نوشیدنی غالب مردم تبدیل شد، همچنان این ماده سیاه و تلخ بسته به منطقه جغرافیایی و طبقه اجتماعی دوستداران خود را داشت.

امروزه نوشیدن انواع قهوه از جمله قهوه (از نظر دم كردن ) فرانسه، اسپرسو، كاپوچینو و قهوه فوری و شیرقهوه طرفداران زیادی پیدا كرده است .

همچنین 'سیدرضا حسینی ' مدیر این واحد تولیدی درجریان بازدید خبرنگاران از واحد تولیدی 'قهوه پارت ' (مولتی كافه ) ، در مشهد ، گفت : 30 درصد از مجموع تولیدات این واحد تولیدی پودرقهوه فوری است و مابقی محصول گرانول شده برای صادرات است .

وی گفت: تمامی مراحل تولید قهوه برای مصرف كننده دراین واحد تولیدی با بهره گیری از جدیدترین فناوری های روز و در یك پروسه گرمایی انجام می شود .

این واحد تولیدی در فضایی به وسعت 11 هكتار ، با زیربنای 15 هزار متر مربع ، سالن تولید و انبارها در اطراف شهر مشهد واقع شده است .

سرمایه گذار این واحد تولیدی یك ایرانی ساكن آلمان است كه همزمان نیز یك واحد تولید قهوه را دراین كشور مدیریت می كند ، وی بخشی از نیاز خود به قهوه را از واحد مستقر در ایران تامین می كند.

قهوه درختی است كه در نواحی گرمسیری می‌روید و بلندی آن بین 3 تا 10 متر است.درخت قهوه پس از 3 تا 5 سال از زمان كاشت محصول می‌دهد.

گلهای سفید قهوه خوش‌بو است و بسیار شبیه به یاسمن.و اما آنچه كه ما به نام قهوه می‌شناسیم میوهٔ این درخت است كه كه برشته و ساییده می‌شود. این میوه كه ظاهری تخم‌مرغی شكل دارد و به صورت خوشه‌ای رشد می‌كند ابتدا سبز رنگ است كه به تدریج زرد و در نهایت قرمز یا بنفش می‌شود. بین 6 تا 9 ماه طول می‌كشد تا میوه كاملاً رسیده شود. هر درخت حدود 2000 میوه می‌دهد كه تقریبا یك پوند قهوه برشته از آن بدست می‌آید

قهوه‌ها به دو گونه كلی تقسیم می‌شوند:نوع عربی Arabica نوعی قهوه سنتی است كه عطر و طعم آن از همه بهتر است.

نوع روبوستا Robusta كه میزان كافئین آن بیشتر است و در آب و هوایی كه نوع اول در آن قادر به رشد نیست، پرورش می‌یابد. بنابراین از این نوع قهوه به دلیل ارزان تر بودن، برای مصارف مختلف استفاده می‌كنند. از نوع روبوستا معمولاً به تنهایی استفاده نمی‌شود، چون طعم تلخ و ترشی دارد. انواع بهتر آن را برای تهیه اسپرسو به كار می‌برند.

قهوه عربی را براساس بندری كه این نوع قهوه از آنجا صادر می‌شد نام گذاری كرده بودند. امروزه انواع قهوه‌ها نسبت به گذشته خاص تر شده‌است. معمولاً نام قهوه‌ها را با توجه به نام كشور، ناحیه و گاهی نام ایالت تولید كننده قهوه می‌گذارند.

قهوه از نظر نوع دم كردن به سه نوع ترك ، اسپرسو و فرنچ تقسیم می شود، قهوه ترك برخلاف نامش در كشورهایی چون سنگاپور ، اندونزی و مالزی كاشته می شود اما از آنجا كه طریقه تهیه این قهوه اولین بار توسط تركان عثمانی ابداع شد به قهوه ترك شهرت یافته است.

اقتصام **1601**1319