۲۳ فروردین ۱۳۹۳، ۱۴:۱۷
کد خبر: 81118573
T T
۰ نفر

سايه فضاحت جاسوسي آمريكا بر سفر مركل به آمريكا

۲۳ فروردین ۱۳۹۳، ۱۴:۱۷
کد خبر: 81118573
سايه فضاحت جاسوسي آمريكا بر سفر مركل به آمريكا

برلين - ايرنا - آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان درحالي اوايل ماه آينده ميلادي به دعوت رسمي باراك اوباما و در پاسخ به سفر رييس جمهوري آمريكا به برلين، راهي واشنگتن خواهد شد كه ادامه جنجال ها درمورد جاسوسي هاي اينترنتي و شنود غيرقانوني مكالمات تلفن مقام هاي اروپايي از سوي آمريكايي ها براين سفر سايه انداخته است.

به گزارش روز شنبه ايرنا،بعد از اينكه روزنامه انگيسي گاردين كه نقش فعالي در افشاي رسواي جاسوسي هاي تلفني و اينترنتي دولت آمريكا از شهروندان و مقامات ساير كشورها داشت، از مخالفت واشنگتن با درخواست آنگلا مركل، صدراعظم آلمان براي دسترسي داشتن به پرونده جاسوسي اش در آژانس امنيت ملي آمريكا خبر داد، رسانه هاي آلماني نيز اين روزها از بالا گرفتن اختلاف ها در ميان اعضاي كميسيون ويژه پارلماني براي تحقيق از جاسوسي هاي اينترنتي و شنود غيرقانوني تلفن مركل از سوي آژانس امنيت ملي آمريكا (NSA)، خبر مي دهند و در همين راستا دعوا بر سر پرسش از ادوارد اسنودن، پيمان كار و كارمند سابق سرويس مخفي آمريكايي NSA باعث ايجاد شكاف در كميسيون تحقيقاتي اين پرونده شده است.

فراكسيون‌هاي احزاب ائتلافي در نشست روز پنج شنبه خود از اين مرجع خواسته خود را مبني بر اين كه تصميم‌گيري درباره شنيدن اظهارات اسنودن به تعويق افتد،پيش بردند درحالي كه احزاب مخالف دولت بارها در برابر اين تأخير مقاومت كرده و به طور مشخص حزب چپ و سبزها خشمگينانه نسبت به اين موضوع واكنش نشان دادند.

چپ ها و سبزها احزاب ائتلافي دولت را متهم به ايجاد فرصت كردند و از اين كه دولت بر كار كميسيون تأثير گذاشته و مانع از روند طبيعي آن مي شوند بشدت انتقاد مي كنند.

هانس-كريستيان اشتروبله،سياستمدار با سابقه سبزها معتقد است كه احزاب دموكرات/سوسيال مسيحي (CDU/CSU) به رياست مركل و همچنين سوسيال دموكرات (SPD) شريك ائتلافي دولت به رهبري زيگمار گابريل قصد دارند، تصميم‌گيري در اين باره را تا بعد از ديدار صدراعظم آلمان از ايالات متحده آمريكا كه در آينده نزديك انجام مي‌گيرد، به تعويق بيندازند.

درهمين راستا،'كاتيا كيپينگ'،رئيس حزب مخالف چپ نيز از آنگلا مركل خواسته است تا اوايل ماه مي به هنگام ديدارش از آمريكا از اسنودن حمايت كند.

اين نماينده مجلس آلمان تاكيد كرد: مركل بايد در گفت و گو با باراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا خواستار آزادي رفت و آمد شود تا اسنودن بتواند، در كميسيون تحقيقاتي شهادت دهد.

كيپينگ گفت: 'ترس و بزدلي در برابر آمريكايي‌ها بايد سرانجام پايان گيرد. آنگلا مركل نمي‌تواند به واشنگتن برود، بدون آن كه درباره اين جاسوسي صحبت كند. او بايد در گفت و گو با اوباما براي تضمين امنيت اسنودن تلاش كند.'

كميسيون ويژه تحقيقاتي جاسوسي هاي اينترنتي آمريكايي ها در پارلمان آلمان هفته گذشته فعاليت خود را آغاز كرد و احزاب مخالف دولت نيز از همان ابتداي آغاز فعاليت اين كميسيون تقاضايي را درمورد دعوت از اسنودن ارائه داده و خواستار سرعت بخشيدن به اين مسأله شدند اما احزاب حاكم دموكرات/سوسيال مسيحي و سوسيال دموكرات با آراء خود باعث شدند تا ابتدا دولت تا دوم ماه مه در اين باره موضع‌گيري كند كه تحت چه شرايطي امكان پرسش از اسنودن وجود دارد.

براساس اين تصميم رأي‌گيري درباره دعوت از شاهدان ديگر نيز كه از جمله درباره شنيدن اظهارات رؤساي سرويس‌هاي مخفي آلمان و چند وزير سابق از جمله رونالد پوفالا، وزير سابق اداره صدراعظمي نيز به آينده موكول شده است كه اين مسئله با انتقاد شديد حزب چپ و سبزها مواجه شده است.

'كنستانتين فن نتس'يك نماينده سبزها در اين زمينه، نسبت به آنكه ايجاد وقفه در كار كميته از سوي احزاب ائتلافي دولت خواند انتقاد كرد و مارتينا رنر، نماينده حزب چپ ها نيز از ترفند سخن گفته و تاكيد مي كند كه مخالفان دولت از اين مسئله نه تنها عصباني بلكه نگران نيز هستند.

اشتروبله، سياستمدار با سابقه حزب سبزها نيز احزاب دموكرات/سوسيال مسيحي و سوسيال دموكرات را متهم به سوء استفاده از اكثريت داشتن خود در اين كميسيون كرده و مي گويد: به نظرم ديدار مركل از ايالات متحده آمريكا در آينده نزديك دليل اصلي اين تعلل است.

روابط برلين - واشنگتن به خاطر آنچه 'رسوايي NSA' خوانده مي شود، لطمه ديده و اگر پارلمان آلمان به طور رسمي از اسنودن به عنوان شاهد براي حضور در كميته ويژه تحقيق دعوت كند،پيش بيني ها اين است كه اين روابط به احتمال زياد بيشتر از اين تحت فشار قرار خواهد گرفت.

نمايندگان احزاب دموكرات/سوسيال مسيحي و سوسيال دموكرات در كميسيون تحقيق اتهامات مطرح شده از سوي مخالفان دولت را رد كرده و تاكيد مي كنند كه هيچ‌ گونه فشاري بر نمايندگان فراكسيون‌هاي دولتي اعمال نمي‌شود.

'گلن گرين‌والد'خبرنگار افشاگر جاسوسي هاي اينترنتي معتقد است كه پارلمان آلمان بدون پرسش از اسنودن نمي‌تواند به طور كامل پرده ابهام از رسوايي شنود مكالمات توسط سرويس مخفي NSA بر دارد.

اين خبرنگار آمريكايي در مصاحبه‌اي با خبرگزاري آلمان از اين مسأله كه اعضاي كميسيون تحقيقاتي NSA از اسنودن در باره اين رسوايي جاسوسي سؤال كنند، حمايت كرده است.

گرين‌والد در شمار خبرنگاراني قرار دارد كه اسنودن به او اطمينان كرده و آرشيو مدارك محرمانه خود را در اختيار او قرار داده است و از آن زمان به بعد، گرين‌والد از جمله در روزنامه انگليسي 'گاردين'، از برنامه جاسوسي Prism پرده برداشت كه اين سرويس مخفي آمريكايي با كمك آن، اطلاعاتي را در فيس‌بوك، گوگل يا مايكروسافت جمع‌آوري مي‌كند.

گرين‌والد به 'د.پ.آ'،گفت : من فكر مي‌كنم كه اگر كساني كه در اين باره تحقيق مي‌كنند، نهايت تلاش خود را براي پرسش از شخص اسنودن به عمل نياورند، حاكي از بي‌مسؤوليتي خواهد بود و اگر آن‌ها اين كار را نكنند، نقص بزرگي در تحقيقات خود خواهند داشت.

درآستانه سفر مركل به واشنگتن، درمورد شنيدن اظهارات اسنودن درمورد جاسوسي اينترنتي آمريكايي ها در آلمان و شنود غير قانوني تلفن مقام هاي اين كشور دعواي سختي در برلين در گرفته است به طوري كه مخالفان اصرار مي‌ورزند كه از اسنودن در كميسيون تحقيق سؤال شود اما احزاب دولتي ترديد دارند كه وي بتواند اطلاعات مهمي را براي رفع ابهام از رسوايي جاسوسي در اختيار بگذارد.

حزب سبزها هم‌اكنون درحال بررسي اين مسأله هستند كه از راه قانوني براي دعوت از اسنودن فشار بياورند درهمين رابطه 'فن نتس' يك نماينده اين حزب درگفت و گو با راينيشه پست، اظهار داشت:ما در حال بررسي ارجاع اين مسأله به دادگاه فدرال هستيم تا در مدتي كوتاه روشن شود كه آيا در اين مورد به شيوه‌اي غير قانوني از حقوق اقليت تخطي مي‌شود يا خير؟

اين نماينده مجلس آلمان با بيان اينكه نبايد تاخيري در روند كار ايجاد شده و در اسرع وقت انجام شود،گفت: فرصت زيادي براي اين كار نمانده چون مهلت اجازه اقامت اين كارمند سابق NSA براي ماندن در روسيه به سر مي‌رسد و ديگر كاري از دست ما بر نخواهد آمد.

آمريكا با صدور حكم بازداشت اسنودن در تعقيب اين كارمند سابق سرويس امنيتي اين كشور است كه در روسيه پناهندگي گرفته است.

اروپام** 1701 ** 1064
۰ نفر