سه هزار ايراني در خارج از كشور زنداني هستند/تا پايان امسال 800 ايراني زنداني آزاد مي شوند

تهران- معاون كنسولي، مجلس و امور ايرانيان وزير امور خارجه با بيان اينكه آمار دستگاه ديپلماسي از ايرانيان زنداني در اندونزي از آمار ارائه شده از سوي سفير اين كشور در تهران كمتر است، گفت: در مجموع، سه هزار ايراني در خارج از كشور در زندان بسر مي برند.

«حسن قشقاوی» این مطلب را روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا در پاسخ به سوالی درباره آمار ارائه شده از سوی «دیان ویرنجوریت» سفیر اندونزی در تهران بیان كرد.

سفیر اندونزی در تهران اعلام كرده بود كه پنج هزار شهروند ایرانی به دلیل تلاش برای ورود غیرقانونی از خاك این كشور به استرالیا در بازداشتگاه های اندونزی به سر می برند.

سفیر اندونزی همچنین گفته است كه 500 ایرانی نیز به جرم قاچاق مواد مخدر در زندان‌های این كشور محبوس هستند كه برای 47 نفر از آنها حكم اعدام صادر شده است.



*** تحقیق درباره آمار ارائه شده از سوی سفیر اندونزی در تهران

معاون كنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزیر امور خارجه در عین حال اظهار داشت: وزارت امور خارجه از سفارت كشورمان در جاكارتا خواسته است درباره آمار ارائه شده از سوی سفیر اندونزی در تهران تحقیق و بررسی كند.

قشقاوی تاكید كرد: مقامات جمهوری اسلامی ایران در تهران و جاكارتا به صورت مستمر در حال رایزنی و تماس با مقامات اندونزی درباره ایرانیان زندانی در این كشور هستند.



**قاچاق مواد مخدر، جرم 80 درصد ایرانیان محبوس

این مقام ارشد وزارت امور خارجه تصریح كرد كه جرم 80 درصد از ایرانیان زندانی شده در خارج از كشور، قاچاق مواد مخدر است.

معاون كنسولی وزیر امور خارجه با بیان اینكه در سال گذشته نزدیك به 800 نفر از ایرانیان زندانی در خارج از كشور آزاد شده اند، گفت: هرساله در حدود یك سوم از زندانیان ایرانی در خارج از كشور با تلاش های وزارت امور خارجه آزاد می شوند و امسال نیز در حدود 800 نفر دیگر از ایرانیان زندانی در خارج از كشور آزاد خواهند شد.

وی «قاچاق مواد مخدر و انسان» را دو عامل اصلی زندانی شدن اتباع ایرانی در خارج از كشور عنوان كرد و افزود: ما براساس كنوانسیون وین، برای آزادی اتباع متهم و غیرمتهم ایرانی تلاش می كنیم و این موضوع را جزء وظایف ذاتی خود می دانیم.

قشقاوی در عین حال از رسانه ها خواست نسبت به دو پدیده قاچاق مواد مخدر و انسان هشدارهای لازم را بدهند زیرا این موضوع بر روابط دو جانبه تاثیرگذار است و وقت و انرژی مضاعفی را از دستگاه دیپلماسی می گیرد.



*** عزت دستگاه دیپلماسی این نیست كه سفیر از یك قاچاقچی دفاع كند

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینكه پیشگیری بهتر از درمان است، ابراز امیدواری كرد با هشدارهای رسانه ها و همكاری نهادهای ذیربط، مبارزه علیه قاچاق مواد مخدر و انسان به اجماعی ملی تبدیل شود زیرا كه بیشترین زندانیان ایرانی در خارج از كشور به این دو دلیل در زندان بسر می برند.

قشقاوی با تاكید بر اینكه «یك دست صدا ندارد»، گفت: تا به صورت ریشه ای با پدیده های قاچاق انسان و مواد مخدر در داخل كشور برخورد نشود، دستگاه دیپلماسی به تنهایی نمی تواند در برابر دستگیری ایرانیان در خارج از كشور برخورد كند.

این مقام وزارت امور خارجه از رسانه های داخلی خواست به جای آنكه به دستگاه دیپلماسی فشار وارد كنند كه در برابر دستگیری ایرانیان خارج از كشور چه اقداماتی انجام داده است، درباره پدیده های قاچاق انسان و مواد مخدر با انتشار ویژه نامه ها و مصاحبه هایی با كارشناسان روشنگری كنند.

قشقاوی تاكید كرد: عزت دستگاه دیپلماسی این نیست كه سفیر ما به صورت مرتب از یك قاچاقچی كه چند بار دستگیر شده است، دفاع و روابط دو جانبه را فدای حمایت از چند متهم كند.



***هیات كنسولی امارات بعد از ماه رمضان به تهران می آید

معاون كنسولی وزیر امور خارجه همچنین از سفر یك هیات كنسولی اماراتی به كشورمان در بعد از ماه مبارك رمضان خبر داد و افزود: سال گذشته ما برای مذاكرات كنسولی به امارات رفته بودیم و امسال میزبانی مذاكرات كنسولی برعهده ما است.

سیام(4)**9129**1572