۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۳۷
کد خبر: 80763424
T T
۰ نفر

بزرگان مكتب تهران به روايت بيژن شكرريز

۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۳۷
کد خبر: 80763424
بزرگان مكتب تهران به روايت بيژن شكرريز

تهران - مجموعه مستند «درياي عقل و عشق» به كارگرداني بيژن شكرريز و محصول مركز سيمافيلم به روايت زندگي بزرگان مكتب تهران مي پردازد.

به گزارش ایرنا، سید مهدی طباطبایی نژاد تهیه كننده این مجموعه روز دوشنبه گفت: مكتب تهران یكی از مكاتبی است كه علاوه بر جنبه های عقلانی اخلاق و عرفان نیز جایگاه ویژه ای در آن دارد از این رو دراین مجموعه به زندگی و آثار بزرگان این مكتب از ملاهادی سبزواری تا دكتر مهدی الهی قمشه ای پرداخته می شود.

وی افزود: این مجموعه به شیوه مستند بازسازی و در 17 قسمت 40 دقیقه ای تولید خواهد شد.

به گفته طباطبایی نژاد، طرح اصلی این اثر متعلق به بیژن شكرریز است و دكتر شهین اعوانی سرپرستی تیم تحقیق و نگارش كار را بر عهده دارد.

بنا بر اعلام گروه معارف، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سیما فیلم، رویكرد مجموعه مستند «دریای عقل و عشق» معرفی چند تن از حكمای دوره معاصر ایران است كه هر یك در اعتلای دینی، حكمی، عرفانی گذشتگان ما تأثیر داشته و آموزه‌های آنان در عصر حاضر هم برای نسل ما و آیندگان بسیار مؤثر است.

این مجموعه در نظر دارد ضمن بررسی زندگی‌ پرثمر، محیط پرورشی، آموزشی هر یك از شخصیت‌ها را به لحاظ آراء، افكار، استادان، شاگردان، آثار با برجسته‌نشان‌دادن اثرگذاری آنان در بین شاگردان و نسل زمانه‌شان، ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری آنان، محل تدریس، روش تدریس و تأثیر و پیامی كه برای نسل ما دارند و... مورد بررسی و تدقیق قرار دهد.

نحوه تلقی و رویارویی فكری هر شخصیت با اندیشه و آرای فلسفی جدید غربی به صورت انتقادی، تطبیقی و مقایسه‌ای، روش و نحوه دفاع آنها در برابر نقادی به كلام و فلسفه اسلامی، روش تدریس و تحقیق، رعایت آداب و ادب طلبگی، احترام به معلم و استاد، شیوه شاگردپروری آنان به لحاظ نظری و عملی نیز یكی دیگر اهداف پیشِ‌روی گروه محققان و مجریان اثر است.

«مكتب تهران» نه تنها در پیگیری و گسترش فلسفه اسلامی از زمان قاجار حائز اهمیت است، بلكه به خاطر مركزیت تربیت فلاسفه نیز از اهمیت شایانی برخوردار است.

این مكتب به عنوان مركز ارائه عقاید غرب و همچنین مهم‌ترین محل برخورد عقاید سنتی و مدرن در سال‌های بعد شد؛ در مكتب تهران، «گفتار در روش» دكارت برای نخستین بار به فارسی ترجمه شد و عقاید فلسفی غربی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

یكی دیگر از ویژگی‌های مكتب تهران جامعیت آن در ارائه رشته‌های گوناگون حكمت و عرفان اسلامی است كه در حوزه‌های دیگر دیده نمی‌شود. به ویژه كه حضور بهترین استادان فلسفه و عرفان در این شهر بر پر بار شدن هرچه بیشتر مكتب تهران ‌افزود.

فراهنگ(1)2025**1588