۲۹ بهمن ۱۳۹۲، ۱۰:۲۴
کد خبر: 81049169
T T
۰ نفر
لاریجانی: ایران هوشیارانه مسیر مذاكرات را پیگیری می كند

تهران- ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی، برخورد ماجراجویانه غربی‌ها با پرونده هسته‌ای ایران را نمونه‌ای از فریبكاری قدرت‌های بزرگ دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران هوشیارانه مسیر مذاكرات را پیگیری می‌كند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علی لاریجانی روز سه شنبه در نهمین اجلاس اتحادیه مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری های اسلامی پس از بر عهده گرفتن ریاست دوره ای این اجلاس در سخنانی اظهارداشت: آنان با این كه می دانند ایران راه فناوری صلح آمیز هسته ای را دنبال كرده و به همین دلیل نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی را پذیرفته است اما ماجراجویانه با پرونده هسته ای برخورد كرده اند.

وی یادآور شد: استقامت ملت ایران این آگاهی را الزاما به آنها تحمیل كرد كه همیشه نمی توان حقیقت را غبار آلود كرد.

رییس دوره ای اتحادیه مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی تاكید كرد ما امید داریم آنها باردیگر دچار اشتباه محاسباتی نشوند.



** تروریسم و استكبار دو لبه یك قیچی هستند

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بارها این مطلب را از زبان قدرت های بزرگ شنیده اید كه با تروریسم باید مبارزه جدی كرد. اما سوال این است چرا در طول بیش از یك دهه در پس شعار مبارزه با این پدیده شاهد گسترش روز افزون آن هستیم كه اكثر كشورهای اسلامی امروز از این رهگذر دچار مشكلاتی شده اند.

وی یادآور شد: قدرت های بزرگ با پدیده تروریسم، برخورد تاكتیكی می كنند و تصور می كنند گاهی برای پیشبرد اهدافشان باید از تروریسم استفاده ابزاری كنند و نتیجه این خطای استراتژیك باقی گذاشتن مشكلات برای مردم منطقه است.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: قدرت های بزرگ از مقوله تروریسم استفاده تاكتیكی می كنند و تروریسم و استكبار دو لبه یك قیچی هستند كه امت اسلامی را دچار تهدید كرده اند.

لاریجانی خاطرنشان كرد: امروز واقعیت این صحنه دردآور را مردم مظلوم افغانستان، عراق، پاكستان، سوریه بیش از سایر مناطق

درك می كنند.

وی همچنین گفت: دفاع ملت بزرگ ایران و رهبر معظم انقلاب اسلامی از بیداری امت اسلامی به جهت نجات ملت ها از ستم مضاعفی است كه امروز در پوشش سخنان و تبلیغات فریبنده صلح طلبی قدرت های بزرگ جهان را پر كرده است .

رییس دوره ای اتحادیه مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی، نمونه بارز این مطلب را در صلح طلبی دروغین آمریكا در مساله فلسطین عنوان كرد و گفت: آنان در پس طرح های متنوع انگیزه ای جز لگدمال كردن حقوق ملت فلسطین ندارند و به همین جهت راه فلسطین در مقاومت است.



**صداها و اقدامات شومی از تحجرگرایی و افراطی گری شنیده می شود

لاریجانی در ادامه سخنان خود به توانمند های جهان اسلام در عرصه های مختلف تاكید كرد و گفت: جهان اسلام از توانمندی های مناسبی در عرصه علمی و فناوری و همچنین در بخش انرژی برای پیشرفت برخوردار است.

وی افزود: بسیاری از كشورهای اسلامی موقعیت ژئوپولتیك ارزشمندی دارند كه همه این استعدادها وقتی با دورنگری آینده امت اسلامی به كار گرفته شود، آنگاه می توان انتظار داشت كه در مقابل استعمارگری قدرت های بزرگ جایگاه عزتمندی برای امت اسلامی تدارك كنند.

وی یادآور شد: خوشبختانه در سال های اخیر موج بیداری اسلامی حركت های دموكراتیك ارزشمندی در كشورهای اسلامی ایجاد كرده است كه پایداری در استقلال ملل اسلامی را تضمین می كند و از طرفی ظرفیت همگرایی و وحدت امت اسلامی را افزون می كند.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: در همین مقطع رو به رشد امت اسلامی، صداها و اقدامات شومی از تحجرگرایی و افراطی گری شنیده می شود كه با شیوه استعماری تفرقه افكنی و با ابزار تكفیر به دنبال فرسایش انرژی امت اسلامی است.

لاریجانی تاكید كرد كه این شیوه به جای ایجاد همبستگی در امت واحده برای دفاع از فلسطین مظلوم با ستمگری بر مسلمانان همان چیزی را دنبال می كنند كه صهیونیست ها در این شرایط آن را می طلبند تا مقاومت را تضعیف كنند و روحیه به رژیم اسراییل شكست خورده بدهند.

وی یادآور شد: پیام اجلاس مجالس كشورهای اسلامی كه نمایندگان امت واحده هستند، همبستگی هرچه بیشتر جهت تحقق عدالت و پیشرفت است.

رییس دوره ای اتحادیه مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی تصریح كرد: همه مسلمانان از حنفی، حنبلی، مالكی، شافعی و جعفری خدای واحد را پرستش می كنند، به سوی یك قبله نماز می گذارند، كتاب آسمانی واحدی دارند و پیامبر واحدی را راهنمای خود می دانند.

لاریجانی افزود: امام خمینی (ره) رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران بر پایه چنین اشتراكاتی در فرق اسلامی اصل وحدت امت را مهم ترین ركن آینده ساز جامعه مسلمانان می دانست.



**امید داریم اجلاس تهران در ساحت عزت امت اسلامی موفق باشد

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار داشت: خوشحالیم كه اتحادیه مجالس كشورهای اسلامی پس از طی دوره ای 15 ساله از توانمندی لازم برای همگرایی در زمینه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی برخوردار شده است.

لاریجانی تصریح كرد امید داریم در اجلاس تهران در ساحت عزت امت اسلامی و حل چالش ها توسط خود كشورهای اسلامی موفق باشد و حضور هیات های پارلمانی كشورهای اسلامی منجر به ایجاد وحدت و همگرایی بیشتر و توسعه روابط اقتصادی بین كشورها شود.

وی همچنین از روسای مجالس كشورهای اسلامی و هیات های پارلمانی عضو اتحادیه بین المجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی كه دعوت ایران را برای شركت در این اجلاس پذیرفتند، تشكر كرد.

رییس مجلس از حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری، آیت الله اكبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله محمدرضا مهدوی كنی رییس مجلس خبرگان، آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر رهبر معظم انقلاب و حجت الاسلام حسن خمینی یادگار امام راحل و نمایندگان مجلس برای شركت در این اجلاس نیز تشكر و قدردانی كرد.

لاریجانی از «عزالدین الفاتح» رییس مجلس جمهوری سودان كه ریاست پیشین اتحادیه را بر عهده داشت، سپاسگزاری كرد و گفت: ایشان در دوره ریاست خود بر اتحادیه منشا خیز و تحول بود.

وی با قدردانی از دبیر كل و اعضای دبیرخانه اتحادیه برای برگزاری اجلاس نهم افزود: از خداوند می خواهم در دوره جدید خیر و صلاح امت اسلامی را توسط این اتحادیه تقدیر كند.

سیام**2025**1058**1336
۰ نفر