تروریست های حادثه سراوان در صورت حضور در پاكستان به ایران تحویل داده می شوند

تهران - كاردار پاكستان در جمهوری اسلامی ایران بر همكاری دولت پاكستان با ایران برای مبارزه با تروریست تاكید كرد و گفت: در صورتی كه جنایتكاران حادثه سراوان در خاك پاكستان حضور داشته باشند به ایران تحویل داده خواهند شد.

به دنبال حادثه تروریستی سراوان و به شهادت رسیدن مرزبانان ایران اسلامی، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران كادار پاكستان را فرا خواند و از دولت پاكستان خواست تا این موضوع را پیگیری كند.

خبرنگار ایرنا برای آگاهی از رویكرد مقامات پاكستانی در خصوص این حادثه تروریستی، به سفارت این كشور در تهران رفت و با 'سهیل صدیقی' كاردار پاكستان در جمهوری اسلامی ایران به گفت و گو نشست.

وی كه به عنوان عالی رتبه ترین مقام كشورش در ایران حضور دارد، ضمن محكوم كردن این حادثه تروریستی، از پیگیری این موضوع از سوی مقامات عالی اسلام آباد خبر داد.

این مقام پاكستانی با اشاره به وجود مرز طولانی میان پاكستان و جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان كرد: حفاظت از این مرز طولانی دشوار است و دولت پاكستان نمی تواند به طور كامل تمامی این خطوط مرزی را زیر نظر داشته باشد.

صدیقی در این گفت و گو بر همكاری های نزدیك دو كشور تاكید و اعلام كرد كه دولت های ایران و پاكستان برای مبارزه با تروریسم به صورت جدی فعالیت خواهند كرد.

وی گفت: مقامات كشورما هم اكنون در حال پیگیری موضوع هستند از این رو نمی توان به صورت قطع چیزی را اعلام كرد، اما در صورتی كه ثابت شود تروریست ها در خاك پاكستان حضور دارند دولت اسلام آباد بر اساس قرار داد 'استرداد مجرمین' كه در دهه 50 میان دو كشور امضا شده است، این جنایتكاران را به دولت ایران تحویل خواهد داد.

نماینده ارشد دولت اسلام آباد در تهران بیان كرد: استان سیستان و بلوچستان ایران نیز با مشكل تروریسم روبه رو است، به نحوی كه رسانه های ایران اعلام كردند 16 نفر از اشرار در پاسخ به جنایت تروریستی سراوان اعدام شده اند.

صدیقی افزود: تمامی منطقه از تروریست رنج می برد از این رو تا قبل از نهایی شدن تحقیقات نمی توان به صورت قطعی گفت كه تروریست ها در پاكستان حضور دارند.

وی ادامه: از رسانه ها می خواهم كه در خصوص این حادثه به گونه ای عمل كنند كه روابط بین دو كشور مسلمان ایران و پاكستان تضعیف نشود.



***پاكستان هزینه بسیاری برای مبارزه با تروریسم می پردازد

كاردار پاكستان در جمهوری اسلامی ایران به مشكلات تروریسم در كشورش اشاره كرد و گفت: همان طور كه می دانید مردم پاكستان مدت هاست كه با بحران تروریسم درگیر هستند و هزینه بسیاری برای مقابله با این مشكل پرداخت می كنند.

صدیقی با بیان اینكه دولت پاكستان با وجود منابع محدودی كه دارد برای مبارزه با تروریسم تلاش می كند، افزود: در طول سال های گذشته هزاران نفر از نیروهای امنیتی و مردم بیگناه پاكستان قربانی حملات تروریستی شده اند.

نماینده ارشد دولت پاكستان در تهران گفت: دولت پاكستان تمایل دارد كه با همكاری كشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم فعالیت كند.

وی یادآور شد: دولت پاكستان پیش از این نیز با همكاری های بین المللی علیه تروریست ها فعالیت داشته است كه نمونه بارز آن را می توان همكاری بین ایران، پاكستان و افغانستان برای مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر دانست.



***حضور دكتر روحانی برای آرامش بیشتر در منطقه امیدوار كننده است

صدیقی با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران بیان كرد: پیروزی دكتر روحانی در انتخابات 24 خرداد خوشحالی مردم ایران به ویژه قشر جوان را بر انگیخت كه به عقیده من این خوشحالی نشانه حمایت گسترده مردم از رییس جمهوری است.

وی اذعان داشت: دكتر روحانی پس از به روی كار آمدن، ایران را لنگرگاه صلح و ثبات در منطقه معرفی و اعلام كرد كه تمام تلاش خود را برای ایجاد صلح در منطقه بكار می گیرد.

نماینده ارشد دولت اسلام آباد در ایران اظهار داشت: این رویكرد دكتر روحانی برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه امیدوار كننده است.

صدیقی خاطر نشان كرد: 'حسن روحانی' در حاشیه شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورك با 'نواز شریف' نخست وزیر پاكستان دیدار داشت كه در این دیدار بر همكاری های دوجانبه برای برقراری امنیت منطقه تاكید شد.

وی افزود: دعوت نامه هایی بین نخست وزیر پاكستان و رییس جمهوری اسلامی ایران رد و بدل شده است كه قطعا در دیدارهای آتی در دو كشور و یا دیدارهایی كه در حاشیه اجلاس های بین المللی صورت می گیرد، در خصوص مسائل امنیتی بیشتر صحبت می شود.

كاردار پاكستان در جمهوری اسلامی ایران با اعلام حمایت دولت پاكستان از مواضع جدید ایران مبنی بر ایجاد ارتباط با غرب، گفت: ما به مذاكرات هسته ای ایران با كشورهای عضو 1+5 خوش بین هستیم و به عقیده ما این مذاكرات به نتیجه می رسد.



**ایرانیان در قلب مردم پاكستان جای دارند

صدیقی با تاكید بر روابط عمیق بین ایران و پاكستان، اظهار داشت: ایرانیان در قلب ملت پاكستان جای دارند، از این رو رابطه با ایران برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی ادامه داد: ایرانیان نخستین ملتی بودند كه پاكستان را به عنوان یك كشور پذیرفتند از این رو روابط ما فراتر از روابط دولت هاست.

كاردار پاكستان در ایران گفت: روابط پارلمانی ایران و پاكستان نیز از وضعیت مناسبی برخوردار است كه همین موضوع می تواند نمایانگر عمق روابط دو كشور باشد.

صدیقی به پیشینه مشترك مذهبی و تاریخی مردم پاكستان و ایران اشاره كرد و یادآور شد: سطح روابط مردم پاكستان با ملت ایران به مراتب بیشتر از سطح روابط دولت هاست به نحوی كه هر ساله ده ها هزار پاكستانی برای زیارت و گردش وارد خارك ایران می شوند.



**عزم جدی پاكستان برای به نتیجه رساند خط لوله صلح

صحبت در خصوص خط لوله انتقال گاز ایران به پاكستان و شبه قاره هند كه به خط لوله صلح معروف است، بخش دیگری از گفت و گوی ما با كاردار پاكستان در تهران بود.

صدیقی در این گفت وگو بر عزم جدی دولت پاكستان برای تكمیل خط لوله صلح تاكید كرد و گفت: تمامی مقامات دولت پاكستان از عالی ترین مقام گرفته تا دیگر مقامات بر تكمیل خط لوله صلح و به نتیجه رساندن این پروژه عظیم تاكید دارند.

وی اعلام كرد: ما در این زمینه با ایران قرارداد امضا كرده ایم، از این رو تحت هر شرایطی به آن پایبندیم.

نماینده ارشد پاكستان در ایران اظهارداشت: ما در این راه فشارهای مختلف را تحمل كرده ایم اما با تمامی سختی ها بر تكمیل این پروژه تاكید داریم.

براساس تفاهم‌های صورت گرفته در زمینه احداث خط لوله صلح، ایران متعهد می‌شود كه تا مدت ۲۵ سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاكستان بفروشد.

طول خط لوله ایران به هند ۲۷۰۰ كیلومتر است و قرار است گاز ایران را از مسیر پاكستان به هند منتقل كند.

پیش بینی شده است كه ۱۱۰۰ كیلومتر از این خط لوله در ایران، ۱۰۰۰ كیلومتر در پاكستان و ۶۰۰ كیلومتر در هند احداث شود.

با تكمیل این طرح، روزانه ۱۵۰ میلیون متر مكعب گاز ایران به هند و پاكستان صادر می‌شود كه ۹۰ میلیون متر مكعب آن برای هند و ۶۰ میلیون متر مكعب آن برای پاكستان در نظر گرفته شده است.

گفت و گو از سامان رحمتیان

سیام(4)**9303**1535
۰ نفر