۷ مرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۲۴
کد خبر: 80249983
T T
۰ نفر
كميته ويژه صادرات به بازارهاي چين تشكيل شد

تهران – رييس كل سازمان توسعه تجارت از تشكيل كميته ويژه صادرات به بازارهاي چين بر اساس مصوبات نشست روز جاري كار گروه توسعه تجارت خبر داد.

'حمید صافدل' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، بر ضرورت توسعه همكاری ها با چین به عنوان شریك استراتژیك و لزوم تغییر نگاه به این كشور به عنوان یك بازار صرفا صادركننده كالا به ایران و تغییر آن به یك بازار هدف برای كالاهای صادراتی كشورمان تاكید كرد.

وی با اشاره به شكل گیری طبقه جدیدی از جمعیت یك میلیارد و 375 میلیون نفری چین كه حدود 200 میلیون نفر از آنان با درآمد سرانه بالا هستند، گفت: این كشور بازار هدف مناسبی برای صادرات كالای ایران با ارزش افزوده بالا از جمله فرش، صنایع دستی، سنگ های قیمتی، كالاهای صنعتی و های تك است.

از نظر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تدابیر در پیش گرفته شده، می توان سهم صادرات ایران به كشور چین را به چندین برابر ظرفیت فعلی افزایش داد.

وی به مصوبات كار گروه توسعه تجارت اشاره كرد و گفت: بر اساس تصمیم گیری این كار گروه، مقرر شد تا نگاهی بلند مدت به توسعه همكاری ها با چین با محوریت توسعه صادرات و مدیریت واردات كالاهای وارداتی داشت.

نشست كار گروه توسعه تجارت روز جاری به ریاست 'محمد صادق مفتح ' قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، نمایندگان دستگاه های ذیربط و فعالان بخش خصوصی در ساختمان مركزی وزارت صنعت برگزار شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، جذب سرمایه گذاری از چین و مطالعه مسیر شركت های تجاری و اقتصادی را از دیگر موضوعات مورد توجه در این كمیته برشمرد.

وی ادامه داد: با توجه به ضرورت هماهنگی با بازارهای پیرامونی از جمله عراق و ارمنستان مقرر شد نسبت به تشكیل كمیته همكاری بازرگانی میان ایران - چین - عراق و همچنین كمیته ای دیگر تحت عنوان همكاری های ایران - چین - ارمنستان نسبت به مدیریت و افزایش همكاری های تجاری اقدام شود.

وی تصریح كرد: در این جلسه همچنین قرار شد، به منظور افزایش اعتبارسنجی تجار ایران و چین در یك پلتفرم مشترك و با استفاده از الگوهای اعتبارسنجی خریداران چینی كه در حال حاضر در صندوق ضمانت صادرات اجرا می شود، زمینه توسعه همكاری های بیشتر با اعتبارسنجی تجاری هر دو كشور مورد توجه قرار می گیرد.

رییس كل سازمان توسعه تجارت با اشاره به تنوع نیاز و تفاوت بازارهای چین در استان های مختلف گفت: در این جلسه قرار شد متناسب با نیاز منطقه ای بازار چین برنامه های توسعه ای به تفكیك هر استان مورد مطالعه و دقت نظر قرار گیرد.

وی افزود: ضرورت هماهنگی كلیه دستگاه ها برای ورود به بازار چین و جلوگیری از تداخل های غیر ضرور در حوزه های اعزام و پذیرش هیات ها و نیز برگزاری نمایشگاه ها، محور مهم دیگری بود كه در دستور كار جلسه قرار گرفت.

اقتصام **1601**1594
۰ نفر