۵ مرداد ۱۳۹۳، ۲۲:۰۸
کد خبر: 81252721
T T
۰ نفر

35 هزار ماسك تنفسی فیلتردار به سیستان ارسال شد

۵ مرداد ۱۳۹۳، ۲۲:۰۸
کد خبر: 81252721
35 هزار ماسك تنفسی فیلتردار به سیستان ارسال شد

زاهدان- ایرنا- مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: اخیرا برای صیانت از سلامت مردم سیستان در برابر ریزگردهای ناشی از طوفان 35 هزار ماسك تنفسی فیلتردار به این منطقه ارسال شده است.

به گزارش ایرنا، 'رسول راشكی' در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران سیستان و بلوچستان اظهار كرد: از این میزان 10 هزار ماسك تنفسی فیلتردار از سوی این جمعیت بوده وبقیه از سوی ستاد مدیریت بحران استانداری شده است.

وی گفت: با توجه به پیش بینی های انجام شده مبنی بر وقوع طوفانی با سرعت 100 كیلومتر در منطقه سیستان در روزهای آینده تمامی نیروهای امداد رسان این جمعیت به حالت آماده باش در آمده اند.

راشكی افزود: از آنجایی كه احتمال بسته شدن راه های ارتباطی بسیاری از روستاهای منطقه سیستان به دلیل حركت شن‌های روان وجود دارد برنامه ریزی لازم برای امدادرسانی و توزیع سبد های كالا و اقلام خوراكی انجام شده است.

وی اضافه كرد: هم اكنون دو هزار و 800 قوطی انواع كنسرو از طریق خراسان رضوی برای توزیع در صورت نیاز بین خانواده های محاصره شده در شن‌های روان تهیه و ذخیره شده است.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان گفت: این در حالی است كه در طوفان هفته گذشته 200 سبد كالا در میان مردم روستاهای دو شهرستان نیمروز و هیرمند توزیع شد.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: بحران طوفان و ریزگردها در منطقه سیستان به حدی رسیده كه حضور مردم در معابر و مزارع را مطلقا ممنوع كرده است.

'علی اوسط هاشمی' اظهار داشت: توفان های شن، سیستان را با بحران زیست محیطی رو به رو كرده است و در این شرایط مردم از مسوولان نسخه ای برای حل این بحران و مشكلات را می خواهند و انتظار چاره اندیشی برای مقابله با آسیب‌های ناشی از آن را دارند.

وی بیان كرد: مدتی است در سیستان طوفان و ریزگردها زندگی را برای مردم مختل كرده است و ما مدیران برای حل این معضل چكار كرده ایم، متولیان باید به جد وارد میدان شوند و برنامه های تسكینی و اورژانسی به اجرا در آورند.

رییس ستاد بحران استان سیستان و بلوچستان افزود: در شرایط وقوع بحران نخستین اقدام باید نجات آسیب دیدگان باشد، متاسفانه در طول سالهای گذشته بدیهی ترین اقدامات برای حل این معضل انجام نشده است اگر كاری شده بود امروز با این همه معضل رو به رو نبودیم.

وی تاكید كرد: با ورود آب به بخشی از تالاب هامون و مرطوب شدن زمین باید گردوغبار كاهش می یافت اما بحران زیست محیطی نشان می دهد كه كانون اصلی طوفان و گردوغبار در خارج از استان است و برای حل این معضل باید تعامل و اقدام منطقه ای انجام شود.

هاشمی تصریح كرد: عمق بحران و فاجعه باید به مسوولان و ستاد بحران شناسانده شود، نگاه سطحی و گذرا مشكلی را حل نمی كند.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نمی توانیم در كنار آنچه كه بر هم نوعان ما در این منطقه می گذرد آرام بنشینیم شاید نتوانیم از وقوع بحران جلوگیری كنیم اما می توانیم در كاهش آلام تاثیر گذار باشیم.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان مدیران دستگاه های عضو ستاد بحران استان را موظف كرد تا 24 ساعت آینده بسته حمایتی تهیه و ارائه كنند تا هر چه سریعتر اقدامات لازم برای كمك به مردم بحران زده سیستان انجام شود.

وی خاطر نشان كرد: تاكنون با وقوع هر طوفان و بحران زیست محیطی ادارات تعطیل می شدند كه این تعطیلی مكرر خسارات زیادی به مردم، دولت و منطقه وارد كرده است.

وی ادامه داد: از این پس به ناچار باید در مواقع بروز بحران و طوفان و ریزگردها به نوبت هر روز نیمی از كارمندان ادارات سیستان تعطیل شوند و 50 درصد دیگر به مردم خدمات رسانی كنند.

هاشمی اظهار داشت: بیمارستان تخصصی تنفسی باید هر چه سریعتر راه اندازی شود و بطور قطع تمام توان خود را برای تكمیل و راه اندازی این بیمارستان بكار خواهم گرفت و اعتبار مورد نیاز آن را تامین خواهیم كرد.

وی تاكید كرد: در كوتاه مدت برای كمك رسانی به مردم و تامین هوای سالم هر چه سریعتر پوشال كولر و ماسك تنفسی خریداری و بطور رایگان بین مردم توزیع شود.

استاندار بیان كرد: سیستان و بلوچستان مردمی صبور و قدردان دارد و باید مسوولان را در كنار خود احساس كنند و مدیران موظفند با حضور در منطقه از نزدیك مسائل و مشكلات را بررسی و برای حل آنها اقدام كنند.

وی با بیان اینكه بر اساس آمارهای اعلام شده از سال 58 تا 92 حدود 9هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار تملك دارایی به سیستان اختصاص یافته است، گفت: این در حالی است كه تنها برای اجرای یك طرح انتقال آب به مزارع هزار و 500 میلیارد تومان و طرح انتقال گاز حداقل 400 میلیارد تومان از سوی دولت تدبیر و امید برای این منطقه اختصاص یافته است.

رییس سازمان جهاد كشاورزی سیستان و بلوچستان نیز گفت: با توجه به اینكه توفانهای سیستان سبب حركت شن های روان و ریزگردها می شود كولر آبی برای مردم كارساز نیست به همین سبب پیشنهاد می شود در صورت امكان اسپیلت با اعطا تسهیلات از سوی بانكها به مردم واگذار شود.

رضا نجفی اظهار داشت: بخش كشاورزی و دامی سیستان از ابتدای امسال تاكنون به علت تاخیر در ورود آب و وزش طوفان و گردوغبار 153 میلیارد تومان خسارت دیده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس پیش‌بینی اداره هواشناسی سیستان و بلوچستان، وزش طوفانی با سرعت 100 كیلومتر از فردا منطقه سیستان شامل شهرستانهای زابل، هیرمند، زهك، نیمروز و هامون در می نوردد.

این در حالی است كه هفته گذشته نیز طوفانی با سرعت 85 كیلومتر این منطقه را به تعطیلی كشاند. ك/2

653/ 330
۰ نفر