۱۲ آذر ۱۳۹۲، ۱۶:۰۳
کد خبر: 80934076
T T
۰ نفر
ظریف: پول نفتی كه به دلیل ندانم كاری ها در اختیار غربی ها بود، پس می گیریم

تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه با بیان اینكه پول نفتی كه در سالهای گذشته به دلیل ندانم كاری ها و سیاست غلط در اختیار غربی ها قرار گرفته بود، پس می گیریم، گفت: مذاكره ای كه برای هورا كشیدن و كف زدن باشد، نمی تواند منافع ملی را تامین كند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محمدجواد ظریف» روز سه شنبه در نشستی دانشجویی در جمع دانشجویان دانشگاه تهران این مطلب را در پاسخ به اظهارات نماینده یكی از تشكل های دانشجویی درمورد توافق نامه هسته ای ‍ژنو بیان كرد.

این دانشجو از وزیر امور خارجه پرسید: آیا آن‌چه كه دادیم با چیزهایی كه ستاندیم برابری می‌كند؟ چرا تلاش نكردیم تا دقیقا واژه‌ غنی‌سازی در سند گنجانده شود؟ درباره‌ اراك و غنی‌سازی چرا بیش‌تر تلاش نشد؟ آیا این توهین به ملت ایران نیست كه پول ملت را به صورت قطره به قطره برگردانند؟ این دیپلماسی صدقه‌ ای شایسته‌ ملت ایران نیست. آیا معنی نرمش قهرمانانه كه مدنظر رهبری است این بود كه بازپس‌گیری پول‌های خودمان با دادن امتیازات بزرگ همراه باشد؟

وزیر امور خارجه در ادامه پاسخ خود به این دانشجو گفت: غربی ها از تانك و موشك ما نمی ترسند بلكه از این مردم می ترسند.

ظریف افزود: آیا شما فكر كرده اید آمریكا كه می تواند با یك بمب تمام سیستم دفاعی ما را از كار بیندازد، از سیستم دفاعی ما می ترسد؟ آیا واقعا آمریكا به خاطر قدرت نظامی ما جلو نمی آید؟ شما براساس چه می گویید كه آمریكا می تواند به اطلاعات نظامی دست پیدا كند و كدام سند چنین حرفی را زده است؟

رییس دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: چرا به خود اجازه می دهید نمایندگان این ملت بزرگ را در مقابل خارجی ها تهدید كنید؟ ما در مقابل خارجی ها به آنها می گوییم ما به شما اعتماد نداریم و باید اعتماد این مردم را جلب كنید، چرا شما از طرف خارجی ها حرف می زنید؟



*** از تانك و موشك ما نمی ترسند از مردم ما می ترسند

وزیر امورخارجه كشورمان در ادامه در پاسخ به مطالب مطرح شده از سوی نماینده یكی از تشكل های دانشجویی درمورد توافق نامه هسته ای، گفت: غربی ها از تانك و موشك ما نمی ترسند بلكه از این مردم می ترسند.

ظریف افزود: آیا شما فكر كردید آمریكا كه می تواند با یك بمب تمام سیستم دفاعی ما را از كار بیندازد، از سیستم دفاعی ما می ترسد؟ آیا واقعا آمریكا به خاطر قدرت نظامی ما جلو نمی آید؟ شما براساس چه می گویید كه آمریكا می تواند به اطلاعات نظامی دست پیدا كند و كدام سند چنین حرفی را زده است؟

وی ادامه داد: چرا به خود اجازه می دهید نمایندگان این ملت بزرگ را در مقابل خارجی ها تهدید كنید؟ ما در مقابل خارجی ها به آنها می گوییم ما به شما اعتماد نداریم و باید اعتماد این مردم را جلب كنید، چرا شما از طرف خارجی ها حرف می زنید؟



*** ما پول نفت كشورمان را پس می گیریم

رییس دستگاه دیپلماسی خطاب به این دانشجو گفت: ما پولی كه دولت مورد حمایت شما در اختیار غربی ها قرار داد، پول نفت كشورمان را كه به دلیل سیاست های غلط و به دلیل ندانم كاری ها در اختیار غربی ها قرار گرفته بود، پس می گیریم.

ظریف افزود: آیا این توهین به ملت ایران نبود كه پول نفت را نتوانیم به كشور برگردانیم ؟ آیا توهین به ملت ایران نبود كه برای برگرداندن هر یك دلار از پول این مردم باید پولی به واسطه می دادیم تا پول خود را برگردانیم؟

وی خاطرنشان كرد: برای من بسیار دردناك است كه این حرف ها را بزنم، من وقتی از ژنو برگشتم از همه دولت ها و مذاكره كنندگان گذشته تشكر كردم اما بنا نداریم كه بعد از اینكه گروهی آبروی خود را برای احقاق حقوق ایران گذاشتند از آن ها مطالبه اتفاقاتی را كه در گذشته افتاده است، كنیم و این انصاف نیست.

ظریف اظهارداشت: ما پول كشور را قسطی برمی گردانیم، این پول در گذشته مانده بود و حداقل ما این پول را قسطی برمی گردانیم.

وزیر امور خارجه گفت: من یك سرباز كوچك این نظام و كشور هستم و همه ما همه چیزمان فدای این كشور، نظام و رهبری انقلاب است لذا اگر حمایت رهبری انقلاب نبود تا این حد هم نمی توانستیم پیش برویم و باید قدردان این نعمت باشیم.

ظریف افزود: مطرح كردند كه واژه غنی سازی در این سند نیست كه باید بگویم وا‍ژه غنی سازی در fact sheet كاخ سفید نیست. اگر مبنا و مرجع شما به جای سندی كه دوستان شما مذاكره كردند fact sheet كاخ سفید است به همان اطمینان كنید؛ بدانید ما هم مغلطه بلد هستیم و اگر این كار را نكردیم بخاطر این بود كه می خواستیم از گفتمان صحیح استفاده كنیم.



*** مذاكره ای كه برای هورا كشیدن و كف زدن باشد، نمی تواند منافع ملی را تامین كند

وی اظهارداشت: دو جای این سند به غنی سازی اشاره شده كه هیچ راه حلی برای موضوع هسته بدون غنی سازی امكان پذیر نیست و اگر شما می خواهید به آمریكایی ها یاد دهید، دیگر نمی توانید بگویید از حقوق مردم دفاع می كنید.

مذاكره كننده ارشد هسته ای ایران در پاسخ به سوالی كه مطرح شد چرا مذاكرات محرمانه بود و به مردم نگفتید؟ گفت: مذاكره در اتاق مذاكره صورت می گیرد و برای گرفتن منافع كشور است. برای پیشبرد اهداف شخصی من نیست كه بخواهم در خبر اعلام كنم.

ظریف با بیان اینكه به شما اطمینان می دهم كه در این مذاكرت ذره ای از عزت مردم كم نشد و ما كوتاه نیامدیم، اظهارداشت: مذاكره باید محرمانه بماند، مذاكره ای كه برای رادیو، تلویزیون و هورا كشیدن و كف زدن باشد، نمی تواند منافع ملی را تامین كند.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا داده ها و ستاده های ما در توافق نامه هسته ای برابری می كند؟ تصریح كرد: من از داده ها و ستاده ها جدول دارم و آنچه گرفتیم حق ما بوده است.

ظریف ادامه داد: منافع ملی را اصل بگیریم، منافع ملی در این است كه ما بپذیریم مذاكره سخت، دشوار و داد و ستد است و باید تلاش كرد در این داد و ستد با استفاده از همه توان كشور ،بیشترین دستاورد را برای كشور و نظام داشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نماینده دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشكی از ظریف در خصوص تفاوت های میان مذاكرات فعلی با گفت وگوهای هشت سال گذشته و اینكه چرا به این سرعت مذاكرات دولت روحانی جواب داده است؟ تلاش های وزارت امور خارجه برای پایان یافتن حصر برخی از چهره های سیاسی و تاثیر آن بر مذاكرات جمهوری اسلامی ایران و نسبت میان تندورهای داخلی و خارجی پرسید و ابراز امیدواری كرد فضای امنیتی بر دانشگاه ها برداشته شود.



** تندروهای داخلی ندانسته با تندروهای خارجی هم صدا هستند

ظریف در پاسخ به این پرسش ها اظهار داشت: من در خصوص دیگران قضاوت نمی كنم اما آنچه بدست آوردیم نتیجه مقاومت مردم ایران است از این رو باید مردم را پاس بداریم.

وزیر امور خارجه گفت: ما همه از یك مرز و بوم هستیم نباید خط كشی های سیاسی مردم را از هم جدا كند و همه در یك مسیر برای توسعه ایران تلاش كنیم.

وی افزود:‌ اینكه امروز دنیا غنی سازی ایران را پذیرفته است، نشات گرفته از ایستادگی مردم است؛ در این مسیر یا همه با هم پیروز می شویم یا اینكه همه با هم می بازیم؛ بنابراین همه باید با هم به پیش رویم، چه دولت های قبلی و چه كسانی كه طرفداران این دولت هستند همه باید در كنار هم باشیم چرا كه از یك آب و خاك هستیم.

ظریف گفت:‌ تندروها بدون آنكه بخواهند یكصدا هستند؛ همانطور كه رهبر انقلاب فرمودند، آنها هم فرزندان انقلاب هستند، بنابراین ما به كسی انگ نمی زنیم و طبیعی می دانیم كه گروهی فكر می كنند منافع از بین رفته و گروهی هم در آن طرف، فكر می كنند منافعشان به خطر افتاده است.

وزیر امور خارجه اظهار داشت:‌ آنچه مهم است اینكه ما نباید بگذاریم بدخواهان دوباره به اهداف خود دست پیدا كنند، امروز جنگ طلبان هم در جهان منزوی شده اند و نفس راحتی نمی كشند.

ظریف اظهار داشت:‌ انتخابات اخیر در ایران، سرمایه ملی را بازسازی كرد و من امیدوارم با درایت و هدایت رهبری، زمینه برای همدلی این سرمایه بیش از پیش فراهم شود و در آینده نیز شاهد تقویت آن باشیم تا مردم خوشحال تر شوند.



** برای یك بار هم كه شده حرف خودی ها را باور كنید

به گزارش ایرنا، نماینده بسیج دانشجویی نیز با بیان ابهاماتی درباره توافق ‍ژنو، به تناقض اظهارات مقامات آمریكایی و ایرانی در خصوص دستاوردهای اخیر اشاره كرد و گفت: ایران در دور بعدی مذاكرات توان چانه زنی كمتری نسبت به هشت سال گذشته دارد چرا كه به گفته رسانه های بیگانه، اجازه غنی سازی به ایران داده نشده است.

ظریف پاسخ داد:‌ تلاش ما براین بوده و هست كه انسجام را تقویت كنیم اما یك دست صدا ندارد و هر دو طرف باید برای تقویت انسجام حركت كنند.

وی گفت:‌ بنده هشت سال همه گونه توهین و افترا را شنیدم و یك كلمه هم صحبت نكردم؛ بنابراین از دوستان خود انتظار داشتم كه حداقل هشت هفته به ما فرصت بدهند.

وزیر امور خارجه افزود:‌ متاسفانه در شرایطی كه هنوز به مذاكرات نرفته بودیم برخی دوستان ادعا كردند كه شكست خورده ایم، اگر ما صبر كردیم و واكنشی به اخباری كه به خبرنگاران همراه ما می رسید نشان ندادیم، نشانگر نجابت ما است و نباید حمل بر ندانستن ما بگذارید.

وی گفت:‌ پیروزی ما پیروزی همه است، نمی دانم چرا برخی تلاش می كنند طعم شیرین این پیروزی را به كام مردم تلخ كنند.

ظریف اظهار داشت:‌ رهبری در این خصوص نظر خود را مطرح كرده اند ما هم در راستای فرمایشات ایشان حركت می كنیم، حاصل هشت سال مقاومت مردم ایران را به عنوان پشتوانه داریم و بر اساس آن حركت می كنیم.

وی گفت: ما امروز امكانات و ابزار مختلفی داریم، دلیل نمی شود كه اگر در متن بیانیه كاخ سفید پذیرش غنی سازی حذف شده اما در متن توافقات به آن اشاره شده و مقامات آمریكا به مردم خود دروغ می گویند، من پاسخ آن را بدهم.

وزیر امور خارجه افزود: ‌برای یك بار هم كه شده باور كنید كه طرف خودتان راست می گوید.

وی به انتقاد روزنامه واشنگتن پست از دولت آمریكا كه دولت كشور خود را به دروغ گفتن به مردم در خصوص توافقات اخیر متهم كرده است، اشاره كرد و گفت: نیروگاه اراك كار می كند، در طول مذاكرات بارها اصرار داشتند كه ما بپذیریم كه این جمله ' پیشرفت بیشتر نخواهیم داشت' در متن توافقنامه آورده شود كه ما آن را قبول نكردیم.

ظریف افزود:‌ چه كسی می گوید كه ما قرار نیست غنی سازی كنیم، در آلماتی گفتند كه باید لوله كشی فردو را هم عوض كنید كه در صورت قبول این موضوع، در صورت از سرگیری غنی سازی حداقل به 9 ماه زمان نیاز داشتیم.

وی تصریح كرد:‌ امروز توافقات ما بر سر یك شیر است بطوری كه هر وقت بخواهیم، غنی سازی 20 درصدی را از سر بگیریم تنها به 24 ساعت زمان نیاز داریم.

ظریف ادامه داد:‌ حاضرم فشارهای داخلی را تحمل كنم و در مسیری كه در آن قرار گرفته ایم حركت كنم اما شما به طرف غربی ها نروید.

وی افزود: دنیا پذیرفته است كه غنی سازی در ایران باشد، اگر غیر از این بود كه برای ما شرط و شروط نمی گذاشتند كه در چه محدوده ای باید انجام شود، نمی دانم چرا برخی حرفی می زنند كه به دشمن كمك شود.

وزیر امور خارجه اظهار داشت:‌ كاخ سفید مجبور شده به روزنامه واشنگتن پست جواب بدهد كه چرا به مردم كشورش همه چیز را نگفته است، در این شرایط چرا دوستان به این مطالب توجه نمی كنند؟



** مردم ایران به آمریكا فرصت داده اند

در ادامه این نشست به دبیر انجمن علمی دانشگاه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران فرصت رسید تا پرسش هایی در خصوص 'تلاش وزارت امور خارجه برای رفع مشكلات اتباع خارجی'، ' بازگشت نخبگان و دانشجویان ایرانی به كشور'، ' رویكرد ایران در مقابل مجامع بین المللی از جمله حقوق بشر'، ' رویكرد در خصوص ورود به سازمان های بین المللی از جمله تجارت جهانی ' ، 'نحوه انتخاب سفرا' و 'سیاست ایران در خصوص رابطه با آمریكا' را از وزیر امور خارجه بپرسد.

ظریف در پاسخ گفت:‌ هدف مذاكرات فعلی، حل وفصل مذاكرات هسته ای و محدود به این موضوع است.

وی اظهار داشت:‌ مردم ایران یك فرصت ایجاد كرده اند كه دنیا، غرب و آمریكا بتوانند جبران مافات كنند هر چند كه مردم ما جنایات آمریكا را فراموش نكرده اند اما آنها این فرصت را دارند كه اعتماد مردم بزرگ ایران را جلب كنند.

وزیر امور خارجه اظهار داشت:‌ مردم ما با چشم باز حركت می كنند آنها باید یاد بگیرند كه با مردم ایران تنها با زبان احترام و تكریم سخن بگویند.

ظریف اظهار داشت:‌ اگر آمریكایی ها زودتر بفهمند می توانند از این مشكل رهایی پیدا كنند اما نباید فراموش كنیم كه آمریكایی ها باید بر اساس منافع خود حركت كنند نه اینكه به دلیل لابی ها و فشارها منافع ملی خود را فدای منافع برخی از گروه ها كنند.

وی گفت:‌ دولت آمریكا باید بداند كه منافعش در چیست، فرصتی برای این كشور پیش آمده است و من معتقدم كه مذاكرات هسته ای نیز یك فرصت برای این كشور است.



** اهمیتی به نظر كانادا در خصوص حقوق بشر نمی دهیم

ظریف در خصوص حقوق بشر اظهار داشت:‌ ما به عنوان یك وظیفه ملی موظف به رعایت حقوق مردم خود هستیم و اگر این مساله را رعایت كنیم قطعا مشكلاتمان كمتر خواهد شد.

وی افزود:‌ اما اهمیتی به نظر كشورهایی همچون كانادا كه همواره نظر مخالف در خصوص قطعنامه ها و بیانیه های ضد حقوق بشری رژیم صهیونیستی می دهند، نمی دهیم.

وزیر امور خارجه یادآور شد: ما گفت وگو های سازنده را دنبال می كنیم اما نباید فراموش كرد كه خیلی از اظهارات از جمله اظهارات مقامات كانادایی حقوق بشری نیست؛ كشوری كه از بزرگترین جنایات رژیم صهیونیستی حمایت می كند، جایگاهی ندارد كه در خصوص ما نظر دهد.



** مجازات اتباع ایرانی را غیر قانونی می دانیم

ظریف در خصوص موضع وزارت امور خارجه درباره اتباع خارجی گفت:‌ بدون شك در جهت دفاع از حقوق اتباع خارجی خود حركت می كنیم و مجازات اتباع ایرانی را غیر قانونی می دانیم و می دانیم كه آمریكایی ها در مالزی و تایلند به اتباع ما فشار می آورند.

وزیر امور خارجه افزود: جوانان ما با ارزش هستند و باید در كشور بمانند اما فراموش نكنید كه هر فردی كه از ایران می رود همیشه ایران از قلبش خارج نمی شود و حضورش در ایران برای ما باعث افتخار و سربلندی است.

ظریف اظهار داشت:‌ باید زمینه را برای حضور نخبگان در داخل كشور فراهم كنیم؛ اگر دوست داشتند در خارج بمانند، قطعا سفیران ما هستند و حقوق آنها به مانند سایر مردم ایران است و ما به آن احترام می گذاریم.



** امیدوارم با رفع مشكلات، همه مردم خوشحال شوند

وزیر امور خارجه اظهار داشت:‌ بار دیگر می گویم كه انتخابات اخیر، سرمایه جمهوری اسلامی ایران را بازسازی كرد.

وی ابراز امیدواری كرد با بازسازی سرمایه ملی مابقی مشكلات كشور هم حل شود چرا كه ما دوست داریم خوشحالی به آحاد مردم از همه تفكرها و اقشار بازگردد.



** آمریكا به دلیل پشتوانه مردمی نظام، به ما حمله نمی كند

ظریف در پایان اظهارات خود یاد آور شد وظیفه سنگینی بر دوش او و همراهانش گذاشته شده و برای موفقیت نیاز به حمایت همه گروه ها و جریان ها است.

وی گفت:‌ در سخنان خود گفتم كه آمریكا از ترس تسلیحات نظامی ما نیست كه وارد جنگ نمی شود، منظورم این نبود كه نیروهای مسلح یا سایر بخش ها ضعیف هستند چرا كه همه ما به وجود بسیجیان و نیروهای مسلح خود افتخار می كنیم اما معتقدیم كه آمریكا به خاطر پشتوانه مردمی جمهوری اسلامی ایران به كشور ما حمله نمی كند.



*** باور به توانمندی مردم، برای ما قدرت ایجاد كرده است

ظریف پیش از پاسخ به پرسش های دانشجویان در سخنانی گفت: خودباوری سمت پیروزی در سیاست خارجی است و باور به مردم، توانمندی‌های كشور و استقلال و اینكه در این كشور به عنوان تنها كشور خاورمیانه مردم خود آینده‌شان را تامین می‌كنند، برای ما قدرت ایجاد كرده است.

وی با بیان اینكه وقتی به قدرت مردم، باور داشته باشیم، از مذاكره نمی ترسیم، تاكید كرد: آنهایی از مذاكره می ‌ترسند كه آمریكا و رژیم صهیونیستی را ابر قدرت می‌ دانند و فكر می‌ كنند در مقابل آمریكا نمی‌شود، ایستادگی كرد.

ظریف در این نشست بر ضرورت خودباوری و دوری از خودبزرگ ‌بینی و خود كوچك ‌بینی تاكید كرد.

وی تصریح كرد: وقتی قدرت مردم را باور كردیم، از مذاكره نمی‌ترسیم؛ آنهایی از مذاكره می‌ ترسند كه دچار خودكم‌ بینی هستند و فكر می ‌كنند ضعیف هستند و قدرت مردم را باور ندارند.

ظریف اظهار داشت: باید پیچیدگی‌های عرصه سیاست خارجی را بشناسیم؛ سیاست خارجی عرصه كنشگری است؛ سیاست خارجی عرصه سپید یا سیاه نیست و روابط بین‌الملل طیفی از خاكستری است.

وی تصریح كرد: ما در سیاست خارجی می‌ توانیم روش بهتر را انتخاب كنیم و یا این كه با تصمیمات نادرست كشور را به قهقهرا بكشانیم.

رییس دستگاه دیپلماسی كشورمان خاطرنشان كرد: می ‌توانیم با تصمیمات درست به سمت صلح و امنیت جهانی برویم یا به تصمیمات غلط مبنای امنیت بین‌المللی را بر ناامنی ناشی تسلیحات كشتار جمعی بگذاریم زیرا ما انسان‌ها هستیم كه این تصمیم‌ها را می‌گیریم.

ظریف افزود: نظام بین‌الملل این تصمیم‌ها را به ما تحمیل نمی‌كند و ما باید بپذیریم كه می‌توانیم دیدگاه‌های خود را به شرایط بین‌المللی تحمیل كنیم.

وزیر امور خارجه گفت: نباید اجازه دهیم كه به ما بگویند شرایط بین‌المللی این است و ما مجبوریم در سایه كابوس هسته ای زندگی كنیم.

این سخنرانی با استقبال بسیار دانشجویان این دانشگاه روبه‌رو شد و از ساعاتی قبل از این سخنرانی، سالن محل این نشست، سراسر جمعیت بود. دانشجویان در بین سخنرانی ظریف، وی را بارها تشویق كردند.

وزیر امورخارجه گفت: امروز باید بدانیم دنیا در چه شرایطی قرار دارد چرا كه بدون فهم دنیای كنونی نمی توانیم با یك فهم كهنه مبتنی بر جنگ سرد اهداف و منافع ملی را پیش ببریم.

وی خاطرنشان كرد: كسانی كه فكر می كنند با دیدگاه جنگ سرد می توانند منافع خود را به پیش ببرند حتما راه به جایی نخواهند برد.

وی اظهارداشت: در دنیای كنونی شما نمی توانید محیط امنی را در دریای ناامنی جهانی داشته باشید؛ اگر می شد آمریكا گرفتار 11 سپتامبر نمی شد؛ قدرتمندترین كشور دنیا گرفتار شرایطی شد كه مردم نیویورك در كوچه و بازار از صورت هایشان ناامنی موج می زد.

وزیر امورخارجه گفت: شرایط بین المللی تغییر كرده و نشناختن این شرایط كاری ندارد كه شما قدرتمندترین كشور یا ضعیف ترین كشور دنیا باشید، در هر صورت نشناختن محیط جهانی خسارت ایجاد می كند.

ظریف افزود: ما امروز در شرایطی هستیم كه به آن شرایط گذار گفته می شود و در شرایط گذار یعنی دوران گذشته به سرآمده و شكل جدیدی از روابط بین الملل هنوز پابرجا نشده، لذا نمی توانیم بگوییم امروز یك جهان دو قطبی یا چند قطبی داریم و شرایط فعلی سیال است.

ظریف ادامه داد: این سیال بودن امكان تحرك را برای قدرت های میانی مثل ما فراهم می كند و اگر این شرایط را خوب بشناسید می توانید این شرایط را برای پیشبرد منافع ملی استفاده كنید، اما این شرایط آنچنان پیچیده و مبهم است كه اگر در محاسبه اشتباهی كنید می توانید كشور را تا مرحله نابودی پیش ببرید.



** باید زمان و شرایط هر مذاكره ای را بدانیم

ظریف گفت: ما باید تصمیم بگیریم در چه زمانی و با چه شرایطی مذاكره كنیم، البته مذاكره به معنی رسیدن به توافق است نه این كه تنها یك بیانیه قرائت كنیم.

وی افزود: در هر مذاكره ای برای تاثیرگذاری باید به دیدگاه طرف مقابل هم توجه كنیم، البته از موضع برابر و یكسان تا بتوانیم به توافق برسیم.

وی تصریح كرد: افرادی همچون صدام اشتباهاتی كرده اند كه منجر به نابودی خود و كشورشان شد، از این رو ما باید شرایط را بشناسیم و در همین راستا توجه كنیم كه یكی از مهم ترین نكات تحول در مبنای مفهوم قدرت است.

وزیر امور خارجه گفت: در جهان دو قطبی قدرت نظامی بالاترین توان محسوب می شود، اما امروز قدرت از داخل تغییر می كند، بنابراین باید بپذیریم كه امكان ارسال دیدگاه های ما فراتر از مرزهای خودمان به ما قدرت می دهد نه این كه گمان كنیم این تهدید است. در این سیستم باید نظرات، پیام ها و برداشت های خود را انتقال دهیم.

وی خاطرنشان كرد: امروز تسخیر مغزها و قلب ها در جهان مطرح است، چرا كه به این باور رسیده اند كه معنا و مفهوم قدرت تغییر كرده است و شرایط روابط بین الملل پیچیده شده است كه برمبنای آن شرایط متعدد به وجود آمده و خطرات و چالش های جدیدی ایجاد شده است.

ظریف تاكید كرد: امروز بیش از هر زمانی دانشگاه ها در ساخت فكر، آینده پذیری و طراحی راهكارها نقش دارند از این رو من دست نیاز به سوی اساتید و دانشجویان دراز می كنم تا در این زمینه به ما كمك كنند.

وی گفت: صرفا ما نباید مصرف كننده نظریات باشیم چرا كه نیاز است نگاه واقع بینانه داشته باشیم و براساس تحولات داخلی و بین المللی نظریات خود را ارائه دهیم.

وی گفت: اگر صرفا به نوشته ها و گفته های دیگران توجه نكنیم و خودمان در مسیر آگاهی و درك حركت كنیم می توانیم تاثیرگذار باشیم، یكی از این راه ها نهادینه كردن راه های دموكراتیك است.

ظریف تصریح كرد: به رغم همه تلخكامی ها، فشارها، سختی های اقتصادی 75 درصد مردم به پای صندوق های رای می آیند و می خواهند به جهان نشان دهند كه می خواهند خودشان آینده را رقم بزنند و اجازه ندهند شخص دیگری به جای آنها تصمیم بگیرند.

رییس دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینكه رای مردم حق الناس محسوب می شود، اظهار داشت: این توان به این كشور قدرت داده تا در برابر همه ایستادگی كنند.

وی خودباوری را از دیگر توانایی های جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: تعداد دانشجویان و نخبگان ما و خودباوری مردم ما یكی دیگر از قدرت هاست البته دیگران تلاش می كنند این ظرفیت ها را بگیرند و اجازه فعالیت ایران در عرصه بین المللی را ندهند.

ظریف گفت: در چند سال گذشته تلاش های زیادی شده است تا نقش ایران به عنوان موثرترین كشور منطقه نادیده گرفته شود تا از این طریق مانع حضور ما در عرصه بین المللی شوند.

وزیر خارجه اظهارداشت: 10 سال قبل بدون حضور ایران حل مشكل افغانستان و عراق غیرممكن بود. پیش از زمان دولت خاتمی، جمهوری اسلامی ایران به بركت 24 سال مقاومت سرمایه گذاری و توجه به ابعاد معنایی توانسته بود نقشی اثرگذار در منطقه ایفا كنند.

ظریف گفت: دشمنان تلاش كردند با این كارها در واقع ما را تخلیه استراتژیك كنند. امروز ما باید تلاش كنیم با هدایت رهبری توان خود را كه ازذات ایران نشات گرفته است احیا كنیم.

وی گفت: البته من در این نشست تحلیل های سیاسی خود را مطرح می كنیم و این موضع رسمی محسوب نمی شود. هدف ما در دولت تدبیر و امید بازگرداندن تدریجی این توان استراتژیك است. آن چیزی كه ما را قوی تر از قبل می كند توان گفت و گو است.

وزیر امور خارجه گفت: من نمی فهمم چرا برخی می آیند fact sheet كاخ سفید را مبنا قرار می دهند اما اصل برنامه را مبنا قرار نمی دهند؛ نمی دانم چرا برخی سایت هایی كه ادعای حزب الهی نیز دارند از سایت دبكا كه عامل پخش اطلاعات غلط سرویس اطلاعاتی اسرائیل است، نقل قول می كنند اما حرف وزیر خارجه خود را باور نمی كنند.

ظریف افزود: چرا دوستان ما اجازه می دهند كه یك سایت اسرائیلی تعیین كند كه آینده مذاكرات چه خواهد بود و ما نباید این اجازه را به آنها دهیم.

وی اظهار داشت: باید درك كنیم در این شرایط جهانی كه قدرت معنایی حرف اول را می زند، نتانیاهو كه با مظلوم نمایی سر دنیا را برای سال ها كلاه گذاشته بود، امروز نمی داند چه كار كند و مجبور می شود به دروغ پردازی روی بیاورد كه انسجام ما را بهم بزند و من می گویم كه این انسجام پابرجا خواهد بود.



*** حرف های نتانیاهو در كاخ سفید هم خریدار ندارد

وزیر امور خارجه با بیان اینكه در حوزه سیاست خارجی باید همدلی را جایگزین دعوا كنیم، گفت:‌ ما در این كشتی بزرگ كه نام آن ایران است، حركت می كنیم و اگر یك درك مشترك در ما ایجاد شود، این بزرگترین عامل قدرت برای سیاست خارجی است.

وی افزود: سیاست خارجی دولت تدبیر و امید برمبنای ایجاد اجماع داخلی است اما این اجماع داخلی نمی تواند بر اساس باورهای غلط شكل بگیرد و باید براساس واقعیت و شرایط بین المللی و توان داخلی جمهوری اسلامی ایران شكل گیرد. رییس دستگاه دیپلماسی ایران با بیان اینكه ما باید اقتدار، امنیت و احترام را به ایران برگردانیم، اظهارداشت: باید ظرفیت استراتژیك ایران كه سالها برمبنای آن كه همان آموزه های امام خمینی (ره) و رهبرمعظم انقلاب اسلامی شكل داده شد، در جهان متبلور كنیم و از ایران قدرتی بسازیم كه معادلات منطقه ای بدون حضور ایران قابل حل نباشد.

وی گفت:‌ نگاه ماه به پرونده هسته ای نگاهی مبتنی بر این دیدگاه است؛ یعنی ما توانمندی هسته ای ایران را در ایجاد جامعه داخلی بر روی یك نگاه مستقل به صحنه جهانی برای حفظ و حراست از دستاوردهای فناوری جوانان این كشور می دانیم وباید بر این دستاوردها تكیه كنیم.

ظریف افزود: بنده و بسیاری از مقامات كشور بویژه مقام معظم رهبری اعتقاد داریم كه سلاح هسته ای به نفع كشور نیست؛ فوایدی هم برای داشتن انرژی هسته ای وجود دارد.

وی اظهار داشت: ما باید خودمان برای خود تصمیم بگیریم و نباید اجازه دهیم كه دیگری بگوید كه ما به انرژی هسته ای احتیاج داریم یا خیر؟

وزیر امور خارجه گفت: سیاست ما در حوزه انرژی هسته ای این است كه سلاح نمی خواهیم و آن را برای امنیت خود مضر می دانیم.

وی با بیان اینكه سلاح هسته ای نمی تواند بازدارندگی، امنیت و پایداری حكومت را ایجاد كند و برای ایران جز خطر، دردسر، نگرانی و تهدید، هیچ چیز دیگری ندارد، افزود: اجازه نمی هیم دنیا برای ما تصمیم بگیرد؛ با وجود همه فشارها و تحریم ها، این مردم توانستند دانشی در كشور نهادینه كنند كه این یك عامل قدرت است و ما اجازه نمی دهیم دیگران برای ما تصمیم بگیرند.

وی با بیان اینكه نباید از این ابزار برای زشت نمایی چهره ایران استفاده كنند، اظهار داشت: ما در ژنو یك توافق را شروع كردیم و این توافق هنوز جای كار دارد و كار سختی در پیش است؛ بنابراین، هدف نهایی نیاز به اجماع ملی دارد كه به دنیا اطمینان بدهیم ایران سلاح هسته ای ندارد.

وزیر خارجه ایران همچنین درباره اظهارات بی اساس مقامات رژیم صهیونیستی درخصوص برنامه های هسته ای ایران تصریح كرد: اگر نتانیاهو نگران برنامه هسته ای ایران است و نگران این است كه ایران سلاح اتمی بسازند، آیا جز این است كه می خواهد از زشت نمایی و خطر جلوه دادن و امنیتی سازی ایران برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خود استفاده كند و ما باید این بهانه را از دست صهیونیست ها بگیریم چون آنان آینده خود را در جنگ، تنش و ایجاد نگرانی می بینند؟

وی ادامه داد: صهیونیست ها از این طریق می خواهند به ظلم، ‌تهدید، ‌فشار و اشغال خود ادامه دهند و ما باید این حربه را از دست آنها بگیریم.

ظریف گفت: ‌امروز نتانیاهو نمی تواند ایران را به عنوان یك تهدید به دنیا معرفی كند و حتی در كاخ سفید هم نظراتش خریدار ندارد، روزنامه نگاران یهودی آمریكایی هم به نتانیاهو می گویند كه این سیاست نخ نما شده و این توفیق بزرگی برای ایران است.

رییس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: از این طریق می توانیم توان استراتژیك ایران را به صحنه عمل بیاوریم و نباید اجازه دهیم آنها برای ما تصمیم گرفته و خط فكری برای ما درست كنند و اجماع داخلی ما را با دروغ پردازی به هم بزنند.

*** بیانیه خواندن شجاعت نیاز ندارد/ مذاكره كردن خودباوری می خواهد

وزیر امورخارجه كشورمان گفت: ما وارد حوزه دشواری شده ایم، بیانیه خواندن همواره راحت است اما رسیدن به تفاهم، مبنای مشترك و راه حل نیازمند فكر، دقت، ابتكار و شجاعت است.

ظریف با بیان اینكه خواندن بیانیه شجاعت نیاز ندارد و مذاكره كردن خودباوری می خواهد، اظهارداشت: ادعا نمی كنم كسانی كه رهبر انقلاب با بزرگواری، فرزندان خود و انقلاب نامیده اند از خطا مصون هستند اما حتما ما آنچه را می توانیم انجام می دهیم.

وی افزود: در شرایطی كه تحریم های قانونی و خلاف انسانیت در هشت سال گذشته بر مردم تحمیل شده، همه تلاش خود را بكار گرفته ایم كه اقتدار ایرانی را در مذاكرات حفظ كنیم و اجازه ندهیم كسی به نمایندگان شما توهین كند.

ظریف ادامه داد: اجازه نخواهیم داد هیچ قدرتی به ما توهین كند و امیدواریم دوستان داخلی ما هم این را بپذیرند و در نوشته های خود این جور وانمود نكنند كه دیگران توانسته اند به فرزندان انقلاب توهین كنند.

رییس دستگاه دیپلماسی كشورمان با بیان اینكه باید این راه را با هم طی كنیم و در این مسیر بیش از هر چیز به همدلی نیاز داریم، گفت: من واقعا از مقام معظم رهبری تشكر می كنم كه قبل از اینكه اجازه داده شود كه برخی بتوانند موج اختلاف را در كشور ایجاد كنند، با حمایت خود اجازه دادند كه مسیر كار پیش رود.

ظریف اظهار داشت: ما نیاز داریم این مسیر را ادامه دهیم و همچنین نیاز داریم جلوتر از رهبری حركت نكنیم و اگر ادعای ولایت مداری داریم باید پشت سر رهبری حركت كنیم.

سیام(3)**9254**9132**1535**9129**1346
۰ نفر