۲۴ دی ۱۳۹۲، ۱۸:۲۲
کد خبر: 80995261
T T
۰ نفر
بوروكراسي ازعوامل فرار مغزها است

شهرري- ايرنا- رييس كميته پژوهشي و فناوري مجلس شوراي اسلامي گفت: حمايت نكردن معنوي از نخبگان و وجود بوروكراسي شديد اداري از عمده دلائل فرار مغزها از كشور است.

'اسفنديار اختياري كسنويه يزدي' روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا، با بيان اينكه فرار نخبگان از چند وجه از جمله اقتصادي و اجتماعي قابل بررسي است افزود: تنها بخشي از انگيزه مهاجرت نخبگان به ساير كشورها كسب درآمد و رفاه اقتصادي و اجتماعي است.

نماينده جامعه زرتشتيان در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: افراد نخبه انتظار دارند به شعور، توانايي و تخصص ‌شان احترام گذاشته شود و مورد حمايت و توجه قرار گيرند تا ايده هاي خود را به سرانجام برسانند.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، تاكيدكرد: در صورتي كه زمينه هاي رشد و جذب به هنگام نخبگان در كشور فراهم نشود نگهداري اين قشر ارزشمند در كشور دشوار خواهد بود.

وي وجود بنياد ملي نخبگان را عامل مهمي در بهبود حمايت از نخبگان دانست و افزود: صندوق نوع آوري و شكوفايي دولت نيز با حمايت از شركت هاي دانش بنيان و صاحبان ايده مي تواند ضمن سرمايه گذاري و جلوگيري از فرار مغزها زمينه برخورداري از ظرفيت نخبگان را در توليد و فن آوري فراهم و هموار كند.

اختياري با بيان اينكه مجلس شوراي اسلامي در حد توان خود قوانين بسيار مناسبي را براي حمايت از نخبگان كشور وضع كرده است، راه اندازي پاركهاي علم و فناوري خصوصي را يكي از مصوبات مجلس در اين بخش ذكر كرد و گفت: با تصويت اين قانون تبديل ايده و فكر به فناوري و ثروت از طريق بخش هاي خصوصي انجام مي پذيرد.

وي همچنين به مصوبات مجلس در زمينه توسعه آزمايشگاه هاي كاربردي در برنامه پنجم توسعه اشاره كرد.

وي گفت: بر اساس اين قانون دولت مي بايست تا پايان برنامه پنجم نسبت به راه اندازي و تجهيز آزمايشگاه هاي كاربردي در دانشگاه ها و موسسات آموزشي، شهرك هاي دانشگاهي، علمي و تحقيقاتي، شهركهاي فناوري و پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد از طريق دستگاه هاي اجرايي و شركتهاي تابعه و وابسته آنها اقدام كند.

1724/703/564
۰ نفر