'هاجر كليچ' روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا اظهاركرد: شهرستان فيروزكوه با قدمتي چند صد ساله داراي سوغاتي هاي فراوان است كه يكي از آنها كه متعلق به عشاير منطقه است و سالهاست كه طبخ آن در بين يوردهاي عشايري رواج دارد، نان گلاج است.
وي گفت: آرد گندم، شير، شكر، تخم مرغ، دارچين، آب، روغن حيواني و خميرمايه، مواد اوليه تهيه اين نان خوشمزه است.
كليچ افزود: براي تهيه نان مغذي معمولاً هفت كيلوگريم شير را با 20 كيلوگرم آرد، چهار ليتر آب، 10 عدد تخم مرغ و 5/2 كيلوگرم شكر مخلوط كرده و آنقدر هم مي زنيم تا به خمير تبديل شود.
وي ادامه داد: سپس آنقدر با مشت خمير را ورز مي دهيم تا آماده شود و پس از آن خميرمايه نان و دارچين را به آن اضافه مي كنيم.
اين بانوي عشايري كه اين روزها در سياه چادر خود در بازارچه نوروزي فيروزكوه حضور داشته و نان سنتي اش طرفداران پر و پا قرصي دارد، تصريح كرد: در مرحله آخر خمير به عمل آمده را با وردنه صاف كرده و در داخل روغن حيواني سرخ مي كنيم.
وي خاطرنشان كرد: اين نان خوشمزه در صورت نگه داشته شدن در يخچال تا يك ماه ماندگاري داشته و قابل استفاده است.
شهرستان فيروزكوه اين روزها با راه اندازي و برپايي بازارچه نوروزي به همت اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان به بارانداز مسافران شمال و شمال شرق كشور تبديل شده است كه با حضور خود در اين مكان واقع در بلوار روبروي شهرداري، با محصولات و توليدات مختلف اين منطقه آشنا مي شوند.
آش دوغ، عكاسي سنتي و عرضه محصولات سفالي، از جمله غرفه هاي موجود در اين بازارچه است.
گزارش ايرنا حاكي است؛ روز گذشته مشاور و مديركل امور اجتماعي استانداري تهران و مديركل ميرات فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران به همراه فرماندار، معاونان سياسي و انتظامي و عمراني فرمانداري، رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان فيروزكوه و مدير آموزش و پرورش شهرستان با حضور در اين بازارچه از نزديك با امكانات، تجهيزات و نحوه خدمات رساني ستاد نوروزي شهرستان فيروزكوه بازديد كردند.
تهرام/8142/1457/ 699

فيروزكوه- ايرنا- يكي از بانوان عشاير منطقه فيروزكوه نحوه تهيه و پخت نان گلاج به عنوان يكي از سوغاتي هاي شهرستان را توضيح مي دهد.