۱۴ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۱۹
کد خبر: 80524462
T T
۰ نفر
دغدغه هاي وزيرعلوم درباره برقراري مناسبات اخلاقي دانشجويان دختر و پسر

تهران - وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري از دغدغه هاي خود درباره ضرورت ايجاد تناسب ميان ظاهر و باطن در دانشگاه اسلامي، برقراري مناسبات دانشجويان دختر و پسر با رعايت اخلاق و حدود شرعي و توجه به نظرات مراجع ديني در اين زمينه گفت.

'كامران دانشجو' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: در مسائل دینی باید مانند هر امر دیگر به متخصص آن موضوع مراجعه كرد و ما ملزم به اجرای نظرات مراجع دینی هستیم و نمی توانیم سلیقه ای عمل كنیم.

وی افزود: در اولین روز مسوولیت خود در وزارت علوم هم تاكید كردم كه دغدغه دین دارم البته همه افراد می توانند در موضوعات مختلف نظر بدهند اما باید توجه داشت كه همه، مرجع نیستند و در نظام اسلامی موضوعاتی كه به دین بر می گردد باید مراجع دینی درباره آن نظر بدهند.

دانشجو با یادآوری اینكه مراجع دینی ما اختلاط را جایز نمی دانند، گفت: البته اختلاط تعریف و مصداق های خود را دارد كه براساس آن، اختلاط را به معنی مشاركت نداشتن در امور علمی نمی دانیم بلكه معنایش این است كه رفتار و مناسبات پسر و دختر بر مبنای تعالی و آموزه های دینی باشد نه اینكه سبك غربی مناسبات و ظاهر به عنوان هنجار شناخته شود.

وی بیان داشت: مناسبات پسر و دختر برمبنای الگوهای غربی با مناسبات به سبك اسلامی متفاوت است و این تفاوت ها باید در دانشگاه عینیت داشته باشد.

به اعتقاد وزیرعلوم، درستی یا نادرستی مناسبات فعلی دانشجویان دختر و پسر در محیط دانشگاه، جای بحث دارد اما اگر روش اجرا اشتباه است باید روش صحیح را به آموزش عالی گوشزد كرد.



**تحصیل در دانشگاه های تك جنسیتی اجباری نیست

دانشجو راه اندازی دانشگاه های تك جنسیتی را از رویكردهای منطقی وزارت علوم و منطبق با خواست جامعه برشمرد و گفت: با ایجاد این دانشگاه ها، یك انتخاب دیگر برای دختران و پسران علاقه مند به تحصیل به وجود می آید و تحصیل در این دانشگاه ها اجباری نیست و افراد می توانند به دلخواه خود آن را انتخاب كنند.

وی در ادامه با طرح این سوال كه اگر فردی، دانشگاه تك جنسیتی را برای تحصیل انتخاب نكرد آیا باید در دیگر دانشگاه ها مناسبات به سبك غربی باشد، افزود: هیچكس این كج فهمی را ندارد كه ترویج مناسبات به سبك غربی در دانشگاه را توصیه كند زیرا می داند كه جامعه در مقابلش خواهد ایستاد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به برخی اقدامات انجام گرفته در راستای برقراری مناسبات اسلامی در دانشگاه ها اشاره كرد و گفت: یكی از پیشنهاداتی كه در دانشگاه ها اجرایی شد این بود كه كلاس های عمومی كه تعداد دانشجویان آنها زیاد است و در چند گروه تشكیل می شود برای دختران و پسران به صورت جداگانه برگزار شود اما شرایط آموزشی و حتی استاد درس برای آنها یكسان باشد تا لطمه ای به یادگیری و آموزش دانشجویان وارد نشود.

وی یادآور شد: البته درمورد كلاس های درس كه تعداد دانشجویان كم است و یا دانشگاه ها با كمبود استاد و فضای فیزیكی و امكانات روبه رو هستند نیز به طور معمول، خود دانشجویان در ردیف های جداگانه می نشینند و عده انگشت شماری كه این قاعده را نادیده می گیرند نیز با تذكر آن را رعایت می كنند.



**اكثر دانشجویان، شئونات شرعی را در دانشگاه رعایت می كنند

عضو كابینه دهم خاطرنشان كرد: هیچكس به مناسبات دانشجویان پسر و دختر كه حدود شرعی د‌ر آنها رعایت می شود در محیط دانشگاه ایراد و اشكالی نمی گیرد و اكثر دانشجویان این مسائل را رعایت می كنند.

وی تاكید كرد: مشكل دانشگاه های ما این نیست كه اگر كلاس های درس دختران و پسران جدا باشد آنها درس را خوب یاد نگیرند و برخی ایراداتی كه به این موضوع وارد می كنند جنبه بهانه جویی دارد.

دانشجو، الگوبرداری و تقلید كوركورانه از غرب را مهم ترین مشكل تاریخی دانشگاه و آموزش عالی كشور دانست و گفت: باید برای رفع این مشكل، یك ارتباط منطقی بین سنت ها و آداب و رسوم خودمان و تجددگرایی برقرار كنیم اما متاسفانه ما یكی را كنار گذاشته ایم و دیگری را برای اجرا برگزیده ایم.



**رعایت حدود شرعی در دانشگاه دلیل بر بی اعتمادی به جوانان نیست

وزیرعلوم به برخی ادعاها مبنی براینكه جداسازی كلاس های درس دختران و پسران ناشی از بی اعتمادی به آنان است اشاره كرد و گفت: رعایت حدود شرعی، دال بر بی اعتمادی نیست و این قضایا هیچ ارتباطی به اعتماد ندارد.

دانشجو در تثبیت این موضوع، این پرسش را مطرح كرد كه آیا رعایت اصول اخلاقی و دینی در خانواده دلیل بر بی اعتمادی والدین نسبت به فرزندانشان است و یا اینكه رعایت این اصول برای دوام و بقای خانواده امری ضروری به شمار می آید.

وی از دانشجویان، كاركنان و اعضای هیات علمی دانشگاه های كشور به عنوان پاك ترین و بهترین اقشار جامعه یاد كرد و گفت: دانشجویان ما پاك ترین و نجیب ترین اقشار ایران و حتی دنیا هستند اما این واقعیت با لزوم جاری شدن احكام الهی در دانشگاه ها هیچ منافاتی ندارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاكید براینكه اسلامی شدن دانشگاه ها فقط به ظاهر نیست،‌ اظهار داشت: هر كاری در اسلام، یك شكل و یك ماهیت دارد و حتی عبادات هم به همینگونه است و علاوه بر نیت و ماهیت آن باید ظاهر و شكل آن هم درست انجام شود.

وی افزود: نمی گوییم اگر كسی ظاهر اسلامی را رعایت نكرد فرد بدی است اما باید به این سمت حركت كنیم كه ظاهر نیز به حدود شرعی آراسته شده و تناسب میان ظاهر و باطن برقرار گردد.

وزیرعلوم از صاحبنظران و همچنین نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری دعوت كرد راهكارهای پیشنهادی خود در رابطه با تحقق دانشگاه اسلامی در جنبه های ظاهری و باطنی را ارائه دهند.

فراهنگ(4)**1055 ** 1418