به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، نانو ذرات استفاده شده در این تحقیقات 'كیتوزان' و 'تری متیل كیتوزان' بوده كه روش تولید آنها ساده است و در صنایع دارویی و تولید واكسن كاربرد دارد.
این واكسن می تواند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری هپاتیت B به كار رود. بسیاری از واكسنهای معمول از طریق تزریق داخل عضلانی (IM) و یا زیرپوستی (SC) مورد استفاده قرار می گیرند.این نوع واكسیناسیون پاسخ ایمنی قوی و مقاوم سیستم را در پی دارد اما به دلیل اشكالاتی در ارتباط با تجویز تزریقی مانند درد پس از تزریق و عدم ایمنی مخاطی ، مشكلاتی را برای فرد ایجاد می كند .
از این رو گروهی از محققان ایرانی به سرپرستی دكتر 'محسن تفقدی' عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد، نانوذرات پلیمری كیتوزان و تری متیل كیتوزان را برای واكسن هپاتیت B تهیه كردند.
هدف از تهیه این نانوذرات افزایش پاسخ ایمنی علیه این واكسن است. در این راستا این پژوهشگران بامحصور كردن واكسن هپاتیت B درون این نانوذرات پلیمری افزایش پاسخ ایمنی بیشتر ایجاد كردند و واكسنی طراحی كردند كه علاوهبر تزریق با تجویز از راه بینی نیز ایجاد ایمنی می كند.
نتایج به دست آمده حاكی از اثربخشی مناسب این نانوذرات در مجله Vaccine (جلد 30، شماره 36، ماه آگوست سال 2012) منتشر شده است.
علمی(1)**2038**1581
![توليد نانوذرات پليمري حاوي واكسن هپاتيت B توليد نانوذرات پليمري حاوي واكسن هپاتيت B](https://img9.irna.ir/old/Image/1392/13920128/80618300/N80618300-4084070.jpg)
تهران- محققان دانشگاه علوم پزشكي مشهد با همكاري كارشناسان مركز تحقيقات دارويي لايدن آمستردام و انستيتو واكسن هلند به فناوري ساخت نانوذرات پليمري حاوي واكسن هپاتيت B دست يافتند.