۱۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۰۳
کد خبر: 81341620
T T
۰ نفر
موافقت مجلس با كلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منكر

تهران - ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با كلیات طرح 24 ماده ای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منكر موافقت كردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (چهارشنبه) خود به بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منكر پرداختند و با 156 رأی موافق، 23 رأی مخالف، هشت رأی ممتنع از مجموع 202 رای اخذ شده از نمایندگان با كلیات این طرح موافقت كردند.

«محمدعلی اسفنانی» سخنگوی كمیسیون مشترك رسیدگی به طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منكر در این جلسه گفت: با توجه به عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب به موضوع امر به معروف و نهی از منكر و اینكه امر به معروف و نهی از منكر از واجبات اسلام است، تصمیم گرفته شد تا این طرح به تصویب برسد.

وی با اشاره به اینكه كمیسیون های حقوقی و فرهنگی مجلس به ریاست مرتضی آقاتهرانی كمیسیونی مشترك و جلسات متعددی در این راستا تشكیل دادند، گفت: كارشناسان مختلف در این جلسات حضور یافتند و این موضوع بارها مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: پس از آن نیز هیاتی 4 نفره متشكل از دو كمیسیون قضایی و فرهنگی دوباره این طرح را بررسی و مشكلات آن را حل كردند.

نماینده مردم فریدن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه ما شاهدیم بارها امران به معروف و ناهیان از منكر مورد تعرض قرار گرفته و افراد زیادی در این راستا به شهادت رسیده اند؛ از این رو تصمیم به بررسی این طرح گرفته شد.

در ادامه كمال الدین پیرموذن نماینده اردبیل در مخالفت با كلیات این طرح گفت: این طرح باید قابلیت قانونی داشته باشد و خلا قضایی را برطرف كند كه این گونه نیست.

وی افزود: متاسفانه مواد این طرح خلاف اصل 75 قانون اساسی است و كار كارشناسی روی آن انجام نشده است.

پیرموذن خاطرنشان كرد: ما می توانیم به جای این گونه طرح ها به موضوعات دیگری همچون حمایت از حقوق شهروندی، كشته شدن دستفروش ها و موضوعات دیگر بپردازیم.

«احمد سالك» نماینده اصفهان دیگر موافق كلیات این طرح بود كه اظهار داشت: در اسلام تاكیدات زیادی بر امر به معروف و نهی از منكر شده است و بقای جامعه و حاكمیت به آن بستگی دارد. فرهنگ، مهم تر از اقتصاد و صنعت است و همواره مظلوم واقع شده است.

وی با بیان این كه آسیب های فرهنگی به ویژه در فضای مجازی ضربه سنگینی به جامعه می زند، افزود: ممكن است برخی ها بگویند این طرح عجولانه است اما در راستای این طرح، كارشناسان زیادی تلاش كرده اند.

مخالف بعدی كلیات این طرح «مهرداد لاهوتی» نماینده لنگرود بود كه گفت: نگرانی هایی وجود دارد كه ما نباید از آن غافل شویم، خدای نكرده ما قانونی را وضع كنیم كه بی نظمی در جامعه ایجاد كند.

وی اضافه كرد: امروز فرد بسیجی كه تحت پوشش پایگاه ها است و یا ضابطین دادگستری كه همان ماموران نیروی انتظامی هستند در مراجع قضایی مورد حمایت هستند و ما در این راستا قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی داریم كه اختیاراتی را داده است از این رو نیاز به بیان این گونه طرح ها نیست.

لاهوتی افزود: ما نگرانیم در این طرح به برخی ها اختیاراتی داده شود كه مشكلاتی را ایجاد كند.

موافق بعدی این طرح «محمد دهقان» نماینده چناران اظهار داشت: از اوایل انقلاب اسلامی در اصل هشت قانون اساسی به موضوع امر به معروف و نهی از منكر تاكید زیادی شده است اما ما تا كنون چنین طرحی را ارایه نكرده ایم، شاید علت كوتاهی این بود كه تا كنون شورای عالی انقلاب فرهنگی متولی بوده است.

وی اضافه كرد: ما نباید دچار افراط و تفریط شویم و باید از این طرح كه طرح پخته ای است نهایت استفاده را ببریم زیرا چارچوب امر به معروف و نهی از منكر را مشخص می كند.

این نماینده مجلس افزود: یكی از مشكلات كشور تملق در برابر حاكمان است كه در این طرح با آن برخورد می شود.

حسین گروسی نماینده شهریار نیز در مخالفت با كلیات این طرح گفت: قطعا بحث امر به معروف و نهی از منكر جزو اعتقادات و اركان نظام اسلامی است.

وی اضافه كرد: آنچه باعث مخالفت ما شده آن است كه این طرح نقش نظارتی را تبدیل به نقش دخالتی در سایر دستگاه ها می كند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این كه در این طرح مطالعه عمیق و كارشناسی نشده است ادامه داد: باید كار عمیق تری در مواد این طرح انجام می شد زیرا برخی از مواد آن مخالف با اصل 75 قانون اساسی است و باعث شده این طرح نقش منفی ایفا كند.

دیگر نماینده موافق كلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منكر، «احمد آریایی نژاد» نماینده ملایر بود كه گفت: وضعیت فعلی كشور به گونه ای است كه آمران به معروف و ناهیان از منكر مظلوم واقع می شوند و ما باید این مظلومیت را از بین ببریم.

وی اضافه كرد: ما باید یك مبارزه درونی، بیرونی، دائمی و همیشگی داشته باشیم.



** طرح، سلب كننده امنیت و پاسخگویی است

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین «مجید انصاری» معاون امور مجلس رییس جمهوری به مخالفت دولت با این طرح اشاره كرد و گفت: طرح اولیه ای كه نمایندگان تقدیم كرده بودند عنوانش حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منكر و دارای یك ماده واحده و چهار تبصره بود اما طرحی كه امروز ارایه شده با آن متفاوت است.

وی افزود: دولت در آن زمان با كلیات طرح موافق بود و در جزییات نیز پیشنهادهایی داشت اما اتفاق هایی در كمیسیون در عنوان طرح و ساختار ایجاد شد كه یكسری وظایف، مجازات ها و تشكیلاتی را به طرح اضافه كرد كه این نیاز به كارشناسی بیشتری دارد.

معاون امور مجلس رییس جمهوری ادامه داد: از این جهت ما اشكالاتی به این طرح می بینیم و از ریاست مجلس می خواهیم تدبیری در آن بیندیشد.

انصاری اضافه كرد: در این طرح ساختار و ستادی به عنوان ستاد امر به معروف و نهی از منكر مشخص شده كه 17 عضو دارد كه از این 17 عضو 11 عضو وزیر نیستند و علما، روسای سازمان ها و فرماندهان را تشكیل می دهند.

وی ادامه داد: این ستاد مصوباتش برای سه قوه است و برای تمام دستگاه ها لازم الاجرا است كه این خلاف قانون اساسی است. چه طور مصوبات ستادی كه ریاست آن را امام جمعه تهران برعهده دارد، برای سه قوه لازم الاجرا باشد؟

معاون رییس جمهوری تصریح كرد: در بخشی از این طرح آمده است كه در صورت عدم رعایت این مصوبات دستگاه ها مجازات می شوند.

انصاری یادآور شد: اشكال دیگر این است كه در این طرح آمده كه از این پس مجوز تمام تجمعات توسط ستادی كه در این طرح معرفی شده صادر می شود كه این نیز خلاف قانون است زیرا وزارت كشور مجوز تجمعات را صادر می كند.

وی اضافه كرد: اگر مشكل امنیتی در این راستا پیش بیاید چه كسی به مردم پاسخگو خواهد بود این در حالی است كه ما شاهدیم رییس ستاد، امام جمعه تهران است.

معاون امور مجلس رییس جمهوری كه در مخالفت با طرح جدید حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منكر سخن می گفت، افزود: در این طرح گفته شده اگر به درخواست سه نفر تقاضای اقدام جمعی صورت گیرد، ستاد باید تشكیل جلسه دهد و مجوز صادر كند كه این یكی دیگر از اشكالات است.

انصاری خاطرنشان كرد: این تشكیلات با این شكل نه تنها كمكی به امر به معروف و نهی از منكر نمی كند بلكه امنیت و پاسخگویی در كشور را سلب می كند.

معاون پارلمانی رییس جمهور تاكید كرد: این طرح هم از نظر شكلی و هم ماهوی دارای ایرادات خلاف اصل 75 قانون اساسی است و ابهامات آن باید برطرف شود.



** نواقص طرح را قبول داریم

حجت الاسلام «مرتضی آقاتهرانی» رییس كمیسیون مشترك امر به معروف و نهی از منكر نیز در این باره گفت: امر به معروف جزو واجبات دین است، 36 سال از انقلاب می گذرد و زشت است كه هنوز ما یك طرح درباره امر به معروف و نهی از منكر نداریم.

وی ادامه داد: ما قبول داریم این طرح نقص هایی دارد ولی این كه می گویند امنیت را به هم می ریزد جای تعجب دارد زیرا وزیر كشور و فرماندهان نظامی، عضو ستاد امر به معروف و نهی از منكر هستند.

نماینده تهران،شمیرانات، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: از دولت می خواهیم به جای نقد با ما در این راستا همكاری كند.

نمایندگان پس از تصویب كلیات این طرح صلوات فرستادند.

سیام**9121**9132*ل.ا*1429*1572
۰ نفر