۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۳۶
کد خبر: 83217528
T T
۰ نفر

كاوه سودا آلودگي زيست محيطي ندارد

۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۳۶
کد خبر: 83217528
كاوه سودا آلودگي زيست محيطي ندارد

مراغه - ايرنا - معاون مجتمع صنعتي و مدير كاوه سودا گفت: كاوه سودا آلودگي زيست محيطي و حرفه اي نداشته و شوري پساب آن يك سوم شوري درياچه اروميه است.

به گزارش ايرنا، سعيد حسني روز پنج شنبه در بازديد اصحاب رسانه و هيات مديره كانون توسعه مراغه از مجتمع كاوه سودا و آسافلوت اظهار داشت: اندازه گيري عوامل زيان آور محيط كار سالانه از سوي نهادهاي متولي سنجش و نتايج آن به نهادهاي مربوطه ارائه مي شود.
وي افزود: همچنين سالانه آزمايش هاي متعددي از كارگران و كاركنان اين مجتمع به صورت مستمر انجام شده و كنترل مي شود.
وي اعلام كرد: شركت كاوه سودا بزرگترين كارخانه توليد كننده كربنات سديم و شركت آسافلوت بزرگترين مجموعه توليد شيشه در كشور است و بيش از 2 هزار نفر به صورت مستقيم در اين مجتمع فعاليت مي كنند.
حسني به ضوابط محيط زيستي اين مجتمع اشاره كرد و گفت: قبل از اينكه جواز احداث اين مجتمع در سال 83 صادر شود، استعلام هاي لازم انجام و مجوزهاي لازم از سوي ادارات متولي صادر شده بود.
وي گفت: امور آب سالانه 4 بار و محيط زيست ماهانه يك بار پساب كارخانه را مورد پايش قرار مي دهد و در گزارش هاي اين دو نهاد هيچ نوع آلودگي گزارش نشده است و مطرح شدن خطرناك بودن پساب اين واحد توهمي بيش نيست.
حسني افزود: در زمينه هدايت و تصفيه پساب هاي صنعتي نيز همكاري هاي مطالعاتي و تحقيقاتي با شركت هاي مشاوره اي بين المللي از جمله يك شركت آلماني در حال انجام بوده و در اين ارتباط با دانشگاه تبريز، صنعتي سهند، اروميه و مراغه نيز همكاري داريم.
مدير اين واحد صنعتي اضافه كرد: اين مجتمع شامل 5 واحد توليدي و 20 واحد معدني است و مواد اوليه مورد نياز از معادن مراغه، ملكان، مهاباد، آذرشهر، بناب، عجب شير و اسكو تامين مي شود.
حسني ادامه داد: نمك و آهك مواد اوليه شركت كاوه سودا هستند و سالانه بيش از 500 هزار تن نمك از درياچه اروميه برداشت مي شود اين در حاليست كه در آمريكا و از درياچه سالت ليك (saltlake) كه شوري آن يك پنجم درياچه اروميه است سالانه 50 ميليون تن نمك برداشت مي شود و اشتغالزايي آن بيش از 700 هزار نفر است.
وي با اشاره به شبكه حمل و نقل گسترده در اين مجتمع ادامه داد: در زمينه حمل و نقل 800 كاميون در اين مجموعه فعاليت مي كنند و روزانه بيش از 100 دستگاه كاميون توليدات كارخانه را حمل كرده و بيش از 400 دستگاه كاميون نيز مواد اوليه مورد نياز را جابجا مي كنند.
وي اضافه كرد: با راه اندازي اين كارخانه و مجتمع و براساس آمار انجمن صنفي رانندگان، بيشتر كاميون داران منطقه فعال هستند و اشتغال زايي مناسبي در اين بخش انجام شده است به طوري كه راننده كاميون بيكاري در منطقه وجود ندارد.
حسني همچنين به اخبار منتشر شده در خصوص آب مصرفي از سوي اين كارخانه اشاره كرد و گفت: 60 ميليون مترمكعب ظرفيت سد علويان شهرستان مراغه است كه از اين مقدار 10 ميليون مترمكعب براي مصارف صنعتي است و سهم اين مجتمع حدود 7 ميليون مترمكعب است.
وي ادامه داد: فضاي سبز ايجاد شده در محوطه اين كارخانه نيز با همين آب آبياري مي شود اما آب بهاي مصرفي طبق تعرفه صنعتي پرداخت مي شود.
حسني افزود: در طول 2 سال اخير با استفاده از طرح بازچرخاني آب مصرفي، بيش از 30 درصد در مصرف آب اين مجتمع صرفه جويي شده است.
وي ادامه داد: براساس اعلام شبكه توزيع برق آذربايجان شرقي، مجتمع كاوه سودا از نظر صرفه جويي در مصرف برق واحد نمونه صنعتي استان در سال گذشته انتخاب شده است.
وي با اشاره به اينكه تمامي ماليات هاي مجتمع در مراغه پرداخت مي شود، افزود: حساب هاي بانكي اين مجتمع در بانك هاي ملي و صادرات مراغه بوده و همچنين 80 درصد خريدها از اين شهرستان است.
حسني با اشاره به اينكه بيشتر نيروهاي اين مجتمع بومي منطقه هستند، افزود: از 2 هزار نيروي فعال در اين مجتمع، بيش از يك هزار و 800 نفر اهل مراغه بوده و حدود 200 نفر نيز از شهرستان هاي بناب، عجب شير و مياندوآب هستند.
مدير كاوه سودا به توليدات اين كارخانه نيز اشاره كرد و گفت: هم اكنون بيش از 350 هزار تن كربناب سديم سالانه به عنوان مواد اوليه صنايع شوينده و شيشه در اين واحد صنعتي توليد مي شود.
حسني افزود: آسافلوت به عنوان يكي از بزرگترين توليدكنندگان شيشه و آيينه كشور بوده كه هم اكنون محصولات توليدي خود را به 45 كشور جهان صادر مي كند.
وي به مشاركت اين كارخانه در امور خيرخواهانه و اجتماعي نيز اشاره كرد و گفت: توزيع پوشاك و كفش عيد در بين كودكان و دانش آموزان روستاييان و مناطق محروم، كمك به بيماران نيازمند، تامين جهيزيه، آزادي زندانيان، تامين برخي تجهيزات بيمارستان هاي شهرستان و شهرهاي اطراف و ساخت مدرسه 12 كلاسه در گلشهر از جمله اين خدمات است.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعيت در 127 كيلومتري تبريز، مركز آذربايجان شرقي واقع است.
/3071/3077/9880