۱ بهمن ۱۳۹۱، ۲:۰۱
کد خبر: 80506211
T T
۰ نفر
روستاي تاريخي سرآقاسيد چهارمحال وبختياري دچار آتش سوزي شد

شهركرد-روستاي تاريخي سرآقا سيد دهستان ˈموگويیˈ از توابع شهرستان كوهرنگ در استان چهارمحال و بختياري شنبه شب دچار آتش سوزي شد.

به گزارش ایرنا،بر اثر انفجار كپسول گاز در روستای سرآقاسید تعدادی از خانه های این روستا دچار آتش سوزی شده است و هنوز میزان دقیق خسارت براورد نشده است.

روستای سرآقاسید از منظر معماری یكی از بی نظیرترین روستاهای فلات مركزی ایران به ویژه در منطقه زاگرس مركزی است.

معاون امور عمرانی استاندار و نایب رییس ستاد مدیریت بحران چهارمحال وبختیاری گفت : این آتش سوزی به دلیل انفجار كپسول گاز در یكی از خانه های روستایی بوده است.

'محمود عیدی ' سحرگاه یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:این گونه آتش سوزی ها در این روستا در سال های قبل نیز رخ داده است.

به گفته وی ،كار امداد رسانی و اطفاء حریق در این روستا به دلیل سخت گذر بودن از طریق استان لرستان و شهرستان الیگودرز انجام می گیرد.

وی یادآور شد: خوشبختانه این آتش سوزی تلفات جانی نداشته است و ستاد بحران استان در این منطقه به حالت آماده باش در آماده است.

عیدی تاكید كرد: روز یكشنبه یك فروند بالگرد برای ارسال غذا و مواد مورد نیاز روستاییان به منطقه اعزام می شود.

روستای سرآقاسید در منتهی الیه جاده كوهرنگ به شیخ علیخان و در دامنه ای مشرف به كوه هفت تنان واقع شده است.

سید خفته بر آستانه امامزاده این روستا ˈسید عیسی ˈ است كه از او را نوادگان امام موسی كاظم (ع) می دانند كه از جور خلفای عباسی هنگام سفر به كاشان در این منطقه به شهادت رسیده است.

ˈ‌سرآقاسیدˈ هم به همین خاطر نام روستا لقب گرفته كه سید عیسی امامزاده، پایین روستا دفن شده و درب تمام خانه های روستا به سمت امامزاده باز می شود تا هر صبحگاه مردم روستای سرآقاسید عرض ادبی به پیشگاه امامزاده مدفون در آستانه روستا كنند.

این روستا با معماری زیبای سنتی و پلكانی یكی از روستاهای دیدنی ایران است و با خانه های خشتی و گلی ساده ، فضای صمیمی را به وجود اورده است.

برخی قدمت این روستا را به هزاران سال پیش می دانند و در شجره نامه امامزاده حداقل 600سال سابقه تاریخی روستا اثبات شده است.

معماری این روستا به گونه ای است كه حیاط هر خانه پشت بام خانه زیرین بوده و خانه ها به صورت زنجیر به هم متصل و پیوستگی ویژه ای دارند.

جمعیت این روستا در فصل تابستان كه ایل از قشلاق بازگشت می كند شاید نزدیك به دو هزار و 500 نفر بر سد و زمستان تعداد روستاییان به یك هزار نفر می رسد و مردمان راه كوچ كوه را پیش می گیرند.

مردم روستا از ایل چهار لنگ و زبان آن ها لری بختیاری و گونه ای از لری الیگودرزی لرستان بوده و فرهنگ حاكم بر روستا فرهنگ سنتی و بومی است.

گزارشگر محمود رییسی

7359 **1917
۰ نفر