در گوشه و كنار كشورمان بخصوص در شهرهای بزرگ و كوچك صدها موسسه و آموزشگاه برای آموختن زبان انگلیسی ایجاد شده است اما طول دوره ها، خسته كننده بودن و از همه مهم تر تكنیك های نسبتا قدیمی و شاید هم منسوخ شده همچنان عاملی بازدارنده برای یادگیری كامل این انگلیسی از سوی زبان آموزان شده است.
'رضا محمدی' جوانی 28 ساله كه در 15سالگی موفق به اخذ مدرك تافل شده و اینك از دارندگان آیلتس كشور (اخذ مدرك در كشور امارات عربی متحده) نیز محسوب می شود، روش و طرحی نو متفاوت با همه روش های متعارف و معمول آموزش زبان در كشور در انداخته شده تا از این پس زبان آموزان در هر سطحی از سواد و تحصیلات كه باشند، بتوانند در دست كم 10 ماه، زبان انگلیسی را به راحتی حرف بزنند و تسلطی نسبتا مناسب بر آن داشته باشند.
وی كه طرح ابداعی خود را 'ری الس' یا 'REELS' نام نهاده (Revolutionary English Learning System) كه قابلیت آموزشی كردن زبان انگلیسی در سیستم آموزش و پرورش كشور از مقطع دوم دبستان را دارد و آنگونه كه در مصاحبه اختصاصی اش با خبرنگار ایرنا، گفت، یك دوره آزمایشی و پایلوت را برای آموزش دانش آموزان مقطع ابتدایی در رده های سنی هفت تا 10 سال در مركز آموزش های فنی و حرفه ای كرمانشاه با موفقیت انجام داده به طوری كه با صرف یك و نیم ماه زمان، دو برابر بیشتر از زمان متعارف توانسته زبان انگلیسی را به كودكان آموزش دهد.
وی آشنایی با گفتار زبان فارسی كتابی را پیش زمینه فراگیری زبان انگلیسی در كودكان عنوان كرد و گفت: دانش آموزان باید ابتدا كلاس اول دبستان را به همین منظور پشت سر بگذارند تا در پایه دوم ابتدایی بتوان آنها را تحت آموزش زبان با روش ری الس قرار داد.
محمدی گفت: سیستم انقلابی یادگیری زبان انگلیسی یا ری الس كه براساس سه استاندارد معتبر جهانی پایه ریزی شده است، شرایطی را برای زبان آموز فراهم می آورد تا در 10 ماه تسلط كافی بر گفتار، شنیدار و خواندن و نوشتن زبان انگلیسی پیدا كند.
وی تغییر در شیوه های آموزش، فراهم آوردن محیط تمرین و رعایت فرهنگ گفتار را از امتیازات این روش عنوان كرد و گفت: این طرح شرایط مطلوبی را برای مخاطب فراهم می آورد تا در اندك زمان موجود داشته های بیشتری را بیاموزد زیرا ما برای طرح ری الس یك استاندارد فوق العاده تخصصی ایجاد كرده ایم.
مبتكر طرح انقلاب در فراگیری زبان انگلیسی به حمایت های سازمان فنی و حرفه ای استان كرمانشاه از طرح خود به عنوان عاملی برای موفق بودنش یاد كرد و گفت: ما ابتدا قصد آن را داشتیم كه طرح را در دیگر كشورها اجرایی كنیم اما با استقبال و حمایت های خوبی كه مدیر كل فنی و حرفه ای استان كرمانشاه كه خود از نخبگان كشوری است، به عمل آورد تصمیم خود را عوض كردیم.
محمدی گفت: در ابتدای كار، مسوولین فنی و حرفه ای استان كرمانشاه با تامین بخشی از منابع مالی و فضای آموزشی مورد نیاز، امكان برپایی یك دوره را برای ما فراهم كردند كه در این مدت پس از ارایه آموزش به كاركنان سازمان و تفهیم چگونگی اجرای طرح، دوره آموزشی كوتاه مدتی نیز برای 800 نفر از علاقه مندان را برگزار كردیم كه در پایان، 120 نفر نیز دوره های تكمیلی را پشت سر گذاشتند.
وی گفت: طرح آزمایشی ری الس اكنون با پشت سرگذاردن مرحله آزمایشی در سازمان فنی و حرفه ای، به طور گستره از سوی یكی از آموزشگاه های خصوصی شهر اجرا شده و تا امروز 260 نفر از علاقه مندان در این دوره های رسمی آموزش دیده اند.
محمدی در باره تربیت مربیان آموزشی طرح ری الس نیز، گفت: تاكنون پنج استاد با آموزش دوره تخصصی TTC را تربیت كرده ایم اما مشكلی كه در این مورد داریم نبود امنیت شغلی استادان است كه امیدوارم با فراگیری این روش آموزشی، این مشكل هم برطرف شود.
محمدی گفت: درصدد هستیم معضل زبان انگلیسی در جامعه را كه امروز نیاز همه خانواده های ایرانی است، با آموزش های پایه برطرف كنیم و در این راستا نیز طرحی (پروپوزال) را به وزارت آموزش و پرورش ارایه می كنیم كه برای گنجاندن آموزش های ری الس از دوره ابتدایی در پایه دوم دبستان بتوانیم این هدف بزرگ را محقق كنیم اما پیش از هر اقدامی لازم است كه مردم را با ماهیت این شیوه نوین آموزشی آشنا كنیم.
وی در پاسخ به این سووال كه از مسوولان چه توقعی دارید، گفت: اگر پیچ و خم های بوروكراسی در دستگاه ها از میان برداشته شود و نیز حمایت های مالی از آن به عمل آید می توانیم این طرح را با برند كرمانشاه به دیگر استان های كشور تسری دهیم و در واقع انقلاب یادگیری زبان انگلیسی را از كرمانشاه به سراسر ایران صادر كنیم.
وی دلایلی كه به او انگیزه داد تا این طرح را به نام كرمانشاه و از این دیار اجرایی كند، احساس مسوولیتی كه در آگاه سازی مردم ایران و به خصوص كرمانشاه و نیز تعلق خاطری كه به خانواده اش داشته است، عنوان كرد.
محمدی ابراز امیدواری كرد كه روزی برسد كه اجرای این طرح در كشور چنان فراگیر شود كه یك دانش آموز كلاس سوم دبیرستان بتواند با همان كیفیت زبان فارسی، انگلیسی را نیز تكلم كند.
وی گفت: كتاب ویژه ری الس با عنوان 'گام های ری الس' یا Steps of Reels در سه جلد آماده چاپ شده كه به دلیل مشكلات مالی هنوز موفق به این كار نشده است.
محمدی همچنین در پاسخ به این پرسش كه آیا نگران آن نیستید كه طرح شما به سرقت برود یا به اصطلاح كپی رایت در مورد آن رعایت نشود، گفت: باید بگویم كه كپی برداری از این طرح كار ساده ای نیست ولی اگر كسی بخواهد در هر جایی آن را اجرا كند، نیازی به كپی كردن ندارد چرا كه ما نسخه اصلی و اورجینال آن را با كیفیت عالی در اختیارش قرار می دهیم.
وی در پایان گفت: كسی كه آموزش های ری الس را با موفقیت پشت سر بگذراند در واقع معادل مدرك آیلتس به وی اعطا خواهد شد.
571/567**1599
كرمانشاه - ایرنا - نبوغ ایرانی این بار در یك جوان كرمانشاهی متبلور شد تا با ابتكاری كه در واقع انقلابی در فراگیری زبان انگلیسی است، همگان را امیدوار كند كه از صخره زبان به راحتی صعود كنند و جهانی شوند.