۲۷ مهر ۱۳۹۳، ۲۰:۰۷
کد خبر: 81355263
T T
۰ نفر
توصیه های موسویان به كشورهای عربی

تهران - ایرنا - سخنگوی پیشین تیم مذاكره كننده هسته ای ایران گفت: شورای همكاری های خلیج فارس و كشورهای عرب باید استراتژی واقعی و عملیاتی خود را تغییر داده و از توافق هسته ای ایران و قدرت های بزرگ حمایت كنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سید حسین موسویان روز یكشنبه در اجلاس گفت و گوهای استراتژیك كه در شهر ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی برگزار شد با اشاره به مذاكرات هسته ای میان ایران و 1+5 افزود: وقتی كه من با دوستان عرب خود در منطقه می نشینم می گویند كه ما از حل مسالمت آمیز مسئله هسته ای و حقوق هسته ای صلح آمیز ایران دفاع می كنیم و مخالف تحریم ها علیه ایران هستیم.

وی ادامه داد: اما وقتی با دوستانم در اروپا و آمریكا می نشینم به من می گویند كه همسایه های عرب شما بیشتر از اسرائیل به ما فشار می آورند كه تحریم ها برداشته نشود و فشار علیه ایران بیشتر شود.

سخنگوی پیشین تیم مذاكره كننده هسته ای ایران گفت: ایرانی ها احساس می كنند كه همسایه های عرب ما و اسرائیل در مورد مذاكرات هسته ای همسو و هماهنگ عمل می كنند.

موسویان اظهارداشت: شورای همكاری های خلیج فارس و كشورهای عرب باید استراتژی واقعی و عملیاتی خود را تغییر داده و از توافق هسته ای ایران و قدرت های بزرگ حمایت كنند.

وی ادامه داد: چنین دستاوردی به بهبود روابط ایران و همسایگان عرب و روابط ایران و آمریكا كمك خواهد كرد و این به نفع منطقه و جامعه جهانی است.

سخنگوی پیشین تیم مذاكره كننده هسته ای ایران گفت: كشورهای خلیج فارس باید دیدگاه های سنتی خود در مورد ایران را تغییر داده و قدرت، نفوذ و توانمندی های ایران را به عنوان یك سرمایه و نه تهدید تلقی كنند.

موسویان افزود: همچنین از این سرمایه برای ایجاد همكاری های منطقه ای در خلیج فارس با حضور ایران، عراق و كشورهای حوزه خلیج فارس بهره گیرد.

وی تاكید كرد: برای مقابله با بحران های جاری منطقه ای نیازمند سیستم همكاری های منطقه ای هستیم و باید دست از دعوت قدرت های خارجی در دخالت در امور داخلی منطقه برداریم.

سخنگوی پیشین تیم مذاكره كننده هسته ای ایران در ادامه با بیان اینكه استراتژی فعلی ائتلاف آمریكا در مقابله با داعش بی نتیجه خواهد ماند، تصریح كرد: با چنین استراتژی هم داعش خواهد ماند و هم آمریكا و متحدانش بزودی شكست خواهند خورد.

موسویان افزود: باید با داعش ریشه ای برخورد كرد چرا كه داعش یك ایدئولوژی است كه ریشه و نفوذ در جهان عرب و اهل سنت دارد.

وی ادامه داد: ده ها سال حكومت های دیكتاتوری و فاسد در منطقه، دخالت خارجی و 60 سال ظلم اسرائیل در حق فلسطینی های مسلمان باعث هرج و مرج منطقه ای و ظهور افراط گرایی سنتی شده است.

سخنگوی پیشین تیم مذاكره كننده هسته ای ایران گفت: ما در منطقه با سقوط قدرت های عربی، جنگ فرقه ای، ظهور تروریسم و دولت ها و كشورهای شكست خورده مواجه هستیم و این یك تهدید است كه منطقه ما را به یك منطقه شكست خورده تبدیل خواهد كرد.

موسویان تاكید كرد: باید ایران و قدرت های منطقه همت مشتركی برای مقابله با تهدیدات مشترك داشته باشند.

سیام*9254**1449
۰ نفر