به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو ،حسین سجادی گفت: ممنوعیت تولید و توزیع لامپهای رشتهای در كشور جزو مصوبههای دولت بوده و متولی اجرای این آن وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد است.
وی افزود: برای جمعآوری لامپهای رشتهای از سطح كشور یك فرصت دوساله تعیین شد اما متاسفانه هنوز این گونه لامپها كه موجب افزایش مصرف انرژی و به دنبال آن افزایش بهای قبوض برق میشود، در بازار وجود دارد.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران با بیان این كه در سال گذشته 60 میلیون لامپ رشتهای در كشور تولید و توزیع شد، اظهار داشت: متاسفانه سال گذشته شاهد واردات این گونه لامپها نیز بودیم كه مغایر قوانین كشور است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو متولی اصلی برخورد با این قضیه نیست و مسئول جلوگیری از فروش این نوع لامپهای پرمصرف وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد است.
سجادی با انتقاد از وجود لامپهای رشتهای در بازار با وجود ممنوعیت آن، گفت: نشستهای مختلفی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش های مختلف آن وزارتخانه برای پیگیری موضوع برگزار شده است و مسئولان این وزارتخانه قول همكاری و مساعدت دادهاند.
سجادی تصریح كرد: برای اجرایی شدن این موضوع نیاز به یك عزم ملی است و پس از گذشت دو سال از تصویب ممنوعیت تولید و توزیع آن، انتظار میرفت كه تاكنون اجرایی شده باشد.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران با بیان اینكه 46 كشور جهان برنامه حذف لامپ رشتهای را در دستوركار خود دارند، افزود: 30 كشور جهان طبق برنامه زمانبندی شده این برنامه را محقق كردهاند.
وی تاكید كرد استفاده از لامپهای كممصرف میتواند مصرف برق را تا یك پنجم كاهش دهد.
اقتصام(1)**1053 **1561
تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران (سابا) گفت: براساس مصوبه هیات وزیران، تولید و توزیع لامپهای رشتهای در كشور از ابتدای امسال ممنوع است.