خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۸ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۲۱
کد خبر: 82390366
T T
۰ نفر
پروفسور حسين نجم آبادي كاشف البرزي 50 ژن جديد در جهان

كرج- ايرنا- پژوهشگر البرزي گفت: پرفسور حسين نجم آبادي، دانشمند البرزي روز گذشته در بيست و دومين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي به عنوان محقق برگزيده معرفي و تقدير شد.

دكتر حسين عسكري روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در معرفي اين دانشمند البرزي بيان داشت: پروفسور حسين نجم آبادي در سال 1336 در خاندان علمي و فرهنگي نجم آبادي زاده شد.
وي افزود: سرسلسله اين خاندان علمي و فرهنگي، باقر آهنگر است كه در سال هاي آغازين حكومت قاجار، در روستاي نجم آباد از توابع شهرستان نظرآباد واقع در استان البرز به آهنگري مشغول بود.
وي گفت: دكتر نجم آبادي استاد دانشگاه و رييس مركز تحقيقات ژنتيك ايران است كه در سال 1392 جزو 1 درصد دانشمندان برتر جهان شناخته شد.
عسكري اظهار داشت: نجم آبادي همچنين يكي از دانشمندان داراي كرسي پژوهشي كشور است كه نامش در سال 1394 نيز از سوي فدراسيون 'سرآمدان علمي ايران' كه توسط معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تاسيس شده، در فهرست گروه الف سرآمدان علمي كشور قرار گرفت.
وي ادامه داد: پروفسور نجم آبادي داراي فوق تخصص ژنتيك مولكولي و پزشكي از آمريكا است و مدتي استاديار يكي از دانشگاه هاي آمريكا بود، در سال 1375 به ايران بازگشت و از بدو تأسيس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، با راه اندازي مركز تحقيقات ژنتيك آن دانشگاه، پژوهش هاي خود را ادامه داد.
وي با بيان اينكه اين دانشمند در سال 1391 در حوزه علوم پايه پزشكي ايران، پژوهشگر برتر شد، افزود: پروفسور نجم آبادي در سال 2013 ميلادي از سوي web of Knowledge (وبگاه مرجع و معتبر علمي جهاني) به عنوان دانشمند برتر جهان معرفي شد.
اين البرزپژوه گفت: معيار ورود به فهرست 'يك درصد دانشمندان برتر جهان' در هر گرايش علمي، كسب تعداد معيني ارجاع به مقالات منتشر شده در پايگاه اطلاعات علمي مورد اشاره، براساس آستانه هاي مشخص شده براي هر گرايش علمي است.
وي بيان داشت: از پروفسور نجم آبادي تعدادي كتاب و مقاله علمي منتشر شده كه از آن ميان مي توان به كتاب هاي 'طنين'، 'سندرم X شكننده' و 'ديستروفي عضلاني دوشن وبكر' اشاره كرد.
عسكري، 'دستيابي به ژن هاي ناشناخته و جديد و بررسي عملكرد آن ها' محور بيشتر فعاليت هاي علمي و پژوهشي پروفسور نجم آبادي دانست و گفت: به طوري كه در سال 1391 براي نخستين بار در جهان، 50 ژن جديد را كشف و گزارش آن را منتشر كرد.
وي افزود: اين دانشمند در گفت و گو با يكي از نشريات ايران در اين باره گفته است ك'بيشترين فعاليت من پيدا كردن ژن هاي جديد و بررسي عملكرد آنها بوده است به طوري كه براي اوّلين بار در جهان، 50 ژن جديد كشف كرده و گزارش آن را منتشر كرده ام... با قاطعيت مي توانم بگويم كه ما در زمينه تحقيقات ناتواني ذهني، جزو چند كشور معدود در جهان هستيم كه دستاوردهاي بسياري در زمينه ژنتيك داشته ايم.
6156/ 6155خبرنگار: نوشين طهماسبي** انتشار دهنده : محمد عزيزپور