آیت الله هاشمی رفسنجانی: استبداد، استعمار و تندروی، عوامل اتفاقات خونین در منطقه هستند

تهران- ایرنا- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال نخست‌وزیر اسبق ایرلند كه «چرا خاورمیانه همیشه مشتعل و مضطرب است؟»، گفت: دخالت بیگانگان، استعمار، استبداد و تندروی‌ها عوامل اتفاقات خونین در منطقه ما هستند.

به گزارش ایرنا از اداره كل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله اكبر هاشمی رفسنجانی در دیدار آقای برتی آهرن كه 11 سال نخست‌وزیر و 20 سال وزیر كابینه‌های مختلف در ایرلند بود، این كشور را مجروح از اختلافات عقیدتی دانست و افزود : مردم شما در مجموعه اروپا، مردم منطقه ما را بهتر درك می‌كنند كه چه رنجی در اختلافات عقیدتی و برادركشی‌ها نهفته است.

وی در تشریح نقش استعمار برای آشفتگی منطقه گفت: منابع غنی و جغرافیای راهبردی، ابرقدرت‌ها را به طمع می‌اندازد تا با گل‌آلود كردن آب در منطقه، ماهی منافع خود را بگیرند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تلاش برای انتخاب و تثبیت حكومت‌های دست‌نشانده را، راه دیگر استعمار و استكبار برای بقای حضور در كشورهای منطقه دانست و گفت: در این سیاست شوم، استبداد به وجود می‌آید، چون می‌خواهد با حمایت بیگانگان و برخلاف اراده ملت‌ها حكومت كند.

وی استبداد و استعمار را دولبه قیچی برای بریدن و چپاول منافع ملت‌ها دانست و گفت: وقتی ظلم به بی‌نهایت می‌رسد، مردم به خصوص جوانان، برای آزادی و رهایی برمی‌خیزند كه نقطه آغاز سوء استفاده تندروهاست.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اوضاع كنونی افغانستان و لیبی را مصداق عملی استدلال خود دانست و گفت: عرصه در این كشورها، چنان بر مردم تنگ می‌شود كه حاضرند به دامان نظامیان برگردند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال نخست وزیر اسبق ایرلند كه «راه تثبیت امنیت در این گونه كشورها چیست؟»، گفت: اگرچه علاج دعواها برای عقاید مذهبی خیلی سخت است، ولی عقلای ملت‌ها، مخصوصاً در مجامع بین‌المللی باید بر اساس فرهنگ‌های هر كشور تلاش كنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، دوری از تبعیض و برخوردهای دوگانه را شرط پذیرش حرف‌های قدرت‌های جهانی از سوی ملت‌ها دانست و با اشاره به تناقضات گفتار و رفتار غرب در برخورد با مسایل لیبی و بحرین، گفت: در اینجا در مقابل ظلم به 80 درصد مردم یك كشور سكوت می‌كنند و در آنجا به بهانه دفاع از مردم، لشكركشی می‌كنند، چون تأمین منافع حیاتی خود را در اتخاذ رفتار متناقض می‌بینند.

وی خلق طالبان و القاعده و سپس عملیات نظامی برای نابودی آنها را نمونه‌ای دیگر از سردرگمی سیاست غرب و آمریكا و اتخاذ تصمیمات مقطعی آنها دانست و گفت: بچه را كه در دامان خود بزرگ كرده‌اند و به دستش سلاح داده‌اند، الان به صورت خودشان چنگ می‌اندازد و سربازان ناتو و آمریكا را می‌كشد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، برخورد دوگانه با ایران از سوی غربی‌ها را در دو مقطع قبل و بعد از انقلاب اسلامی، نمونه‌ای دیگر از سیاست متناقض آمریكا و غربی‌ها دانست و افزود: صحبت از حقوق بشر می‌كنند، ولی تروریست‌هایی را كه مردم بی‌گناه كوچه و بازار و مسؤولان انقلاب مردمی ایران را به شهادت رسانده‌اند، به پارلمان‌های خود دعوت می‌كنند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به حمایت‌های غرب از رژیم پهلوی اشاره كرد و اظهار داشت: مدعیان دفاع از حقوق بشر به مردم ایران در رسانه‌های خود تریبونی نمی‌دادند كه به جهانیان بگویند مأموران ساواك با چه روشهای وحشیانه‌ای با جوانان برخورد می‌‌كردند.



**ایران برای مذاكره و حل مسایل جدی است

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، در پاسخ به سؤال نخست‌وزیر ایرلند كه «آینده مذاكرات ژنو را چگونه می‌بینید؟» گفت: ایران برای مذاكره و حل مسایل جدّی است و اگر غرب هم، چنین ادعایی دارد، باید در عمل ثابت كند. در آن صورت است كه مسایل حل می‌شود.

وی افزود: ایران خود را مقّید به انجام تعهدات بین‌المللی می‌داند و از غرب هم انتظار دارد كه خارج از قوانین، زیاده‌خواهی نكند كه ملت ایران نشان داد در مقابل زیاده‌خواهان می‌ایستد.

آقای برتی آهرن، نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از اختلافات 800 ساله ایرلندی‌ها، گفت: از سال 2007 اوضاع خوبی داریم.

وی گفت و گو را راه حل مسایل و مشكلات سیاسی دانست و گفت: وقتی دیدیم ایران و غرب پس از سالها كشمكش به مذاكره روی آورده‌اند، خوشحال و امیدوار شدیم و خود را موظف می‌دانیم در مجموعه كشورهای اروپایی، برای تعمیق گفت و گو تا حصول به نتیجه تلاش كنیم.

نخست‌وزیر اسبق ایرلند، سفر خود را در راستای تهیه مقدمات برای گسترش روابط غرب با ایران خواند و گفت: واقعیت این است كه می‌خواستم حتماً شما را هم ببینم، چون فعالیت‌های سیاسی شما همیشه تیتر روزنامه‌های ایرلند است.

سیام**9012**1449
۰ نفر