۱ مرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۲۴
کد خبر: 81247507
T T
۰ نفر
مطهری: مجلس مجبور به انتخاب افرادی با بینش خاص نیست

تهران - ایرنا - نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه مجلس مجبور نیست كه به افرادی با بینش خاص رای دهد، گفت: نباید بینش و تفكر خاصی را به اجبار به رای نمایندگان بگذاریم بلكه باید دست مجلس برای انتخاب افراد دیگری باز باشد.

«علی مطهری» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با تشریح جزییات معرفی دو نامزد مجلس برای عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات افزود: در ماده 218 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی برای انتخاب نماینده قوه مقننه در هیات نظارت بر مطبوعات و صدا و سیما، كمیسیون تخصصی باید نظر دهد و كاندیدا معرفی كند.

وی ادامه داد: در آیین نامه داخلی مجلس آمده است كه حداقل دو برابر افراد مورد نیاز باید برای انتخاب نمایندگان به مجلس معرفی شود یعنی بیشتر هم می‌تواند باشد.

مطهری افزود: دركمیسیون فرهنگی مجلس چون اكثریت اعضا از جبهه پایداری هستند این افراد حمید رسایی و سید محمود نبویان را برای عضویت در این هیات نظارت معرفی كردند كه احساس كردیم این كار ظلمی به مجلس است.

وی افزود: مجلس را نباید مجبور كنیم كه حتما به یكی از این دو نفر رای دهند و هیچ كس دیگر هم نمی‌تواند در صحن كاندیدا شود و گفتیم كه چون در آیین نامه آمده كه حداقل دو نفر باید معرفی شوند، بنابراین راه باز است تا سایر كاندیداها بتواند در صحن كاندیدا شوند و مجلس دستش برای انتخاب باز باشد تا به فرد اصلح رای دهند.

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: پس از تذكرات امروز در صحن و مورد بحث واقع شدن این موضوع در صحن علنی، رییس جلسه تشخیص دادند كه باید درباره این موضوع فكر و تصمیم گیری شود؛ لذا رای گیری درباره انتخاب اعضای ناظر به آینده موكول شد.

وی ادامه داد: البته افراد دیگری از كمیسیون‌های دیگر می‌توانند در شوراهای مختلف كاندیدا شوند ولی در نهایت این كمیسیون تخصصی است كه نظر نهایی را می‌دهد.

مطهری تصریح كرد: رسایی و نبویان كه عضو كمیسیون‌های دیگر هستند برای حضور در هیات نظارت بر مطبوعات كاندیدا شدند و سه نفر دیگر نیز از اعضای كمیسیون كاندیدا بودند كه كمیسیون به دو نفر اول رای و آنها را به مجلس معرفی كرد ولی می‌توانست 3 یا 4 و حتی تمامی 5 نفر را به مجلس معرفی كند یعنی بگوید این دو نفر كاندیدای كمیسیون و این سه نفر نیز كاندیدای مستقل هستند كه شما می‌توانید به آنها رای دهید.

وی افزود: ما نباید بینشی خاص را صرفا به رای بگذاریم كه مجلس مجبور شود از میان این افراد انتخاب كند. این، كار درستی نیست.



** رییس مجلس باید درباره رفتار غیردموكراسی خود پاسخگو باشد

بیژن نوباوه نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره انتخاب رسایی و نبویان و معرفی آنها از طرف كمیسیون فرهنگی برای عضویت در هیات نظارت و مطبوعات گفت: متاسفانه رییس مجلس شورای اسلامی با به تاخیر انداختن انتخاب یكی از این دو توسط نمایندگان، كاری غیردمكراسی انجام داد كه باید در برابر آن پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: رفتار امروز رییس مجلس، دمكراسی را زیر سوال برده و این كار وی ضربه به شخصیت نظام دموكراتیك پارلمان است.

وی درباره سخنان رییس مجلس كه گفت می‌توان بیشتر از تعداد افراد معرفی شده توسط كمیسیون فرهنگی افرادی را نیز معرفی كرد، گفت: اگر به این شكل است پس رای گیری در كمیسیون‌ها دیگر معنا ندارد یا در آیین نامه مطلب اشتباهی را درج شده است.

اظهارات این نمایندگان در حالی است كه «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) پس از تذكرات پی در پی نمایندگان و انتقاد از معرفی صرفا دو نفر برای حضور در هیات نظارت بر مطبوعات از سوی كمیسیون فرهنگی مجلس، رای گیری برای انتخاب یكی از این دو نفر را متوقف كرد و به جلسه بعدی علنی مجلس شورای اسلامی كه پس از تعطیلات تابستانی خواهد بود، موكول كرد.

كمال الدین پیرموذن نماینده اردبیل، عبدالكریم حسین زاده نماینده نقده و علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در تذكراتی نسبت به انتخاب دو كاندیدای كمیسیون فرهنگی مجلس برای عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات انتقاد كردند.

كمیسیون فرهنگی مجلس، حمید رسایی و سید محمود نبویان دو تن از اعضای جبهه پایداری را برای انتخاب یكی از آنان به منظور عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات به جلسه علنی مجلس پیشنهاد كرده بود كه نمایندگان به انتخاب دو نفر از یك تفكر سیاسی منتقد بودند.

لاریجانی نیز تذكرات نمایندگان را وارد دانست و گفت كه ماده 218 ایین نامه داخلی مجلس ابهام دارد و باید هیات رییسه در جلسه ای به ساز و كار مناسبی برای اجرای این ماده دست یابد.

سیام(3)**9103**س.ق**1572
۰ نفر