۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۲۷
کد خبر: 80128656
T T
۰ نفر

'سينما' مكاني فراموش شده در شهر بروجرد

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۲۷
کد خبر: 80128656
'سينما'  مكاني فراموش شده در شهر بروجرد

رسالت هنر، بيان مسايل و درگيريهاي اجتماعي از زندگي است و سينما مي‌تواند تاثير مهمي در تفكر اجتماعي مردم و رفع بسياري از مشكلات داشته باشد.

سینما می‌تواند گاهی فرهنگ یك ملت را دگرگون نموده و آن را از بین ببرد و گاهی نیز به آن تعالی بخشد.

سینما قدمتی طولانی در كشور دارد و عمر آن در بروجرد بیش از ‎ 45سال است كه در همان سالهای تاسیس ، اصلی‌ترین سرگرمی خانواده‌ها محسوب می‌شد و امروز با ظهور رقبای قدرتمندی مانند تلویزیون و ویدئو و ماهوراه به حاشیه رفته و سالن‌های سینما كمتر شاهد حضور تماشاچیان است.

روزگاری نچندان دور مردم در زمان پخش فیلمهای خانوادگی از روزها قبل برنامه‌ریزی نموده و یكدیگر را مطلع می‌كردندو از هر نقطه شهر خود را به سینما رسانده تا جایگاه و صندلیهای مطلوب سینما را ساعتی صاحب شوند.

اما امروز شهرستان بروجرد دارای یك سینماست كه سالن آن در مواقع برپایی جشنهای بزرگ و عمومی جمعیتی فراوان را در خود می بیند.

هم‌اكنون از بین تماشاگران اندك فیلمهای سینمای بروجرد بیشترین قشر نیز جوانان و زوجهای جوان هستند و گاها نیز برخی خانواده‌ها در روزهای پایانی هفته حضوری كمرنگ در این محیط دارند.

تبلیغات نامناسب، مطلع نبودن مردم از زمان اكران فیلم، نبود فیلمهای مورد علاقه و طولانی بودن زمان اكران از جمله عوامل كمرنگ شدن استقبال مردم بروجرد از سینماست.

یكی از شهروندان بروجرد گفت: در گذشته وسایل صوتی و تصویری درهر خانه ای نبود و اغلب مردم برای رفتن به سینما را یكی ار تفریحات مهم می دانستند و از روزها قبل برای این تفریح برنامه ریزی می كردند.

' كریم اسدی' افزود: شور و شوقی كه خانواده ها برای رفتن به سینما داشتند وصف ناپذیر بود ، اما امروز با وجود تلویزیون و سایر وسایل رسانه ای، مردم تمایلی برای رفتن به سینما ندارند.

وی اضافه كرد: طی چند سال اخیر مردم به حدی در كارهای روزانه، تحصیل و كسب درآمد غرق شده اند كه حتی اگر بلیط سینماها رایگان باشد هنوز فرصت رفتن به این مكان را ندارند.

یكی دیگر از شهروندان بروجرد گفت: موضوع اغلب فیلمهای ایرانی كلیشه ای ، تكراری بوده و آخر این فیلمها از همان اول پیداست و جذابیتی برای مردم ندارد.

' علی محمد رضایی' افزود: اغلب فیلمهای ایرانی عاشقانه بوده و به ازدواج ختم می شود و فیلمی كه دردهای جامعه را بیان كند اجازه اكران عمومی داده نمی شود.

وی اضافه كرد: فیلمهایی كه اجازه اكران ندارند، حساسیت مردم برای تماشا را بیشتر می كند كه این خود باعث فروش همین فیلمها در كنار خیابان توسط دستفروشها می شود و مردم به راحتی آنها را با مبلغی اندك تهیه و بارها تماشا می كنند.

یكی دیگر از شهروندان بروجرد گفت: فیلمهایی كه در سینماهای شهرهای بزرگ كشور اكران می‌شود چندین ماه بعد در بروجرد به نمایش گذاشته می‌شود كه با توجه به تبلیغات انجام شده از سوی تلویزیون و مجلات علاقمندان درصدد تهیه فیلم قبل از اكران خواهند بود.

' معصومه زمانی' افزود:تبلیغاتی بر روی تنها سینمای بروجرد نیست كه بخواهد مردم و جوانان را جذب كند.

به گزارش ایرنا، تنها یك سینمای فعال در بروجرد وجود دارد كه امكانات آن نیز در اندازه استاندارد و مطلوب نیست و این نماد فرهنگی جایگاه خوبی در بروجرد ندارد.

نبود امكانات رفاهی در محیط سینما مانند وسایل گرمازا و سرما زا، صندلی‌های استاندارد و سیستمهای نور و صدای مناسب از جمله مشكلات در سینمای بروجرد است.

شاید اگر این باور را داشته باشیم كه سینما در كشور اسلامی ما از مقوله‌های فرهنگی است می‌توانیم به تاثیر آن در بالا بردن فرهنگ مردم پی ببریم.

كارشناس امور سینمایی و سمعی بصری اداره ارشاد اسلامی بروجرد گفت: تنها سینمای بروجرد روزانه در چهار سانس اكران فیلمها را انجام می دهد كه با توجه به نوع فیلم و ساعت اكران، تعداد تماشاچیان متغیر است.

' محمد ریاحی نیا' افزود: برخی فیلمها درجه الف كه تبلغات زیادی روی انها انجام شده و پیامی برای مخاطب دارند، گاهی تا حدود یك ماه هم اكران می شود و با فروش زیادی همراه است ولی برخی فیلمها تنها سه روز اكران می شوند كه شاید 20نفر تماشاچی داشته باشد.

وی اضافه كرد: هم اكنون قیمت بلیط سینما سه هزار تومان است كه در بروجرد برای جذب تماشاچی به دو هزار تومان كاهش یافته و روزهای سه شنبه نیز بلیط نیم بها است.

وی اظهار داشت: هم اكنون وضعیت فیزیكی تنها سینمای فعال بروجرد رو به بهبودی است و از نظر گرمایشی، سرمایشی و صندلی در حال پیشرفت است.

ریاحی نیا افزود: وجود انواع سی دی‌ها در بازار ضربه بزرگی به بخش فرهنگی كشور وارد می‌كند و متاسفانه علاوه بر دستفروشها ، سایر اصناف مانند كبابی و مواد غذایی اقدام به فروش سی دی می كنند.

وی افزود: افراد به دلیل نداشتن كار مناسب تنها با داشتن یك دستگاه رایانه اقدام به رایت انواع سی دی و فروش آنها می كنند.

وی تاكید كرد: سینماهای كشور تنها با حمایت دولت می تواند رونق گذشته را داشته باشد، توان مالی سینمای بروجرد به حدی است كه پول لازم برای تبلیغ فیلم هفته های آینده از طریق زیر نویس تلویزیون استانی و حتی بنرهای تبلیغاتی را هم ندارد.

ریاحی نیا افزود: همزمان بودن اكران فیلمها در شهرستانها و استانهای بزرگ كشور، پیام داشتن فیلم، اكران فیلمهای درجه الف همگی می تواند در بهبود وضعیت سینماها دخیل باشد.

وی افزود: هم اكنون 10مركز مجاز در بروجرد در زمینه خدمات رسانه ای و فروش و كرایه انواع فیلم فعالیت می كنند و حدود 25واحد نیز به طور غیر مجاز فعال هستند كه این افراد معرفی و به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی اضافه كرد: علاوه بر 25واحد غیر مجاز، كپی برداریهای خانگی و فروش انواع فیلم توسط دست فروشها یكی دیگر از معضلات در حوزه هنر هفتم است كه فیلمهایی كه هنوز از سینماها اكران نشده را به مردم عرضه می‌ كنند.

ریاحی نیا فزود: سینمای بروجرد تحت پوشش موسسه فرهنگی و هنری سوره در تهران فعالیت می‌كند و وزارت فرهنگ و ارشاد تنها كار نظارت بر فیلم را انجام می‌دهد.

سینما فلسطین بروجرد در وسعت یك هزار و 229متر مربع دارای یك هزار و 17عدد صندلی فعال است.

علاوه بر مشكلاتی كه گریبانگیر هنر هفتم در بروجرد شده ، سینمای تعطیل شده 'آزادی ' بروجرد نیز بر این مشكلات افزوده است.

این سینما كه طی سالهای گذشته با استقبال خوب مخاطبان همراه بود، به دلیل برخی مشكلات مالی، نبود فیلمهای درجه الف، عدم فروش بلیط، عدم حمایت مسوولان، و همچنین زلزله سال 85 و آسیب دیدن به بخشی از این مكان برای همیشه تعطیل شده است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد در این باره گفت: سینما آزادی بروجرد از سال 85 تعطیل شده و تاكنون هیچ اقدامی برای باز سازی آن صورت نگرفته است.

' نادر ارجمندی' افزود: حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی كشور درخواستی مبنی بر تخریب و بازسازی سینما آزادی بروجرد و احداث واحد های تجاری در این مركز جهت تأمین هزینه های ساخت و تقویت بنیه مالی سینما و هزینه های پرسنلی و مصرفی داده است.

وی اظهار داشت: در سال 85 درخواست این مركز به شرط احداث دو سالن نمایش مجزا با ظرفیت 400 صندلی و رعایت كلیه مسائل ایمنی و ترافیكی و لزوم احداٍث پاركینگ تأیید و بنا شد كه ظرف مدت دو سال ساختمان سینما ساخته شود.

وی تصریح كرد:در این مدت با مكاتبات متعدد وپیگیریهای انجام شده تاكنون جهت ساخت این سینما اقدامی انجام نشده است.

ارجمندی افزود: با توجه به سیاستهای جدیدی كه به بحث فرهنگ و فعالیتهای فرهنگی هنری می شود وجود فضای فرهنگی مانند سینما در شهر بروجرد جز نیازهای مردم است.

وی افزود: مسوولان امر باید قضیه را هر چه سریعتر پیگیری نمایند تا شهروندان بتوانند از این مركز فرهنگی سینمایی بهره كافی را در سالهای آتی ببرند.

به هر حال به نظر می رسد وجود تنها یك سینما در شهر فرهنگی بروجرد به عنوان دیار فرزانگان یكی از مشكلاتی است كه باید برای آن چاره ای اندیشیده شود كه در این راستا باید هر چه سریعتر كار بازسازی سینما آزادی به عنوان یكی از قدیمی ترین سینماهای استان لرستان آغاز شود و این امر نیز در گرو همكاری و تعامل همه دستگاههای اجرایی از جمله شهرداری بروجرد است.

گزارش از آتوسا آزرم

7189/542