به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، ابوالقاسم عیسی مراد روز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: 18 هزار و 500 مشاور تربیتی در دوره متوسطه دوم سراسر كشور مشغول فعالیت هستند و ما به ازاء هر 15 دانش آموز اكنون تنها یك ساعت در هفته خدمات مشاوره ای داریم.
وی با بیان اینكه بر اساس استانداردهای بین المللی باید به ازاء هر شش دانش آموز یك ساعت در هفته مشاور تربیتی داشته باشیم، تصریح كرد: بنا به مصوبه اخیر معاونت راهبردی ریاست جمهوری باید به ازاء هر 12 دانش آموز یك ساعت در هفته خدمات مشاوره ای در مدارس ارایه دهیم.
مدیر كل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اكنون 32 مركز روانشناختی و مشاوره ای استانی در سراسر كشور فعال هستند، همچنین 719 هسته مشاوره و حدود 200 مركز نیز در مناطق مختلف خدمات مشاوره ای در مدارس به دانش آموزان ارایه می دهند.
عیسی مراد یادآورشد: برای اینكه خدمات مشاوره ای مناسب تری به دانش آموزان ارایه دهیم از معلمانی كه از توان مشاوره ای بالایی برخوردار هستند، استفاده كرده ایم.
مدیر كل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش توضیح داد: برای انجام خدمات مشاوره ای در زمینه های مختلف تحصیلی، روانی، خانوادگی و اجتماعی به دانش آموزان، با مسایل بسیاری مواجه هستیم و تا رسیدن به استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم.
عیسی مراد اضافه كرد: با توجه به اینكه اكنون سیستم آموزشی 3-3-6 حاكم است به طور طبیعی دانش آموزان پایه هشتم و پایه نهم برای انتخاب رشته تحصیلی نیاز به مشاوره تحصیلی دارند كه این مساله حضور مشاور را در سطوح مختلف اجباری می كند.
مدیر كل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: به منظور توانمندسازی مشاوران مدارس برگزاری آزمون و آموزش های پنج ساله را تدارك دیده ایم تا مشاوران با توانایی بیشتری نسبت به آسیب شناسی روانی، اجتماعی و فرهنگی دانش آموزان اقدام كنند.
عیسی مراد افزود: همچنین از آنجا كه حوزه مشاوره یك كار تخصصی است كمیته های ارزیابی، سنجش و اندازه گیری، بهداشت روان، آسیب های روانی، تحصیلی و شغلی را در استان ها راه اندازی كرده ایم.
* برگزاری هفته بهداشت روان در 32 استان و هفت هزار و 186 منطقه
وی با بیان اینكه هفته بهداشت روان 24 تا 30 مهرماه در سراسر كشور برگزار می شود، گفت: برنامه های این هفته در 32 استان و هفت هزار و 186 منطقه كشور اجرا خواهد شد.
عیسی مراد تصریح كرد: برای اولین بار در حوزه ستادی آموزش و پرورش همایشی ویژه مدیران ارشد تدارك دیده شده كه 26 مهرماه با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار می شود.
مدیر كل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: بخش تربیتی و مشاوره این وزارتخانه برنامه ها و فعالیت های خود را با اهدافی چون ایجاد تغییرات مثبت در دانش، نگرش و رفتار دانش آموزان نسبت به سلامت روان، تبیین و تقویت اهمیت جایگاه سلامت روان در منظر تظام تعلیم و تربیت و تبیین و تاكید بر اهمیت نقش سلامت روان در بهبود فرایند تربیتی و آموزشی دانش آموزان، كاركرد معلمان و سایر كاركنان مدرسه دنبال می كند.
عیسی مراد به فعالیت های انجام شده اداره كل امور تربیتی و مشاوره در راستای تحقق اهداف بهداشت روان اشاره كرد و افزود: در این ارتباط اساسنامه نظام راهنمایی و مشاوره آموزش و پرورش با همكاری دانشگاه علامه طباطبایی تهیه و تدوین شده است.
وی تصریح كرد: شناسایی استعداد، علایق و ویژگی های روانی - رفتاری دانش آموزان از طریق اجرای آزمون های نوین مشاوره ای و نرم افزارهای اجرایی آن بر اساس مبانی علمی دینی و بومی، آزمون تشخیص استعداد و رغبت سنج شغلی و آزمون سلامتی روانی - رفتاری از دیگر فعالیت های این اداره كل در سطح مدارس بوده است.
مدیر كل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش، اجرای طرح توانمندسازی روانی - رفتاری دانش آموزان، تدریس آموزش آداب و مهارت های زندگی توسط مشاوران كشور برای اجرا در سطح مدارس دوره اول و دوم متوسطه، اجرای طرح مشاوره همتایان در دوره دوم متوسطه و برنامه ریزی برای گسترش نقش راهنمایی و مشاوره سایر كاركنان مدرسه را از دیگر برنامه های این اداره كل برشمرد.
عیسی مراد از توسعه و تقویت هسته ها و مراكز خدمات مشاوره و روان شناختی، ارتقای هسته ای مشاوره مناطق به مراكز خدمات مشاوره و روان شناختی، اجرای طرح رابطان هسته های مشاوره در مدارس ابتدایی و اجرایی كردن ارتقای شاخص نیروی انسانی هسته های مشاوره در كشور به عنوان دیگر فعالیت های تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش نام برد.
وی خاطرنشان كرد: همچنین طراحی نظام جامع سلامت روان با همكاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، تدوین منشور سلامت روان دانش آموزان، اجرای طرح مداخله در بحران، كاهش استرس، برنامه های غربالگری در مدارس، تدوین كتاب راهنمای عمل سلامت روان دانش آموزان با توجه به فرایند رشدی و انجام پژوهش های بنیادی و كاربردی در حوزه سلامت روان از جمله برنامه های در دست اقدام این وزارتخانه در آینده نزدیك است.
فراهنگ **1883 ** 1569
مدیر كل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش:
دانش آموزان دوره ابتدایی و متوسطه اول مشاور ندارند
۱۹ مهر ۱۳۹۳، ۱۲:۰۴
کد خبر:
81344973
![دانش آموزان دوره ابتدایی و متوسطه اول مشاور ندارند دانش آموزان دوره ابتدایی و متوسطه اول مشاور ندارند](https://img9.irna.ir/old/Image/1393/13930719/81344973/N81344973-6006660.jpg)
تهران - ایرنا - مدیر كل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با بیان اینكه دانش آموزان دوره ابتدایی و متوسطه اول مشاور تربیتی ندارند، گفت: اكنون تنها دانش آموزان دوره متوسطه دوم می توانند از سرویس خدمات مشاوره ای مدارس استفاده كنند.