۵ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۱۲
کد خبر: 80922279
T T
۰ نفر
سازمان اكو الگوی جدیدی از همكاری های منطقه ای را عرضه كرده است

تهران- ایرنا - رییس جمهوری در سخنرانی آغاز بیست و یكمین اجلاس وزیران امور خارجه كشورهای عضو اكو، گفت: سازمان اكو، الگوی جدیدی از همكاری های منطقه ای را عرضه كرده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین دكتر «حسن روحانی»، با خیر مقدم به هیات های شركت كننده در نشست تهران، گفت: حدود سه دهه از تاسیس سازمان اكو توسط سه كشور بنیان گذار گذشته است. در سال 1992، هفت كشور دیگر منطقه نیز با درك منافع همكاری اقتصادی منطقه ای، به این سازمان پیوستند.

رییس جمهوری با اشاره به پی ریزی ترتیبات همكاری گسترده تر با تاسیس این سازمان، گفت: در طول دو دهه همكاری بین 10 كشور از مهم ترین كشورهای منطقه جنوب آسیا، خاورمیانه و آسیای مركزی و قفقاز، الگویی جدیدی از همكاری منطقه ای عرضه شده است.

دكتر روحانی، اظهار داشت: پیشرفت های قابل توجهی در حوزه هایی همچون تجارت، انرِژی، صنعت، كشاورزی، معدن، محیط زیست، بانكداری، علم و فناوری، همكاری های بخش خصوصی، آموزش فرهنگ و به خصوص حمل و نقل وترانزیت صورت گرفته است.

رییس جمهوری تصریح كرد: با این حال هیچ گاه نباید به سطح فعلی هكاری ها راضی بود و همواره باید چشم به افق های بلندتری داشت.



** اكو از آینده دارترین سازمان های منطقه ای

روحانی با اشاره به اینكه كشورهای عضو اكو از ویژگی های بسیار مهمی برخوردار بوده و می توانند با اتكای این ویژگی ها، همكاری های خود را در تمامی زمینه ها گسترش دهند، گفت: سوابق تاریخی و جاده ابریشم به عنوان گواهی بر این مدعاست.

رییس جمهوری اظهار داشت: همكاری در چارچوب های سازمان های منطقه ای با توجه به شرایط كنونی حاكم بر اقتصاد جهان و بحران های پدید آمده در سال های اخیر، می تواند مسیر مطمئنی در جهت تقویت همگرایی ها و به دور ماندن از آسیب های ناشی از تلاطمات اقتصادی بین المللی فراهم كند.

رییس قوه مجریه اضافه كرد: سازمان همكاری اقتصادی اكو ازجمله سازمان های بالقوه توانمند در سطح جهانی است كه با دارا بودن جمعیت 450 میلیونی و بیش از 7 میلیون كیلومتر مربع مساحت، با داشتن ذخایر عظیم معدنی و نفت و گاز و همچنین موقعیت استراتژیك جغرافیایی و قرار داشتن در كریدورهای شمال جنوب و شرق و غرب یكی از آینده دارترین سازمان های منطقه ای در سطح جهان قلمداد كرد.



** میزان تجارت داخلی كشورهای عضو اكو قابل دفاع نیست

رییس جمهوری عنوان كرد: از نگاه آمار و ارقام كشوهای عضو در سال 2012 بالغ بر 817 میلیارد دلا ر با جهان مبادله بازرگانی انچام دادند كه از این رقم، فقط 10.3 درصد یعنی 83میلیارد دلار سهم تجارت درون منطقه ای بوده است.

دكتر روحانی دادمه داد: منطقه اكو در سال 2011 از رقم یك ونیم تریلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی فقط حدود 41 میلیارد را نصیب خود نموده است كه معادل 2.7 درصد از رقم جهانی می باشد.

رییس جمهوری ، گفت: تجربه بیش از دو دهه تعامل و همكاری در قالب اكو چراغ راه آینده ماست. در دهه سوم باید شاهد سازمانی باشیم كه ظرفیت های همكاری خود را در بالاترین سطح شكوفا می نماید.

دكتر روحانی، تصریح كرد: تجارت درون منطقه ای 10 درصدی به هیچ وجه قابل دفاع نیست، خوشبختانه برخی از زیر ساخت های لازم از جلمه در حوزه كریدورهای حمل ونقلی و نیز زیرساخت های نرم افزاری نظیر موافقتنامه ها و ساختارهای حقوقی مورد نیاز در دو دهه اول پیش بینی شده اند.

رییس جمهوری گفت: بدون تردید چنانچه تجارت در درون منطقه رونق گیرد، گشایش های بسیاری در حوزه های دیگر و در توسعه اقتصادی تك تك كشورهای عضو و كل منطقه اتفاق خواهد افتاد.



** اكو فرصتی بزرگ برای منطقه و كشورهای عضو

روحانی با بیان اینكه سازمان اكو اكنون یك فرصت بزرگ هم برای منطقه و هم برای كشورهای عضو بشمار می رود كه بدیلی برای آن نمی شناسیم، اظهارداشت: با این حال در آغاز دهه سوم همكاری ها، اكو نیازمند برخی اقدامات اصلاحی است كه پیشنهاد می كنم وزرای محترم در نشست خود این اصلاحات را بررسی و تصمیمات لازم را اتخاذ كنند.

وی ادامه داد: هدف از این اصلاحات كه با تكیه بر تجربه دو دهه گذشته انجام خواهد گرفت، ارتقاء اكو به سازمانی است كه بتواند پاسخگوی نیازهای روز منطقه و كشورهای عضو باشد.

رییس قوه مجریه گفت: این اصلاحات بی تردید باید حوزه های حقوقی و قانونی، ساختاری، نهادی و برنامه ای را در برگیرد تا انشاالله شاهد سازمانی حرفه ای و كارآمد در منطقه باشیم.

رییس جمهوری تاكید كرد: سازمانی كه نه تنها نگرانی های موجود را رفع كند بلكه جذابیت های بیشتری را نیز برای كشورهای غیر عضو برای همكاری با آن به دنبال داشته باشد.

روحانی افزود: جمهوری اسلامی ایران با رویكرد مبتنی بر احترام متقابل و تامین منافع مشترك برای تحقق حقوق مردم منطقه و با جایگاه ممتاز ژئوپلتیكی، تقویت سازمان اكو و حمایت از برنامه های آن را از اولویت های خود می داند.



** استقبال از گسترش همكاری ها در چارچوب سازمان اكو

وی ادامه داد: ما از توسعه همكاری ها در قالب این سازمان به عنوان بهترین چارچوب برای همكاری منطقه ای استقبال كرده و مصمم به استمرار حمایت های خود هستیم.

رییس جمهوری ابراز امیدواری كرد كه در سایه اصلاحاتی كه در آینده نزدیك در اكو شاهد خواهیم بود و نیز با نگاه با افق های روشن آینده شاهد همكاری های گسترده تر و عمیق تر منطقه ای با هدف تامین سعادت و ارتقاء رفاه مردم كشورهای عضو باشیم.

روحانی در پایان سخنان خود گفت: از توجه شما سپاسگزارم و موفقیت این اجلاس مهم را آرزو می كنم.

سیام**9254**1535**1429