۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۰۱
کد خبر: 81171604
T T
۰ نفر

لیگ بیست و پنجم جهانی؛ تجربه ای جدید در والیبال

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۰۱
کد خبر: 81171604
لیگ بیست و پنجم جهانی؛ تجربه ای جدید در والیبال

تهران - ایرنا - بیست و پنجمین دوره لیگ جهانی والیبال از دوم خردادماه به سبك متفاوت برگزار می شود كه نوید دهنده عصر جدیدی در مسابقات جهانی این رشته ورزشی است.

به گزارش ایرنا، روسیه مدافع عنوان قهرمانی به همراه 27 كشور رقیب دیگر، قاصد دوران جدیدی از والیبال در سال 2014 خواهند بود.

لیگ جهانی والیبال كه تاریخچه برگزاری آن به سال 1990 برمی گردد، در سال جاری به شكل جدیدی برگزار می شود كه بسیاری از كارشناسان عنوان 'رقابت های كم نظیر' به آن داده اند.

روسیه قهرمان المپیك و لیگ جهانی والیبال سال 2013 برای دفاع از عنوان خود در برابر صفی از رقیبان سرسخت خود از جمله برزیل قهرمان مسابقات بین قاره ای جهان 2013 قرار می گیرد.

دور مقدماتی لیگ جهانی والیبال از 23 ماه می (دوم خردادماه 93) شروع می شود و به مدت شش هفته ادامه خواهد داشت. دور نهایی این رقابت ها نیز 20 جولای (29 تیرماه) در ایتالیا آغاز می شود.

پنج كشور بلژیك، اسلواكی، تونس، تركیه و مكزیك برای نخستین بار در این مسابقات شركت می كنند كه تعداد تیم های شركت كننده در تاریخ این رقابت ها را به 31 تیم رسانده اند.

پنج تیم دیگر شامل استرالیا، جمهوری چك، پورتوریكو، اسپانیا و چین دوباره به این مسابقات برگشته اند. استرالیا قبل از این تنها در سال 1999 در این رقابت ها حضور داشت. جمهوری چك و پورتوریكو نیز به ترتیب تجربه بازی در سال های 2003 و 2011 رقابت های لیگ جهانی را دارند. تنها حضور اسپانیا در لیگ جهانی والیبال به سال 2008 بر می گردد و چین نیز در 2010 فرصت حضور در این رقابت ها را پیدا كرده بود.

در بین تیم ها ی شركت كننده ایتالیا و برزیل ركورد دار حضور در رقابت های لیگ جهانی هستند كه در هر 24 دوره قبلی آن حضور داشته اند و در این دوره از رقابت ها نیز در گروه ایران هستند.

از نگاهی دیگر در مسابقات لیگ جهانی امسال همه قهرمانان دوره های گذشته این رقابت ها، یعنی برزیل (9 عنوان قهرمانی)، ایتالیا (8 عنوان قهرمانی)، روسیه (سه عنوان قهرمانی)، كوبا، لهستان، آمریكا و هلند (هر كدام یك عنوان قهرمانی) حضور دارند. به هر حال همه منتظر آغاز رقابت ها هستند تا ببینند تیم های بزرگ برای رسیدن به قهرمانی چه می كنند.



** رقابت 28 تیم در سه دسته

لیگ جهانی سال 2014 با حضور 28 تیم در هفت گروه و سه دسته برگزار می شود كه هشت تیم برتر جهان در سته اول و در دو گروه A و B با هم رقابت می كنند.

ایتالیا، لهستان و ایران به همراه برزیل در گروه A رقابت ها قرار دارند كه نهم خردادماه (30 می) كار خود را در لیگ جهانی آغاز می كنند. بازی ها ی گروه B نیز از دوم خردادماه (23 می) آغاز می شود كه در آن روسیه، آمریكا، بلغارستان و صربستان حضور دارند. دو تیم اول این دو گروه قدرتمند به دور پایانی مسابقات راه خواهند یافت. این تیم ها به همراه تیم ایتالیا میزبان و برنده بازی نهایی تیم های دسته دوم شامل گروه های C ، D و E، به مرحله نهایی مسابقات راه خواهند یافت.

تیم های گروه A تا E هر كدام دو بازی در خانه و دو بازی در خارج از خانه خواهند داشت كه به طور كلی هر تیم 12 بازی انجام می دهد.

در گروه C تیم تازه وارد بلژیك به همراه كانادا، استرالیا و فنلاند رقابت می كنند. در گروه D نیز آرژانتین، آلمان، فرانسه و ژاپن قرار دارند. هلند، كره جنوبی، چك و پرتغال نیز تیم های تشكیل دهنده گروه E مسابقات هستند. در گروه F نیز كوبا به همراه تیم هایی كه دارای رنكینگ پایین تری هستند با هم رقابت می كنند كه عبارتند از تونس، تركیه و مكزیك.

در گروه G نیز اسلواكی، پورتو ریكو، چین و اسپانیا خود را محك می زنند كه آنها نیز از نظر رنكینگ جهانی در رده های پایین تری نسبت به گروه های دیگر قرار دارند.

تعداد تیم های شركت كننده در این دوره از لیگ جهانی والیبال در تاریخچه این رقابت ها از نظر افزایش تعداد بی نظیر است. در سال 1990 تعداد تیم های شركت كننده هشت بود كه در دو گروه با هم به رقابت پرداختند. در سال 1991 این تعداد به ده تیم افزایش یافت. از سال 1992 تا 2000 و سال 2004 و 2005 تعداد تیم های شركت كننده در لیگ جهانی 12 تیم بود. این تعداد در سالهای 2001 تا 2003 و 2006 و 2012، 17 تیم بود. 18 تیم در سال 2013 این رقابت ها حضور یافتند و این تعداد در سال 2014 به 28 تیم رسید كه در نوع خود بی نظیر است.



** برزیل و روسیه مدعیان قهرمانی

رقابت های بیست و پنجمین دوره لیگ جهانی والیبال در حالی از دوم خردادماه سال جاری آغاز می شود كه برزیل به عنوان پر افتخارترین و روسیه به عنوان مدعی عنوان قهرمانی از بخت های نخست قهرمانی امسال به شمار می رود.

رقابتهای لیگ جهانی والیبال از سال 1990 با میزبانی ژاپن به طور رسمی آغاز به كار كرد تا شهر اوزاكا ژاپن به عنوان اولین میزبان فینال این رقابتها مطرح شود. كشورهای ایتالیا، برزیل، لهستان و آرژانتین به ترتیب با 5، 4، 3 و 3 دوره میزبانی از فینال این مسابقات در صدر میزبانی ها قرار دارند. اما در طول بیست و چهار دوره كشورهای هلند، روسیه، و صربستان با دو بار میزبانی و كشورهای ژاپن، اسپانیا و بلغارستان با یك بار میزبانی از مسابقات لیگ جهانی در رده های بعدی قرار دارند.

در طول ادوار گذشته تیم های برزیل و ایتالیا با حضور در تمام دوره ها به عنوان با سابقه ترین تیم های حاضر در این مسابقات هستند. این تیم ها به ترتیب با دریافت 16 و 14 مدال رنگانگ در طول سالهای مختلف در صدر جدول مدال ها هم قرار دارند. كوبا، روسیه، ژاپن، هلند، فرانسه، چین، آمریكا، بلغارستان، اسپانیا، لهستان، صربستان، كره جنوبی و آرژانتین هم سایر تیم هایی هستند كه تعداد حضورشان در دوره های مختلف لیگ جهانی دو رقمی است. یونان، پرتغال، آلمان، كانادا، ونزوئلا، فنلاند، مصر، جمهوری چك، استرالیا و پورتوریكو هم تیم هایی هستند كه حضوری تك رقمی در این مسابقات دارند.



** برزیل پرافتخارترین لیگ جهانی

آمار و ارقام نشان می دهد تیم ملی والیبال برزیل با كسب 9 مدال طلا، 4 نقره و 4 برنز در صدر پر افتخارترین های لیگ جهانی است. این تیم در سالهای 1993، 2001، 2003 تا 2007، 2009 و 2010 صاحب عنوان قهرمانی شد تا بیش از قبل خود را به عنوان قدرت اول این رقابت ها معرفی كند.

تیم ایتالیا هم با 8 مدال طلا، 3 نقره و 3 برنز در رده دوم و روسیه با كسب 3 مدال طلا، 5 نقره و 7 برنز در رده سوم پر افتخارترین تیم ها قرار دارد. در این بخش تیم های كوبا، هلند، آمریكا و لهستان هم هر كدام با یك قهرمانی در ادوار گذشته در جدول مدال آوران طلای لیگ جهانی قرار دارند. صربستان و فرانسه هم دو تیمی هستند كه در این بخش صاحب مدال نقره شدند.



** دومین تجربه ایران در لیگ جهانی

تیم ملی والیبال ایران كه برای دومین بار در طول تاریخ مجوز حضور در رقابت های لیگ جهانی را به دست آورده است، امسال خود را برای حضوری موفق و صعود كننده به مرحله نهایی آماده می كند.

تیم ملی والیبال ایران در سال گذشته با هدایت خولیو ولاسكو و در نخستین حضور خود مقام نهمی جهان را به دست آورد كه حضور تاثیر گذار و تاریخی بود. امسال نیز هدایت ملی پوشان ایران را اسلوبودان كواچ ایتالیایی بر عهده خواهد داشت.

از میان تیم های آسیایی تیم های ژاپن، كره جنوبی و چین سه تیمی هستند كه سابقه زیادی در لیگ جهانی دارند. این تیم ها به ترتیب با 20، 15 و 14 بار حضور در لیگ جهانی خود را به عنوان تنها تیم های آسیایی با سابقه در این مسابقات مطرح كردند.

كسب مقام ششمی در سالهای 1990، 1993 و 2008 از سوی تیم ژاپن و در سال 1995 و 1996 از سوی تیم های كره جنوبی و چین بهترین مقام تیم های آسیایی در لیگ جهانی بوده است. این در حالی است كه در سال 1999 تیم استرالیا هم برای اولین بار و تنها دوره حضورش در لیگ جهانی حضور داشت و در رده دهم قرار گرفت.

تیم ملی والیبال ایران در حال حاضر با 15 بازیكن در اردوی آمادگی صربستان بسر می برد كه از بین آنان 12 بازیكن در نخستین بازی ایران در برابر ایتالیا حضور خواهند داشت.

سعید معروف، مهدی مهدوی، سید محمد موسوی، عادل غلامی، آرمین تشكری، سامان فائزی، فرهاد قائمی، رحمان داوودی، علیرضا مباشری، امیر غفور، شهرام محمودی، عبدالرضا علیزاده، مهدی مرندی، مجتبی میرزا جانپور و میلاد عبادی پور 15 بازیكن ایران در اردوی برون مرزی هستند.

برنامه كامل بازی های تیم ملی والیبال ایران در بیست و پنجمین دوره لیگ جهانی شامل اسامی داوران، شهر و سالن مسابقات به قرار زیر است:

1- جمعه نهم خردادماه: ایتالیا – ایران، ساعت 20 به وقت ایتالیا و ساعت 17:30 به وقت تهران ( داور اول: هرنان كاسا نیكولا از آرژانتین و داور دوم: جوسمر پرز از پرتغال) سالن پالاته شهر تریسته ایتالیا

2- یكشنبه 11 خردادماه: ایتالیا – ایران، ساعت 19 به وقت ایتالیا و ساعت 16:30 به وقت تهران ( داور اول: جوسمر پرز از پرتغال و داور دوم: هرنان كاسا نیكولا از آرژانتین) سالن پالا المپیا در شهر ورونای ایتالیا

3- جمعه 16 خردادماه: برزیل – ایران، ساعت 9:50 به وقت برزیل و 3:20 بامداد به وقت تهران (داور اول: جورا مكری از اسلواكی و داور دوم: عزیز ینر از تركیه) سالن جی ناسیو شهر سائوپائلو برزیل

4- شنبه 17 خردادماه: برزیل – ایران، ساعت 9:50 به وقت برزیل و 3:20 بامداد به وقت تهران (داور اول: عزیز ینر از تركیه و داور دوم: جورا مكری از اسلواكی) سالن جی ناسیو شهر سائوپائلو برزیل

5- جمعه 23 خردادماه: ایران – برزیل، ساعت 21 به وقت تهران (داور اول: فیلیپ وریك از فرانسه و داور دوم: آندری زنویچ از روسیه) سالن 12 هزار نفری آزادی تهران

6- یكشنبه 25 خردادماه: ایران – برزیل ، ساعت 21 به وقت تهران (داور اول: آندری زنویچ از روسیه و داور دوم: فیلیپ وریك از فرانسه) سالن 12 هزار نفری آزادی تهران

7- جمعه 30 خردادماه: ایران – ایتالیا، ساعت 21 به وقت تهران (داور اول: ولید عبدالصمد از مصر و داور دوم: ابراهیم النعمه از قطر) سالن 12 هزار نفری آزادی تهران

8- یكشنبه یكم تیرماه: ایران – ایتالیا، ساعت 21 به وقت تهران (داور اول: ابراهیم النعمه از قطر و داور دوم: ولید عبدالصمد از مصر) سالن 12 هزار نفری آزادی تهران

9- جمعه ششم تیرماه: ایران – لهستان، ساعت 21 به وقت تهران (داور اول: آیكسهیكو تانو از ژاپن و داور دوم: میلان لاباستا از جمهوری چك) سالن 12 هزار نفری آزادی تهران

10- یكشنبه هشتم تیرماه: ایران – لهستان، ساعت 2121 به وقت تهران (داور اول: میلان لاباستا از جمهوری چك و داور دوم: آیكسهیكو تانو از ژاپن) سالن 12 هزار نفری آزادی تهران

11- جمعه 13 تیرماه: لهستان – ایران، ساعت 20:15 به وقت لهستان و 17:45 به وقت تهران ( داور اول: رولاندو چولا كیان از آرژانتین و داور دوم: دنیس سس پدس از جمهوری دومینیكن) سالن آرگو آرنا شهر گدانسك

12- شنبه 14 تیرماه: لهستان – ایران، ساعت 20:15 به وقت لهستان و 17:45 به وقت تهران ( داور اول: دنیس سس پدس از جمهوری دومینیكن و داور دوم: رولاندو چولا كیان از آرژانتین) سالن آرگو آرنا شهر گدانسك

** رده بندی لیگ جهانی والیبال در طول ادوار گذشته این رقابت ها به شرح زیر است:

ژاپن 1990: ایتالیا، هلند، برزیل

ایتالیا 1991: ایتالیا، كوبا، روسیه

ایتالیا 1992 :ایتالیا، كوبا ، آمریكا

برزیل 1993 : برزیل، روسیه، ایتالیا

ایتالیا 1994 : ایتالیا، كوبا، برزیل

برزیل 1995 : ایتالیا، برزیل، كوبا

هلند 1996 : هلند، ایتالیا، روسیه

روسیه 1997 : ایتالیا، كوبا، روسیه

ایتالیا 1998 : كوبا، روسیه، هلند

آرژانتین 1999 : ایتالیا، كوبا، برزیل

هلند 2000 : ایتالیا، روسیه، برزیل

لهستان 2001 : برزیل، ایتالیا، روسیه

برزیل 2002 : روسیه، برزیل، یوگسلاوی

اسپانیا 2003 : برزیل، صربستان و مونته نگرو، ایتالیا

ایتالیا 2004 : برزیل، ایتالیا، صربستان و مونته نگرو

صربستان 2005 : برزیل، صربستان و مونته نگرو ، كوبا

روسیه 2006 : برزیل، فرانسه، روسیه

لهستان 2007 : برزیل، روسیه، آمریكا

برزیل 2008 : آمریكا، صربستان، روسیه

صربستان 2009 : برزیل، صربستان، روسیه

آرژانتین 2010 : برزیل، روسیه، صربستان

لهستان 2011 : روسیه، برزیل، لهستان

بلغارستان 2012 : لهستان، آمریكا، كوبا

آرژانتین 2013: روسیه ، برزیل ، ایتالیا

رده بندی نهایی بیست و چهارمین دوره لیگ جهانی والیبال (سال گذشته) به قرار زیر است:

1- روسیه

2- برزیل

3- ایتالیا

4- بلغارستان

5- كانادا

6- آرژانیتن

7- آلمان

8- صربستان

9- ایران

10- فرانسه

11- لهستان

12- آمریكا

13- كوبا

14- هلند

15- كره جنوبی

16- فنلاند

17- پرتغال

18- ژاپن

گزارش از: هادی افتخاری

ورزشی(5)**1379