مصطفي احمدوند روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، اظهار داشت: حدود دو دهه از فعاليت شركت هاي ايراني صادركننده خدمات فني ومهندسي مي گذرد و در اين عرصه ايران امروز علاوه بر ساخت مسكن، راه٬ نيروگاه هاي برق٬ مجتمع هاي بزرگ تجاري، سيلوسازي و غيره توانمندي هاي خود را بروز داده است.
وي اضافه كرد: انتظار است با پشتيباني هاي دولت٬ شركتهاي ايراني بتوانند در قاره كهن آسيا سهم مناسبي از اين بازار بدست آورند٬ هرچند چين و تركيه از جمله رقيبان ايران در اين بخش محسوب مي شوند.
احمدوند با بيان اينكه ايران در سال 1390بالاترين ميزان صادرات خدمات فني ومهندسي به ارزش افزون بر چهار ميليارد و 200 ميليون دلار را كسب كرد٬ گفت: شركتهاي ايراني قادر هستند جديدترين شيوه هاي منطبق با سطوح علمي و دانش فني را در اجراي پروژه هاي برون مرزي به مورد اجرا گذارند.
وي گفت: بهره گيري از دانش روز به منزله ضامن پيشرفت فعالان اين عرصه محسوب مي شود و كارايي شركتهاي فني ومهندسي را ارتقا مي بخشد.
به اعتقاد احمدوند٬ حضور شركتهاي ايراني در بازار صادرات خدمات فني ومهندسي منطقه و جهان نقش كليدي در بهره گيري از فناوريهاي روز دارد و به اين ترتيب درصنعت احداث كشور شاهد بكارگيري دستاوردهاي روز دنيا خواهيم بود.
دبير انجمن علمي مهندسي بتن و سازه هاي بتني ايران، تصريح كرد: ضروري است در بخش صادرات خدمات فني ومهندسي به نوآوري در مواد٬ مصالح ساختماني٬ سيستم و فرآورده هاي خاص پرداخت و از آنها در اجراي پروژه ها بهره گرفت.
احمدوند اظهار اميدواري كرد: تنوع فعاليت ها در بازار صادرات خدمات فني ومهندسي موجب رشد هرچه بيشتر شركت هاي ايراني در اين عرصه شود، هرچند نقش ديپلماسي فعال ايران نيز در اين ارتباط مهم است.
وي يادآور شد: حضور افراد تحصيل كرده در سطح عالي٬ دانشگرايان٬ تكنوگرايان٬ نوآوران خلاق و تواناي كشور با انگيزه بالايي كه دارند در عرصه صادرات خدمات فني ومهندسي از يك سو و از جهت ديگر در صنعت بتن به منزله سرمايه ارزشمندي به شمار مي آيند كه بايد با برنامه هاي خلاقانه مسير توسعه در اين بخش را هموار سازند.
دبيرانجمن علمي مهندسي بتن و سازه هاي بتني ايران افزود: صادرات خدمات فني و مهندسي نقش به سزايي در ايجاد اشتغال نيروي انساني متخصص كشور دارد و در حقيقت اين نيروها با تكيه بر دانايي و خلاقيت خود سبب رفع مشكلات فني ومهندسي در كشورمان را فراهم مي سازند.
وي تاكيد كرد: همگرايي در بخش فني ومهندسي و همكاري صنعت بتن به منظور پيشبرد اهداف اين بخش اهميت بالايي دارد و بهره گيري از مراكز آموزش عالي و پيوند با اينگونه مراكز علاوه بر تداوم حركت روبه جلو٬ اهميت سرمايه گذاري در اين بخش را نشان مي دهد.
احمدوند٬ وجود تحريم در عرصه فعاليت هاي فني ومهندسي را مانع از شتاب بيشتر آن دانست اما تاكيد كرد: حضور شركت هاي ايران در بازار خدمات فني ومهندسي متوقف نخواهد شد و انتظار است در آينده اخبار موفقيت هاي بيشتري در اين عرصه را شاهد باشيم.
ارزش صادرات خدمات فني ومهندسي ايران در 9 ماهه سال جاري افزون بر يك ميليارد و 400 ميليون دلار اعلام شده است.
اقتصام (4)1559**1558 ** 1418
يك متخصص فني مهندسي:
ايران توان صدور20 ميليارد دلار خدمات فني و مهندسي را دارد
۴ بهمن ۱۳۹۲، ۸:۴۲
کد خبر:
81008325
![ايران توان صدور20 ميليارد دلار خدمات فني و مهندسي را دارد ايران توان صدور20 ميليارد دلار خدمات فني و مهندسي را دارد](https://img9.irna.ir/old/Image/1392/13921104/81008325/N81008325-5444038.jpg)
تهران - ايرنا - دبيرانجمن علمي مهندسي بتن و سازه هاي بتني ايران گفت: هرچند شركتهاي ايراني سالانه قادر به صدور 20 ميليارد دلار خدمات فني و مهندسي هستند اما اين بخش نياز به پشتيباني و حمايت دولت يازدهم دارد.