به گزارش ایرنا، قرارداد كی روش اوایل شهریور ماه بعد از آنكه مسوولان ورزش كشور ، كارشناسان و رسانه ها نسبت به یكطرفه و تركمانچای بودن آن به فدراسیون فوتبال هشدار دادند، دچار تغییراتی شد و وی تهدید كرد كه تغییر در مفاد قرارداد را نمی پذیرد و طبق نوشته رسانه ها در آن زمان برای همیشه تهران را ترك كرد.
محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان از جمله كسانی بود كه در این زمینه تاكید بر امضای قراردادی مناسب با كی روش داشته و تاكید نمود كه این قرارداد باید به نفع فوتبال و ورزش ایران باشد؟
كی روش این صحبت های وزیر ورزش و جوانان را با هدف و بدون اشاره به مفاد قرارداد یكطرفه خود به وجود اختلاف بین رییس فدراسیون فوتبال و وزیر ورزش تعبیر كرده و گفته بود: تا وقتی وزیر ورزش ایران مخالف حضور من در تیم ملی باشد، نمیشود كاركرد و تنها راه حل بازگشت من به ایران این است كه وزیر و رییس فدراسیون فوتبال با هم كنار بیایند.
كیروش با توجه به فضای عمومی مثبت در جامعه به این ترتیب سعی كرد تا وزیر ورزش را تحت فشار قرارداده و وی و فدراسیون را وادار به امضای قرارداد كند.
اما اختلافات و ابهامات قرارداد كی روش با فدراسیون فوتبال ایران به گفته علی كفاشیان به بندهایی زیر بر می گشت كه فدراسیون با ایجاد تغییرات در آنها از وی خواست تا این قرارداد را امضا كند.
-- اگر چند روز پرداخت دستمزد كی روش به تاخیر افتاد بابت آن بهره بگیرد.
-- ملزم به استفاده از دستیار ایرانی نباشد.
-- درصورت وجوداختلاف نظر ویا هرمشكلی دادگاههای خارج از كشور به موضوع رسیدگی كنند.
-- هر زمانی قرارداد فسخ شد فدراسیون فوتبال باید پول كامل معادل یك قرارداد سه ساله را بابت ضرر و زیان به كی روش پرداخت كند.
-- ایفای نقش سرپرستی از سوی كی روش
و ..
حال اگر تغییراتی از سوی فدراسیون در قرارداد جدید كی روش اعمال شده و او پذیرفته باشد، اگر چه تا حدودی از یكطرفه بودن آن می كاهد، اما باز هم كی روش با سالی 2 میلیون و 400 هزار دلار در بین مربیان جهان یكی از گرانترین ها خواهد بود و باید گفت كه مهمترین علت پذیرش قرارداد جدید از سوی كی روش نیز همین پیشنهاد بسیار بالای ایران است. كمتر مربی درجه یك در جهان چنین مبلغی را دریافت می كند در حالی كه كی روش یك مربی درجه یك محسوب نمی شود و هیچ مربی به چنین پیشنهادی دست رد نمی زند.
علی كفاشیان رییس فدراسیون فوتبال ایران نیز پیش از این در صحبت هایی اشاره كرده بود كه كی روش دیگر جایی مانند ایران پیدا نمی كند و این روزها پیشنهاد خاصی از كشوری ندارد برای همین قرارداد را قبول می كند.
این ایستادگی در برابر قرارداد یكطرفه كی روش اگر چه فشارهایی را بویژه از سوی رسانه ها به وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال وارد كرد، اما حداقل آنها توانستند تا حدودی خواسته های خود را در قرارداد جدید بگنجانند و نشان دهند كه این مربی پرتغالی باید تابع مسوولان فوتبال ایران باشد و پای قراردادی را كه این فدراسیون پیشنهاد می كند، امضا كند.
از سوی دیگر موردی كه در قرارداد جدید كی روش نادیده گرفته شده است، ضمانت اجرایی و ابزارهای نظارتی فدراسیون در این قرارداد است، اگر كی روش به برخی مفاد آن عمل نكند، فدراسیون ابزارهای تنبیهی برای برخورد با وی در این قرارداد ندارد و فقط می تواند قرارداد را لغو كند كه این به نفع ما نیست.
همچنین گویا كی روش هنوز بحث سرپرستی تیم ملی را از سوی یك ایرانی نپذیرفته وتاكیدكرده است كه خودنقش سرپرست راایفامی كند و به این وسیله با استفاده از این ابزار و امضای قرارداد برای اردوها و دیدارهای دوستانه مطابق با میل خود می تواند ایران و فدارسیون را تحت فشار قرار دهد.
ورزشی**1590
![ضمانت اجرا؛ بند گمشده در قرارداد جدید كی روش ضمانت اجرا؛ بند گمشده در قرارداد جدید كی روش](https://img9.irna.ir/old/Image/1393/13930622/81310378/N81310378-5947682.jpg)
تهران - ایرنا - كارلوس كی روش سرمربی تیم ملی ایران در جام جهانی 2014 سرانجام شرایط فدراسیون فوتبال ایران را برای تمدید قرارداد پذیرفت و بنابر خبرهای منتشره روز سه شنبه هفته جاری برای امضا به كشورمان سفر می كند.