به گزارش خبرنگار سیاسی ایران، علی اكبر صالحی، این مطلب را در نشست مشورتی تهران پیرامون سوریه- نفی خشونت، گفت و گوی ملی كه عصر پنج شنبه با حضور نزدیك به 30 كشور برگزار شد، بیان كرد.
وزیر امور خارجه ایران هدف از برگزاری این نشست مشورتی را كمك به مردم سوریه و یافتن راه حلی برای پایان خشونت و برون رفت این كشور از بحران زده عنوان كرد.
وی ادامه داد: جای بسی خوشحالی است كه نزدیك به 30 كشور در این نشست حضور یافته اند.
صالحی خاطر نشان كرد: ایران از ابتدای بحران سوریه بر اولویت راه كارها و اقدامات سیاسی و مسالمت آمیز برای بازگشت ارامش به این كشور و اجرای اصلاحات سیاسی ، تحقق خواسته ها و مطالبات مردم فهیم و مقاوم سوریه در فضای آكنده از همگرایی فكری تاكید داشته و از هیچ كوششی در این زمینه فروگذار نكرده است.
وی تاكید كرد: ایران با كشتار مردم و شهروندان غیر مسلح از سوی هر طرفی مخالف است.
** حمایت تهران از طرح كوفی عنان
وزیر امور خارجه با یادآوری حمایت تهران از اقدام 'بان كی مون' دبیركل سازمان ملل متحد برای انتخاب 'كوفی عنان' به عنوان نماینده وی و همچنین انتخاب ناظران بین المللی گفت: جمهوری اسلامی ایران طی مدت ماموریت كوفی عنان و دو مرحله سفر وی به تهران تمام تلاش خود را به كار بست تا طرح های نماینده سازمان ملل در سوریه بیشترین موفقیت را كسب كند.
صالحی افزود : با وجود عدم حضور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس ژنو، تهران از نتایج این اجلاس در اجرای كامل طرح عنان حمایت كرد.
وی با یادآوری استعفای كوفی عنان به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل در تحولات سوریه گفت: همانطور كه آقای عنان در متن استعفای خود اعلام كرد مسلح كردن برخی گروه ها و همچنین عدم یاری طرف های حامی آنها سبب شكست طرح وی شد كه موجب تاسف است.
** گفت و گو تنها راه حل است
صالحی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سالیان گذشته همواره جزیی از راه حل بحران های منطقه ای بوده است و در مسایل بحرانی همچون موضوع افغانستان، عراق و لبنان نقش مثبت و تاثیرگذار خود را در چارچوب برقراری آرامش و در جهت منافع ملت ها با تاكید بر اهمیت مذاكره و راهكار سیاسی به اثبات رسانده است.
وی افزود: برای حل بحران سوریه نیز اعتقاد راسخ داریم كه تنها راهكار حل بحران یاد شده از طریق گفت و گوی جدی و فراگیر ملی مخالفان دارای پایگاه مردمی با دولت سوریه و با پیش زمینه برقراری آرامش و ثبات در این كشور خواهد بود.
** ایران آماده میزبانی مخالفان و دولت سوریه است
وزیر امور خارجه خاطرنشان كرد: در این راستا تهران برای میزبانی گفت و گوی مخالفان با دولت سوریه در جهت پیشرفت روند دموكراتیك و تحقق مطالبات سیاسی مردم همواره اعلام آمادگی كرده است.
وی تصریح كرد كه تحریم های بین المللی نه تنها در خدمت منافع ملت سوریه نیست بلكه موجب رنج مضاعف آنان شده است.
صالحی گفت: جمهوری اسلامی ایران با ارسال كمك های انسان دوستانه از جمله كمك های دارویی، پزشكی، آمبولانس و نیازهای ضروری مردم سوریه تلاش كرده است تا حدی از محنت آنان بكاهد.
رییس دستگاه دیپلماسی كشورمان در بخش دیگری از سخنان خود تاكید كرد: همه كشورهای منطقه و جهان كه به نوعی در بحران سوریه نقش دارند باید این واقعیت را بپذیرند كه مولفه های سیاسی، جمعیتی و ژئوپلتیك سوریه به شكلی است كه حل این بحران را تنها از طریق گفت و گوی داخلی و سیاسی امكان پذیر می سازد.
وی تصریح كرد در غیر این صورت تشدید بحران، تسلیح گروه های مسلح و مهیا كردن فضای فعالیت گروه های افراطی از جمله القاعده نه تنهاكمكی به حل این بحران نمی كند بلكه سبب تسری التهاب در دیگر كشورهای منطقه می شود كه در این صورت مدیریت این امر به طور قطع بسیار مشكل تر از وضع موجود خواهد شد.
** نشانه های اهداف فراسوریه ای
وزیر امور خارجه با بیان اینكه 'جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد بدون اراده تمامی جهات درگیر برای بازگشت آرامش و ثبات به سوریه نمی توان انتظار داشت روند اصلاحات سیاسی در جهت منافع كلان مردم صبور و مقاوم سوریه پیش رود'، اظهار داشت: وقوع انفجارها، گروگان گیری شهروندان عادی و زایران كشورهای دیگر ، استفاده از سپر انسانی و افزایش روزافزون فعالیت گروه های افراطی مسلح در سوریه با حمایت برخی كشورهای منطقه ای و بین المللی، نشان از اهداف فراسوریه ای دارد.
صالحی اضافه كرد: بنابراین ذكر این نكته ضروری است كه هزینه كردن استقلال و ثبات سوریه و نیز قربانی كردن مردم مقاوم این كشور آثار زیان باری خواهد داشت كه به هیچ وجه به ثبات و استقرار منطقه و جهان كمك نخواهد كرد.
وی تصریح كرد: اكنون آتش نزاع در سوریه موجب كشته شدن هزاران تن از شهروندان سوری، اوارگی ده ها هزار تن از اتباع این كشور در شهر های مختلف و پناهندگی به دیگر كشورهای منطقه شده است.
** حمایت ایران از تلاش های دبیركل سازمان ملل
رییس دستگاه دیپلماسی كشور ادامه داد: به طور قطع وظیفه اولیه انسانی ایجاب می كند تا با استمرار تلاش های صلح آمیز و مسالمت جویانه همه جانبه جلوی كشتار و خونریزی در سوریه گرفته شود. جمهوری اسلامی ایران ضمن رد هرگونه مداخله خارجی و نظامی در حل بحران سوریه از اقدام دبیركل سازمان ملل متحد در حل مسالمت آمیز بحران این كشور حمایت و پشتیبانی می كند.
صالحی افزود: در روزهای پایانی ماموریت اقای كوفی عنان كه با تشدید خشونت ها در سوریه همراه شده است، مردم بزرگ سوریه و سایر ملل مقاوم منطقه در انتظار ایفای نقش اصولی دبیركل سازمان ملل متحد در تعیین فوری نماینده ای بی طرف برای جلوگیری از گسترش بیشتر خشونت ها و افزایش خونریزی در سوریه است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: از این رو تمدید ماموریت ناظران بین المللی در سوریه تا حصول ارامش و ثبات ،حداقل اهتمام بین المللی خواهد بود.
وی تاكید كرد: برآنیم تا با مشورت سازنده با شركت كنندگان در این نشست مشورتی، تلاش مجدانه خود را برای برقراری آرامش در سوریه به منظور شكل گیری گفت و گوی فراگیر ملی و ایجاد سازوكار مناسب برای عبور از بحران كنونی در سوریه در راستای منافع احاد ملت سوریه به كار ببندیم.
صالحی از حضور شركت كنندگان در این هم اندیشی تقدیر و تشكر كرد و افزود: راهنمایی ها و نظرات عالمانه شركت كنندگان در این نشست مشورتی در تحقق اهداف این نشست كارساز و سازنده خواهد بود.
وزیر امور خارجه همچنین از رهنمودهای دلسوزانه و داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی كه این نشست مشورتی نمونه عینی آن است و نیز حمایت های بی دریغ رییس جمهوری تشكر و قدردانی كرد.
وزیر امور خارجه همچنین با بیان اینكه بیش از 30 كشور در این نشست حضور دارند، اعلام كرد: كشورهای زیمباوه، پاكستان، عراق، الجزایر، ونزوئلا، تاجیكستان، افغانستان، اكوادور، سری لانكا، عمان، مالدیو ، هند، تونس، چین، روسیه، قزاقستان، كوبا، نیكاراگوئه، بنین، تركمنستان، قرقیزستان، گرجستان، اندونزی، اردن، سودان، موریتانی، و نماینده سازمان ملل متحد در این نشست حضور دارند.
نشست مشورتی تهران پیرامون سوریه- نفی خشونت و گفت و گوی ملی عصر پنج شنبه با حضور وزرای خارجه و نمایندگان 28 كشور در تهران در حال برگزاری است.
در این نشست یك روزه، وزیران خارجه ایران، پاكستان، زیمبابوه، عراق و وزیر امنیت ملی عراق حضور دارند.
همچنین 7 كشور در سطح معاون وزیر امور خارجه، 2 كشور در سطح مدیر كل وزارت امور خارحه، 15 كشور در سطح سفیر و نماینده دفتر سازمان ملل در تهران نیز از سوی بان كی مون در این نشست شركت كرده اند.
نمایندگان كشورهای بلاروس، موریتانی، اندونزی، قرقیزستان، گرجستان، تركمنستان، بنین، سریلانكا، اكوادور، افغانستان، پاكستان، الجزایر، عراق، زیمبابوه، عمان، ونزوئلا، تاجیكستان، هند، روسیه، چین، قزاقستان، ارمنستان، نیكاراگوئه، كوبا، سودان،تونس و فلسطین از جمله شركت كنندگان در این نشست مشورتی هستند.
سیام**2023**9129**2022**1553
نشست مشورتي تهران درباره سوريه؛
صالحي: به مطالبات مردم در فرايند تحولات منطقه پاسخ داده شود
۱۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۶:۵۸
کد خبر:
80269061
تهران- وزير امورخارجه گفت: جمهوري اسلامي ايران معتقد است بايد به خواسته ها و مطالبات مردم در فرايند تحولات منطقه پاسخ داده شود.