۲۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۳:۲۳
کد خبر: 80955525
T T
۰ نفر

وزیر ارشاد: حجاب و عفاف ریشه ای حل نشد

۲۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۳:۲۳
کد خبر: 80955525
وزیر ارشاد: حجاب و عفاف ریشه ای حل نشد

تهران- ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر امروزه شرایط حجاب وعفاف در جامعه بدتر شده، ریشه آن در روش های اجرایی و ریشه یابی نكردن مشكلات است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی جنتی روز سه شنبه در مراسم روز پژوهش كه در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد، اظهار داشت: بیش از سه دهه در كشور در زمینه حجاب و عفاف تلاش شده است تا برای جامعه مصونیت ایجاد كنند با این وجود باید بررسی كنیم كه از این نظر در چه شرایطی نسبت به 10 سال قبل قرار داریم.

وی افزود: باید دلایل رواج دروغ گویی، ریاكاری و خیانت در امانت را در جامعه بررسی كنیم و راهكارهای مقابله با آنها و جایگزینی راستگویی، امانت داری و وفای به عهد را بیابیم.

به گفته جنتی، جامعه ما به تدریج دچار سقوط اخلاقی می شود و بسیاری از ارزشهای مهم جامعه اسلامی به سوی كمرنگ شدن می رود.

وی با بیان اینكه در گذشته برخی اقدامات در كشور انجام می شد كه امروز خنده دار بنظرمی رسد؛ افزود: كاری نكنیم كه 5 سال دیگر به اقدامات خود بخندیم.

وزیر ارشاد گفت: امروز در حوزه فرهنگ و هنر سوالات زیادی قابل طرح است كه از آغاز كارم در وزارت ارشاد با بسیاری از این پرسش ها روبرو شدم.

جنتی گفت: سوالاتی نظیر، اساسی ترین مسائل ما در حوزه فرهنگ چیست؟ نقش حكومت در حوزه فرهنگ عمومی چه اندازه است؟ حوزه ی دخالت حكومت و دولت در فرهنگ كجاست ؟ و مهمترین آسیب های فرهنگی ما چیست ؟ دراین مدت برای من مطرح شد.



* 10 هزار نفر در كشو درگیر جلسات شورای فرهنگ عمومی هستند

جنتی به برگزاری جلسات مختلف شورای فرهنگ عمومی اشاره كرد و گفت: در این شورا 31 نفر عضو هستند و نظیر چنین جلساتی در تمام استانها هم برگزارمی شود كه در مجموع حدود 10 هزار نفر درگیر آن هستند.

وی اضافه كرد: باید ببینیم خروجی این جلسات چه بوده است و تا چه حد در راستای اهداف و راهبردهای ما و كشور تاثیر گذار بوده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به جلسه اعضای این شورا با رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفته گذشته اشاره كرد و گفت: در ابن جلسه ایشان بر حراست از هویت فرهنگ ملی تاكید داشتند.

جنتی گفت: در وزارت ارشاد به این موضوع فكر می كنیم كه مسائل حوزه فرهنگ را نیازسنجی كرده و آن را به پژوهشگران ارایه كنیم.



* 71 درصد مردم تهران از ماهواره استفاده می كنند

وی با اشاره به معرفی یكی از طرحهای پژوهشی در این مراسم و ذكر این نكته كه ضریب استفاده از ماهواره 71درصد مردم تهران را شامل می شود، گفت: رسیدگی به این موضوع ضرورت عرصه علم و فناوری روز است كه باید ببینیم كه با آسیب های این شبكه ها چگونه مقابله كنیم.

جنتی از دریافت 2هزار شبكه ماهواره ای روی تلفن های همراه در آینده نزدیك خبرداد كه براحتی توسط تلفن های همراه قابل دریافت خواهد بود.

وی با ذكر این سووال كه آیا برای مقابله با این پیشرفت ها هم از پارازیت استفاده خواهیم كرد یا راهكاری های دیگری داریم؟ گفت: برای مقابله با این آسیب ها نیاز به روشهای عملی و صحیحی داریم كه پژوهشگران باید این روشها را در قالبی كه هم برای مردم و هم برای دولت قابل پذیرش باشد تدوین كنند.

جنتی در ادامه به آسیب های ناشی از گسترش ارتباطات رایانه ای و شبكه های اجتماعی اشاره كرد و گفت: این ارتباطات اجتناب ناپذیر است و نمی توانیم آنها را دور بزنیم.

به گفته وی در گذشته اقداماتی مانند ممنوعیت استفاده از ویدئو در كشور انجام می شد كه امروز به نظر كارهای خنده دارد به حساب می آید و شاید 5 سال دیگر هم با بررسی اقدامات امروز خود همین احساس را داشته و به آن بخندیم.

جنتی در پایان با اشاره به اهمیت موضوع فرهنگ در دیپلماسی عمومی گفت: باید با شیوه ها ی صحیح فرهنگ و تمدن ایرانی را به سایر ملتها معرفی كنیم كه این امر تاثیر زیادی در بهبود روابط كشورمان با جهان خواهد داشت و از سوی دیگر باید شیوه های تعامل با فرهنگ دیگر كشورها و تقابل با فرهنگهای وارداتی را هم بررسی كنیم .

فراهنگ(3)**2024**1355**
۰ نفر