به گزارش ايرنا، حسين سالار آملي روز چهارشنبه در نشست مشورتي معاونان و مديران بين الملل دانشگاه ها و مركزهاي علمي پژوهشي كشور در دانشگاه كاشان افزود: دانشمندان ايراني كه به انجام طرح هاي مشترك پژوهشي با كشور آلمان علاقه دارند، بايد به سامانه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مراجعه و در اين حركت بزرگ شركت كنند.
وي با اشاره به بسيج دانشگاه هاي آلمان در اجراي اين طرح بيان كرد: اميد مي رود كه دانشمندان و دانشگاه هاي ايراني نيز براي مشاركت در اين طرح ها بسيج شوند.
قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري در امور بين الملل اضافه كرد: پس از بررسي همه پيشنهادها در نهايت 15 طرح پژوهشي براي اجرا انتخاب شده و مورد حمايت مالي وزارت علوم و دولت آلمان قرار خواهد گرفت.
وي همچنين به تعريف سالانه 20 طرح پژوهشي مشترك با كشور فرانسه اشاره كرد و گفت: اتريش در زمينه اجراي 18 طرح پژوهشي با ما همكاري داشته و برنامه هاي آن نيز آغاز شده است.
سالار آملي اضافه كرد : براي انجام طرح هاي پژوهشي با برخي كشورها از جمله مجارستان و هند وارد عمل شديم كه اين مهم مبناي يك ديپلماسي گسترده علمي پژوهشي با كشورهاي خارجي است و مبناي مبادلات و نزديكي نخبگان ايران و ساير كشورها را تسهيل مي كند.
وي ادامه داد : نزديكي نخبگان با دانشمندان ساير كشورها موجب مي شود كه اثرگذاري جامعه علمي ايران براي همه قشرهاي جامعه و همچنين ديگر كشورها موثرتر و مشخص تر باشد.
قادم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري در امور بين الملل يادآور شد: يكي از محورهاي مطرح در روند توسعه همكاري ها ايجاد مجموعه اي است كه بتواند مراوده هاي بين المللي را سامان دهد كه در اين راستا گروه هاي آموزشي مشترك تشكيل شده تا با برگزاري دوره هايي بتوان نسبت به اعزام دانشمندان يا دانشجويان ايراني به كشورهاي خارجي اقدام كنيم.
وي تاكيد كرد: در اين مجموعه استفاده از فناوري براي رفع نيازهاي جامعه مقوله اي بسيار كليدي است و در راس آن با بهره گيري از ظرفيت هايي كه در خارج از كشور وجود دارد، بستري فراهم مي شود تا نوآوري، كارآفريني و انتقال فناوري شكل بگيرد.
سالار آملي در ادامه به آموزش هاي فني و حرفه اي اشاره و اضافه كرد: مذاكره هايي در اين زمينه با چند كشور از جمله افغانستان، سوريه و عراق در جريان است تا دانش ايراني با اين دوره ها به كشورهاي مقصد منتقل شود.
وي بيان كرد: مذاكره و بررسي با كشور آلمان انجام و تا حدودي نهايي شده تا مربيان فني حرفه اي ايران در كشور آلمان دوره هاي عالي را فرا گرفته و بتوانند دوره هاي آموزشي بهتري در كشور برگزار كنند.
برپايه سند توسعه ديپلماسي علمي و فناوري كشور ميتوان ديپلماسي علمي را تعامل و ارتباطات با دولت ها، موسسات، متخصصان و مردم قلمداد كرد كه از طريق به كارگيري ساز و كار ديپلماسي جهت ايجاد فرصت هايي براي توسعه علمي و فناوري و نوآوري كشور و استفاده از اين ظرفيت براي پيشبرد هدف هاي سياست خارجي صورت مي پذيرد.
6136/8123/6026/
كاشان - ايرنا - قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري در امور بين الملل از اجراي طرح هاي پژوهشي مشترك با كشورهاي آلمان، فرانسه، اتريش، مجارستان و هند خبر داد.