لغو مصوبه ممنوعيت واردات لوازم خانگي  مغاير با منافع ملي است

تهران - رئيس هيات مديره انجمن توليدكنندگان لوازم خانگي كشور گفت: لغو مصوبه ممنوعيت واردات لوازم خانگي مغاير با منافع ملي و باعث به خطر افتادن توليد و اشتغال در اين بخش مي شود.

'محمدرضا دیانی'روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا ضمن بیان این مطلب كه عده ای بدنبال لغو مصوبه ممنوعیت واردات كالاهای لوكس كه مشابه آن در داخل تولید می شود، هستند، گفت: حامیان واردات در كشور مدعی هستند كه تولید كارخانجات داخلی توانایی تامین تقاضای بازار را ندارد، در حالی كه ظرفیت كارخانجات داخلی حدود 5/1 برابر میزان نیاز داخل است.

به گفته ی وی ، ظرفیت تولید سالانه سه تا چهار میلیون دستگاه یخچال و لباسشویی در كشور وجود دارد كه 50 تا 60 درصد آن پاسخگوی بازار داخل است.

وی متذكر شد: از آنجا كه بیش از 60 درصد بازار لوازم خانگی در اختیار برندهای خارجی است ، حجم واردات وسیعی كه در این بخش صورت می گیرد باعث شده تا كارخانجات داخلی با حدود 50 درصد ظرفیت خود كار كنند.

دیانی بااشاره به تنوع محصولات در بازار لوازم خانگی تصریح كرد: بسیاری از كالاهای داخلی توانایی رقابت با محصولات خارجی را دارند و در حال حاضر از نوع ارزان قیمت تا لوكس یك محصول اعم از لباسشویی ،یخچال و غیره در داخل تولید می شود.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی كشورگفت:به مردم اطمینان می دهیم كه تولیدكنندگان نسبت به كیفیت و ارائه خدمات مطلوب تر پس از فروش متعهد هستند و حتی پس از اعلام مصوبه ممنوعیت واردات پنج تا 10 درصد قیمت محصولات خود را كاهش داده اند.



**ممنوعیت واردات فرصتی برای احیای صنعت لوازم خانگی

وی عنوان داشت:این مصوبه فرصتی برای احیای دوباره صنعت لوازم خانگی،حضور در عرصه بین المللی با فراهم شدن امكان صادرات و حفظ اشتغال در داخل كشور به شمار می رود.

وی تاكید كرد: با اجرای مصوبه ممنوعیت واردات، كارخانجات داخلی می توانند تولید خود را افزایش دهند كه این امر تاثیر مستقیمی بر كاهش قیمت ها دارد.

دیانی قیمت بهترین نوع لوازم خانگی ایرانی را 30 تا 40 درصد پائین تر از قیمت مشابه خارجی ذكر كرد و افزود: اگر واردات لوازم خارجی ادامه پیدا كند، نرخ آنها بالاتر هم می رود ، در حالی كه صنایع داخلی ارزبری كمتری داشته و توانایی رقابت با كالاهای خارجی را هم دارد.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی كشور گفت: در حال حاضر انبارهای كارخانجات پر است و مازاد كالا نیز داریم كه تا یك سال آینده جوابگوی تامین نیاز بازار است.



**اشتغال 500هزار نفر در گروی حمایت از صنعت لوازم خانگی

وی با بیان اینكه 200 كارخانه فعال در این بخش وجود دارد و 400 تا 500 هزار نفر در این بخش شاغل هستند، تاكید كرد كه باید نسبت به حفظ اشتغال این عده احساس مسئولیت داشته باشیم.

دیانی افزود:حدود 80 كارخانه تولیدكننده یخچال و 15 كارخانه تولیدكننده لباسشویی فعال در كشور وجود دارد كه هر كدام سالانه تا یك میلیون دستگاه تولید دارند.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی كشور ادامه داد: این در حالی است كه ظرفیت این كارخانجات حدود سه میلیون دستگاه است و در فضای فعلی كه بازار كشور در اختیار برندهای خارجی است توانایی بهره گیری از تمام ظرفیت كارخانجات امكان پذیر نیست.

وی با ناسالم خواندن رقابت در این بخش تصریح كرد كه در شرایط فعلی تولید داخل تحت فشار است و نیازمند حمایت های بیشتر است.

اقتصام(4)**3917**1561