عباس شافعی روز پنجشنبه در حاشیه گشایش این خروجی در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با گذشت هفت سال از كشف ورودی های این مجموعه باستانی و استقبال گردشگران داخلی و خارجی، این اولین خروجی در شهر زیرزمینی نوش آباد است كه مدت انتظار گردشگران برای ورود به این مجموعه باستانی را به 20 دقیقه كاهش می دهد.
به گفته وی مسیر تنگ و باریك شهر زیرزمینی و نداشتن خروجی، موجب شده بود گردشگران برای بازدید ساعت ها در صف انتظار به سر ببرند كه با ایجاد این خروجی مشكل رفت و آمد به درون این مجموعه برطرف شد.
وی اظهار كرد: در تعطیلات نوروز 60 راهنمای مجرب در مكان های تاریخی نوش آباد مستقر هستند و هدایت گردشگران را در دو نوبت كاری برعهده خواهند داشت.
شافعی همچنین با اشاره به اهمیت ایمنی و حفظ سلامت بازدید كنندگان از شهر زیرزمینی نوش آباد افزود: از زمان كشف و بازگشایی این مجموعه شگفت انگیز تاكنون هیچ حادثه ای برای راهنمایان و گردشگران رخ نداده است.
وی گفت: به منظور افزایش ضریب ایمنی و حمایت از گردشگران در شهر زیرزمینی نوش آباد پوشش بیمه ای برای بازدید كنندگان در نظر گرفته شده است.
شافعی اظهار كرد: ایجاد پیاده راه در مسیر مسجد امام علی (ع) و مسجد جامع نوش آباد، برپایی نمایشگاه صنایع دستی و پذیرایی گردشگران با قهوه و نوشیدنی های سنتی و ایستگاه های كالسكه سواری، اسب سواری، شترسواری در قلعه تاریخی نوش آباد از جمله برنامه های مدیریت این شهر زیر زمینی برای استقبال از میهمانان نوروزی است.
مدیر مجموعه شهر زیرزمینی نوش آباد افزود: با توجه به تقارن ایام شهادت حضرت زهرا (س) و ضرورت تبیین معارف فاطمی، ایستگاه تعزیه و غرفه عكاسی با ادوات تعزیه از جمله برنامه های گردشگری نوروزی در شهر آیین های عاشورایی است.
شهر زیرزمینی و تاریخی نوش آباد كه در پنج كیلومتری شمال كاشان واقع شده از جمله پنج شهر كوچك گردشگری ایران است.
این شهر زیرزمینی (اویی) بزرگترین شهر زیرزمینی دستكن جهان و از بزرگترین سازه های بشر قدیم در سال 1383 كشف شد.
صاحب كتاب ˈتاریخ قمˈ، این شهر را اقامتگاه انوشیروان، پادشاه ساسانی خوانده و انوش آباد نامیده است و باستان شناسان معتقدند: این محل از مراكز عمده مسكونی فلات ایران بوده است.
545/587
كاشان - ایرنا - مدیر مجموعه شهر زیرزمینی نوش آباد گفت: اولین خروجی 'اویی' بزرگترین شهر زیرزمینی دستكن جهان همزمان با فرا رسیدن تحویل سال نو در این شهر گشایش یافت.