'محمدمهدی مروج الشریعه' روز پنجشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: چین در حوزه صنایع فولادسازی جزو برترین كشورهای دنیاست و منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز از جذابیت فراوان و امتیازات خاص برای سرمایه گذاران خارجی برخوردار است.
وی افزود: در همین راستا در چند ماه گذشته با توجه به علاقه مندی این سرمایه گذاران به حضور در منطقه ویژه اقتصادی سرخس تفاهماتی انجام شده و اخیرا نیز مدیران ارشد یك شركت چینی از محل پروژه در منطقه ویژه اقتصادی سرخس دیدن كردند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: این سرمایه گذار پیش بینی ساخت سه واحد گندله سازی با ظرفیت 15 میلیون تن را در این منطقه داده است كه بزودی كار ساخت واحد اول پروژه بزرگ فولادسازی با ظرفیت پنج میلیون تن آغاز می شود.
مروج الشریعه افزود: مرحله دوم این پروژه نیز به ظرفیت پنج میلیون تن به صنایع ریخته گری، فولاد و تولید نورد اختصاص دارد.
وی اظهار امیدواری كرد این امر سرآغاز تحول در ارتباطات منطقه ویژه با صاحبان صنعت كشور چین و تسریع در روند معاملات جاری باشد.
او افزود: مدیرعامل شركت چینی نیز بر وجود زیرساخت ایجاد یك منطقه فولادی بزرگ در سرخس اطمینان دارد و معتقد است كه این منطقه امتیازات بسیار برای سرمایه گذاری در این حوزه ها دارد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: ایران و چین دو كشور قدرتمند، باستانی و دارای روابط پیوسته و طولانی هستند و جاده ابریشم كه از شرق به غرب امتداد داشته و منطقه ویژه اقتصادی سرخس و آبهای آزاد در خلیج فارس و دریای عمان را به چین ارتباط داده باعث تداوم و رونق ارتباط تاریخی، فرهنگی، سیاسی و تجاری بین دو كشور شده است.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس با محدوده قانونی 5290 هكتار سال 1375 به تصویب هیات وزیران وقت رسید و آستان قدس رضوی به عنوان سازمان مسوول منطقه تعیین شد.
بر اساس اطلاعات منتشره بر روی پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه اقتصادی سرخس هم اكنون هفت مجموعه تولیدی در زمینه چسب و رزین، گچ میكرونیزه، انرژی برق، انواع كنسرو و كمپوت، شكلات، سیلوی گندم و بسته بندی چای در این منطقه فعال هستند.
همچنین 9 مجموعه تولیدی در زمینه گوگرد بنتونیتی، پنبه و روغن پنبه دانه خام، بسته بندی مواد غذایی، كاشی و سرامیك، بسته بندی روغن موتور و مواد نفتی، ساخت مخازن سوخت با هدف تجارت گازوئیل و نفتا و نیز تولید سوخت دیزل و نفتا در این منطقه در حال ساخت و اجراست.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس به دلیل موقعیت جغرافیایی كه در كانون كشورهای عضو 'اكو' قرار گرفته و همچنین بخاطر موقعیت راهبردی و جغرافیایی به عنوان بهترین دروازه طلایی ورود به كشورهای آسیای میانه، چین، روسیه و پل ارتباطی بازارهای مهم تجاری آسیای مركزی با كشورهای حوزه خلیج فارس در جنوب ایران، اروپا در غرب میهن اسلامی و كشورهای افغانستان و پاكستان در شرق سرزمین جمهوری اسلامی ایران است.
فعالیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس همزمان با واقعه مهم و تاریخی افتتاح راه آهن مشهد - سرخس - تجن با حضور رهبران و نمایندگان بیش از 100 كشور در سال 1375 آغاز شد.
این منطقه در فاصله 150 كیلومتری شرق مشهد و 15 كیلومتری شهر سرخس از شمال و شرق با كشور تركمنستان هم مرز است.ك/3
7489/664
مشهد - ایرنا - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس از سرمایه گذاری یكی از بزرگترین شركتهای فولادسازی چین در این منطقه خبر داد.