شرق در ادامه مطلب خود نوشت: نذريياب در حالي در سال گذشته فعاليت خود را آغاز كرد كه طي يكساله گذشته بهخصوص در محرم و صفر با استقبال زيادي از سوي رسانهها و كاربران ايراني در اينترنت مواجه شد و برخي رسانهها خلاقيت در راهاندازي اين سايت را تحسين كردند و برخي ديگر اهداف آن را زير سوال بردند. با اين حال استقبال ميليوني كاربران ايراني در فضاي مجازي مصداقي بر موفقيت اين سايت بود.
در همين رابطه داوود مظفري جوان 20ساله تهراني و طراح سايت نذريياب با اشاره به دلايل فيلترشدن اين سايت به «شرق» ميگويد: سايت نذريياب سال گذشته در روز تاسوعاي حسيني راهاندازي شد و طي دو روز تعداد بازديدكنندگان آن به يكونيمميليوننفر رسيد كه حاكي از استقبال بالاي كاربران فضاي مجازي بود. او ميگويد: تاكنون درباره فيلترشدن سايت ما هيچ توضيح و بحثي از سوي كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه داده نشده است و نميدانيم دليل اين فيلترشدن چيست. چراكه در بسياري از سايتها وقتي اين كارگروه ميخواهد سايت را فيلتر كند، از قبل تذكراتي ميدهد اما هيچ تذكري از سوي اين كميته به ما نرسيده است. مظفري ميگويد: هفته پيش، هشت صبح تاسوعاي حسيني سايت نذريياب فيلتر شد و همزمان با فيلترشدن اين سايت تعداد كاربران و بازديد از سايت نيز به شكل عجيبي كاهش پيدا كرد. در حالي كه پيشبيني ما اين بود در محرم امسال تعداد بازديد از سايت به دوميليوننفر برسد كه قبل از فيلتر يكونيمميليوننفر بود اما متاسفانه در روز عاشورا و يك روز پس از فيلترشدن تعداد بازديدها به 45هزارنفر رسيد. فيلترشدن اين سايت در حالي است كه بر اساس قوانين مشخصشده از سوي كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه سايتها بنا به دلايلي همچون هتك حيثيت و نشر اكاذيب، مسووليت كيفري اشخاص، شنود محتواي ارتباطات رايانهاي، جاسوسي رايانهاي، شنود غيرمجاز و... فيلتر ميشوند. مصاديقي كه ارتباطي با كاربري خلاقانه اين سايت ندارد. داوود مظفري در ادامه درباره چگونگي راهاندازي اين سايت ميگويد: «اولينبار ايده چنين سيستمي دو سال پيش به ذهن من رسيد ولي فقط درحد فكر و ايده بود. مردم ما امامحسين(ع) را دوست دارند و نذري ايشان را نعمت و بركت ميدانند. هسته ايده من هم تاسيس يك بانك اطلاعاتي بود كه با توجه به عرضه و تقاضا در وقت و مصرف سوخت و انرژي براي صرفهجويي به مردم كمك كند. 10سال قبل هم مردم همه ميدانستند كه در منطقه كجا چه نذري دارند و به همديگر انتقال ميدادند. حالا من ميخواستم اين بخش از زندگي را بهصورت آنلاين عرضه كنم.» او ميافزايد: پارسال روز تاسوعا حوالي ظهر دوباره ياد آن افتادم و آن را در توييترم توييت كردم. علتش هم اين بود كه معمولا هر سال در روز تاسوعا براي ما نذري ميآوردند و پارسال اين اتفاق نيفتاد. بيرونرفتن ما و پيداكردن نذري كلي وقت از خانواده گرفت و اينجا بود كه من دوباره ياد اين ايده افتادم كه از اين طريق به مردم كمك شود. مظفري ادامه ميدهد: همان روز تاسوعا، استقبالي كه از توييت من شد من را مصمم كرد و حوالي ساعت پنج بعدازظهر تاسوعا پيشنهاد كار را به يكي از دوستانم دادم و گفتم خيلي سرعتي بايد كار را پيش ببريم و همين امشب بايد نسخه اوليه را منتشر كنيم. دوستم هم استقبال كرد و به موازات هم كار را تا ساعت هشتشب به سرانجام رسانديم و سايت را آپلود كرديم. طراح اين سايت همچنين درباره صحت و سقم دادههاي اين سايت ميگويد: يكي از سختترين بخشهاي كار ما مربوط به همين بخش است. چون ما يك شركت و يك تيم پشتيباني نداريم و تنها دو نفر هستيم و عدهاي از دوستانمان به ما مشاوره ميدهند. فعلا تنها كاري كه در اين زمينه ميتوانيم انجام دهيم اولا چككردن مختصات ثبتشده براي اطمينان از وجود آن و همخواني بين نقشه و مختصات است و دوم رفتن خودم يا فرستادن يكي از دوستانم به محل براي چك كردن صحت اطلاعات آن است. براي نسخه 2 سايت يك شماره تلفن قرار است براي ثبت اطلاعات اضافه كنيم كه بتوانيم با تماس اطلاعات ثبتشده را پيگيري كنيم.
تهران - ايرنا - كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه در فضاي مجازي در جديدترين اقدام خود سايت نذريياب را فيلتر كرد؛ سايتي كه سال گذشته در تاسوعاي حسيني راهاندازي شد تا راهنمايي باشد براي معرفي اماكني كه در روزهاي عزاداري امامحسين(ع) اقدام به توزيع نذري ميكنند.