۲۰ دی ۱۳۹۵، ۸:۴۷
کد خبر: 82379835
T T
۰ نفر
انعكاس سوگ آیت الله هاشمی از صفحه رسانه های مجازی

اصفهان- ایرنا- رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی رخدادی است كه از دیروز جامعه ایران و رسانه هایش را در بهت و اندوهی عمیق فرو برده است.

رسانه های مجازی طی ساعت های بعد از درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به انتشار خبرها و واكنش ها به درگذشت یار دیرین امام و ملت پرداختند.
آیت‌ الله اكبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، عصر یكشنبه نوزدهم دی ماه دار فانی را وداع گفت. خبر درگذشت این انقلابی مبارز و سیاستمرد معتدل، جامعه و شبكه های اجتماعی و رسانه های مجازی آن را ابتدا مبهوت ساخت و فضایی از غم و حسرت از این ضایعه اسفبار برای ملت ایران را گسترده ساخت.
واكنش مردم به خبر در گذشت آیت الله هاشمی، بازتاب این خبر در رسانه های داخلی و خارجی و پیام های مسوولان و چهره های سیاسی به مناسبت درگذشت آیت الله هاشمی مهمترین محورهای خبری- تحلیلی شبكه های مجازی طی ساعت های گذشته بود.

**حضور گسترده مردم پیرامون بیمارستان بستری و شتافتن مسوولان به بالین آیت الله هاشمی
پس انتشار خبر بستری شدن و سپس درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، عده ای از مردم و دوستداران ایشان به همراه شماری از مسوولان در بیمارستان شهدای تجریش تهران حضور یافتند. واكنش های مردم و مسوولان پس از تایید خبر درگذشت آیت الله هاشمی در كانال های مجازی مورد توجه قرار گرفت.
كانال «مجمع اصلاح طلبان» نوشت: علی رغم اعلام خبر درگذشت آیت الله هاشمی، اطراف بیمارستان شهدای تجریش از شمار حضور مردم و ماموران امنیتی كاسته نشده است. در حال حاضر به سرعت بر جمعیت حاضر در مقابل بیمارستان افزوده می‌شود به طوری كه سراسر خیابان ولیعصر تقریبا مسدود شده است و حاضران علی رغم تذكرات و برخوردهای ماموران حاضر در محل حاضر به ترك بیمارستان نیستند.
كانال «انتخاب» هم از حضور «علی اكبر صالحی» رییس سازمان انرژی به عنوان یكی از نخستین مسوولان در بیمارستان شهدای تجریش خبر داد.
كانال روزنامه «ایران» نوشت: با توجه به شرایط وخیم آیت الله رفسنجانی، طی ساعت پایانی، افراد زیادی به بیمارستان شهدای تجریش رفتند. حسن روحانی، رییس جمهور ایران هم با چشمانی اشك بار، در محل حاضر شده است.
كانال «خبر آنلاین» آورد: همزمان با انتشار خبر بستری شدن آیت الله هاشمی رفسنجانی در یكی از بیمارستان های تهران حسن روحانی رئیس‌جمهور كشورمان در محل بستری شدن رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور یافت و تا ضمن عیادت با وی از آخرین وضعیت سلامت او با خبر شود.
در كانال «ایران تایمز» می خوانیم: رییس جمهوری بر بالین آیت الله هاشمی رفسنجانی حاضر شد و این مصیبت را به محمدهاشمی و دیگر فرزندان ایشان تسلیت گفتند. همچنین وزرا و مسوولین در بیمارستان حاضر شدند.

**واكنش های داخلی به خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی
پس از درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، رییسان قوا و مسوولان پیام های تسلیتی صادر كردند. توییتر منتسب به دفتر رهبر انقلاب با انتشار تصویری از رهبری و مرحوم ایت الله هاشمی درگذشت ایشان را تسلیت گفت.
«حسن روحانی» رییس جمهوری در پیامی توییتری نوشت: روح بزرگ‌مرد انقلاب و سیاست، مظهر صبر و استقامت به آسمان عروج كرد.
در توییت دیگر رییس جمهوری می خوانیم: امروز اسلام سرمایه ای پر ارزش، ایران امیری بزرگ، انقلاب اسلامی پرچمداری شجاع و نظام مدبری كم نظیر را از دست داد.
رسانه های مجازی پیام «علی لاریجانی» رییس مجلس را نیز منتشر ساخته و به نقل از وی نوشتند: مرد بزرگی چشم از این جهان فرو بست كه در چهره او شصت سال مبارزه با استبداد و استعمار، تلاش خستگی ناپذیر برای استقرار نظام اسلامی، مجاهدتی كم نظیر برای دفاع از استقلال و تمامیت ارضی، كوششی مداوم برای عمران و آبادی كشور و همتی مستمر برای سامان دادن به امور تقنینی هویدا بود.
رییس قوه قضاییه نیز در پیام خود چنین نگاشت: ایشان سالهای متمادی از مبارزان نهضت در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بودند و بعد از انقلاب نیز از موثرترین شخصیتهای نظام در كنار امام (ره) و مقام معظم رهبری در سمتهای مختلف به نظام اسلامی خدمت كردند.
صفحه اینستاگرام حجت الاسلام «سیدحسن خمینی» نوه بنیانگذار انقلاب، بخشی از پیام تسلیت او را منتشر كرد. در این پیام آمده است: انا لله و انا الیه راجعون. درگذشت یار بی همانند و فرزند معنوی امام ، حضرت آیت الله حاج شیخ اكبر هاشمی رفسنجانی رضوان الله تعالی علیه و حشره الله مع انبیائه و اولیائه چنان سنگین و ناباوارانه بود كه تنها لطف الهی می تواند تسلی بخش جان و روح ما باشد.
«علی مطهری» نایب رییس مجلس در پیامی توییتری به مناسبت درگذشت آیت الله هاشمی آورد: رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، مردی كه در سال های اخیر به خوبی با آفات و آسیب های انقلاب اسلامی مبارزه كرد، بر امت اسلام تسلیت باد. مطهری نوشت: آیت الله هاشمی خیرخواه ترین دوست مقام رهبری بود.
«محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه اینستاگرام خود نوشت: رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی را به محضر رهبر بزرگوار انقلاب و ملت شریف ایران تسلیت عرض می كنم. هاشمی امروز در مجمع تشخیص مصلحت نظام با همه شوخی می‌كرد و سرحال بودند. ایشان اینقدر سرحال بودند و من به آقای واعظی گفتم آقای هاشمی امروز حال خوشی دارند و من كمتر ایشان را اینگونه دیده ام.

**پیام تسلیت مقام های خارجی به مناسبت درگذشت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام
مسوولان كشورهای جهان با ارسال پیام هایی درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی را تسلیت گفتند.
كانال «اعتماد» نوشت: مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه تركیه درگذشت آیت الله هاشمی رفسنحانی را تسلیت گفت.
«شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات متحده عربی در پیامی توییتری آورد: هاشمی رفسنجانی یكی از صداهای واقعگرا و اعتدالگرای ایران كه نامش با جمهوریت و انقلاب گره خورده است.
كانال ایران تایمز نوشت: امیر، ولیعهد و نخست وزیر كویت در پی درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به صورت جداگانه پیام‌های تسلیتی را برای دكتر حسن روحانی ارسال كردند.
در كانال «بهار نیوز» می خوانیم: نارندرا مودی نخست وزیر هند از طرف یك میلیارد و 250 میلیون نفر از هموطنانش عمیق‌ترین تسلیت‌ها را برای درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به ملت ایران گفت.
كانال «خبرآنلاین» نوشت: گری لوئیس نماینده سازمان ملل در ایران از طرف تمام كارمندان سازمان ملل متحد درگذشت رئیس‌جمهور سابق ایران را تسلیت گفت.
همچنین این كانال آورد: فؤاد معصوم رئیس‌جمهور عراق در پیامی به حسن روحانی، درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را تسلیت گفت.
«عبدالله گل» رئیس‌جمهور پیشین تركیه در پیامی توییتری آورده است: تسلیت عمیق خود را به خانواده ایشان و مردم ایران ابراز می دارم.
«عبدالله عبدالله» ریاست اجرایی حكومت وحدت ملی افغانستان در توییتری آورد: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی حامی مجاهدین و مهاجرین افغانستانی بود.
كانال «عصر ایران» نوشت: عمار حكیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی را تسلیت گفت.

**بازتاب جهانی خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی
اندك زمانی پس از تایید خبر درگذشت آیت الله هاشمی، خبرگزاری ها و رسانه های جهان این خبر را بازتاب دادند. كانال خبری ایران تایمز نوشت: تاكنون فرانس 24، آسوشیتد پرس و یورو نیوز، خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی را به تیتر اول خود تبدیل كرده اند.
در كانال مجمع اصلاح طلبان می خوانیم: خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در ایستگاه مركزی قطار زوریخ اعلام شد. همچنین این كانال با اشاره به سرخط خبرگزاری آناتولی تركیه درباره آیت الله هاشمی به نقل از این خبرگزاری نوشت: عقل دانای حكومت ایران پس از انقلاب در گذشت. ...هفته نامه آلمانی «اشپیگل»، روزنامه «فاینشال تایمز»، روزنامه «وال استریت ژورنال» و شبكه خبری «سی ان ان» در توییت هایی به خبر درگذشت رییس جمهوری پیشین ایران پرداختند.
كانال انتخاب نوشت: روزنامه های ال پاییس، ال موندو، آ ب ث و وانگواردیا افزون بر شبكه تلویزیون ملی‌ اسپانیا در گزارش های جداگانه ای یكشنبه شب درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی را بازتاب دادند.
كانال «مشرق» به توییت های خبری، خبرگزاری های آسوشیتدپرس و خبرگزاری فرانسه درباره درگذشت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اشاره كرده است.
كانال خبرآنلاین نوشت: خبرگزاری فرانسه اینفوگرافی از زندگی آیت الله هاشمی رفسنجانی در توییتر خود منتشر كرد.
همچنین در این كانال می خوانیم: فاكس نیوز، سی ان ان و سایر رسانه های آمریكا به محض اطلاع از خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، برنامه های خود را به وی اختصاص دادند.
كانال مجمع اصلاح طلبان آورد: گاردین، در سر مقاله خود، آیت الله هاشمی رفسنجانی را بزرگترین سیاستمدار ایرانی دوره معاصر خوانده است.

** زمان و مكان تشییع و خاكسپاری پیكر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی
كانال های خبری ساعتی پس از درگذشت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به گمانه زنی درباره زمان و مكان تشییع و خاكسپاری پیكر ایشان پرداختند.
كانال ایران به نقل از «حسین مرعشی» از نزدیكان آیت الله هاشمی نوشت: پیكر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به جماران منتقل شده است و مراسم تدفین پس فردا سه‌شنبه 21 دی است.
كانال «صرفا جهت اطلاع» در خبری به نقل از محسن رضایی نوشت: مراسم تشییع آیت‌الله هاشمی رفسنجانی روز سه‌شنبه در تهران و چهارشنبه در مشهد خواهد بود. هاشمی در حرم امام رضا دفن خواهد شد. این خبر بی درنگ از سوی رضایی تكذیب شد.
كانال عصر ایران درباره زمان و مكان تشیییع و خاكسپاری آیت الله هاشمی به اطلاعیه خانواده هاشمی رفسنجانی اشاره كرد و نوشت:مراسم تشییع پیكر پاك آیت‌الله هاشمی رفسنجانی روز سه‌شنبه 21 دی‌ماه از ساعت 10 صبح از دانشگاه تهران آغاز و پیكر این مبارزه نستوه در كنار مرقد مطهر فاطمه معصومه(س) در قم،‌ مبدا مبارزه آرام خواهد گرفت. راسم تشییع پیكر پاك آیت‌الله هاشمی رفسنجانی روز سه‌شنبه 21 دی‌ماه از ساعت 10 صبح از دانشگاه تهران آغاز و پیكر این مبارزه نستوه در كنار مرقد مطهر فاطمه معصومه(س) در قم،‌ مبدا مبارزه آرام خواهد گرفت.
**گروه پژوهش و تحلیل خبری
**پژوهشم**9402** 9279
خبرنگار: لیلا واحدی** انتشاردهنده: سیدمحمد موسی كاظمی** بازنشر: اصغر دواتگر