۱ آبان ۱۳۹۳، ۱۴:۰۷
کد خبر: 81360737
T T
۰ نفر
وزیر بهداشت اعلام كرد: احتمال ورود ابولا به كشور

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه احتمال ورود ابولا به كشور وجود دارد از تجهیز یك آزمایشگاه ویژه برای مقابله احتمالی با بیماری ابولا (نوعی بیماری ویروسی ) خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دكتر «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» امروز (پنجشنبه) در جمع خبرنگاران در حاشیه دهمین اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشكی در وزارت بهداشت گفت: می توانیم از این آزمایشگاه در شرایط اضطراری استفاده كنیم و هرچند اتاق ایزوله برای این بیماری در كشور وجود ندارد اما تعداد محدودی بخش مراقبت های ویژه آی.سی.یو وجود دارد.

وزیر بهداشت افزود: ابولا بسیاری از دولت ها را با چالش مواجه كرده و هیچگاه برای یك بیماری به این شكل، شرایط اضطراری اعلام نشده بود و آمادگی نسبی در ایران برای مقابله با این بیماری وجود دارد.

وی خاطرنشان كرد: اقدامات لازم برای مقابله با ابولا در كشور از 6 ماه گذشته آغاز شده و دولت عربستان نیز ورود حجاج از مناطق آلوده به این كشور جلوگیری كرده است اما احتمال ورود آن به ایران وجود دارد.

وزیر بهداشت با بیان اینكه تاكنون موردی از ابولا در كشور مشاهده نشده است، یادآور شد: نبود بیماری وبا طی سال جاری نشان می دهد كه سیستم بهداشتی كشور برای مقابله با بیماری های واگیر از آمادگی لازم برخوردار است.

قاضی زاده هاشمی افزود: همچنین درمورد كورونا ویروس (نوعی بیماری تنفسی) به جز چند موردی كه چند ماه پیش در كرمان مشاهده شد، مورد دیگری گزارش نشده است.



**بسته نظارتی بر زیرمیزی از 15 آبان اجرا می شود

به گزارش خبرنگار ایرنآ، وزیر بهداشت همچنین از اجرای بسته نظارتی زیرمیزی از 15 آبان ماه جاری خبر داد و گفت: در این بسته نظارتی كه در سراسر كشور با محوریت سازمان نظام پزشكی اجرا می شود ، گروه های نظارتی تعیین شده اند و شماره تلفنی نیز به مردم معرفی می شود تا تخلف ها را از طریق آن گزارش دهند.

وی افزود: این بسته نظارتی در دولت و شورای عالی بیمه تصویب شده است و فردا (جمعه) نیز جلسه مشتركی با مسوولان نظام پزشكی در این زمینه خواهیم داشت.

وی ادامه داد: مطمئن هستیم روسای دانشگاه های علوم پزشكی، بخش خصوصی ، انجمن ها و سازمان نظام پزشكی این بسته نظارتی را با جدیت دنبال می كنند.

وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: گروه های نظارت بر زیرمیزی ، آموزش های لازم را فرا گرفته اند و از سه مسیر، پرونده متخلفان را پیگیری می كنند.

قاضی زاده هاشمی افزود: با توجه به تصمیم شورای عالی بیمه مبنی بر اجرای بسته نظارتی بر زیرمیزی و ابلاغ كتاب ارزش نسبی خدمات پزشكی در سال 93، تعداد متخلفان در زمینه زیرمیزی بسیار كم باشد.

وی تصریح كرد: بخشی از حقوق جامعه پزشكی طی سال های گذشته نادیده گرفته شده و انتظاراتی از آنان داشتیم كه واقعی نبود؛ البته اكنون نیز تصمیمات گرفته شده 100 درصد مطابق انتظارات نیست اما پالایش جمعیت پزشكی ضرورت جامعه امروز است و در این مرحله متفاوت تر از دوره های گذشته با زیرمیزی برخورد خواهد شد.



**اجرای طرح تحول بهداشت در حاشیه شهرها

وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح تحول بهداشت در حاشیه شهرها گفت: تا پایان امسال 50 درصد مناطق حاشیه شهرها تحت پوشش خدمات جامع سلامت قرار می گیرند.

قاضی زاده هاشمی افزود: در اجرای این طرح به ازای هر سه هزار نفر یك مراقب وجود دارد و كارشناسی ، سیمای سلامت خانوارها را ثبت و خدمات اولیه مانند تزریقات، مشاوره و معرفی به پزشك را به آنان ارائه می دهد.

به گفته وی، البته این خدمات به جز خدمات بهداشت محیط و واكسیناسیون خواهد بود.



**هیات امنایی كردن بیمارستان ها موجب ارتقای خدمات درمانی می شود

وزیر بهداشت همچنین گفت: مردم شاید متوجه فواید هیات امنایی كردن بیمارستان ها نباشند اما این مساله در نهایت موجب ارتقای خدمات درمانی خواهد شد.

قاضی زاده هاشمی افزود: بیمارستان ها در اجرای این طرح مانند یك واحد اقتصادی مستقل عمل كرده و بطورمثال كمبود نیروی انسانی را می تواند خودش تامین كند.

وی اضافه كرد: هیات امنای بیمارستان ها می توانند سریع تر تصمیم گیری كنند و هیات امنایی كردن بیمارستان ها به معنای تمركز زدایی است.



**راه اندازی 40 بیمارستان تا پایان سال

وزیر بهداشت از راه اندازی 40 بیمارستان تا پایان امسال خبر داد و گفت: امیدوارم این بیمارستان ها تجهیز شوند.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر كمبود تخت های بیمارستانی و خواباندن بیماران روی زمین گفت: هیچ بیمارستانی حق ندارد بیمار را روی زمین بخواباند اما واقعیت این است كه امكانات تخت های بیمارستانی ما بسیار كم است.

وی افزود: در خصوص افزایش تخت های بیمارستانی كشور چند طرح داریم كه بخشی از آن مربوط به بخش خصوصی است.



**مشوق برای سرمایه گذاران ایجاد تخت های بیمارستانی

وزیر بهداشت از تعیین مشوق هایی از سوی دولت برای ایجاد تخت های بیمارستانی در قالب بودجه سال 94 خبر داد و گفت: مشوق های جدید به زودی اعلام می شود.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینكه دولت برای ساخت بیمارستان ، منابع لازم را ندارد، افزود: تاكنون ندیده ایم كه ساخت بیمارستان های دولتی كمتر از 20 سال به پایان برسد.

وی ادامه داد: زمین هایی در اختیار داریم كه از شورای شهرها و مسوولان ذیربط می خواهیم با تغییر كاربری این زمین ها به بیمارستان موافقت كنند تا بیمارستان های جدیدی بسازیم.

وزیر بهداشت گفت: البته برای تامین نیاز تخت های بخش آی.سی.یو و زایمان ، اعتباراتی را در اختیار بیمارستان ها قرار خواهیم داد.



**كمبود پرستار

وزیر بهداشت گفت: كمبود نیروی انسانی مشكل جدی نظام سلامت بوده و لازم است دولت و مجلس شورای اسلامی به آن توجه ویژه ای داشته باشند و اعتبارات ویژه ای برای تامین پرستار در بودجه سال 94 لحاظ شود.

قاضی زاده هاشمی افزود: برخی كشورها با جمعیت مشابه ما دارای سه برابر تعداد پرستاران ما هستند ؛ ما حتی با استانداردهای منطقه ای در زمینه تعداد پرستاران، فاصله زیادی داریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دانشگاه های علوم پزشكی اجازه داده شده تا تعدادی نیروی پرستاری در قالب قرارداد شركتی استخدام كنند.

اجتمام(3)**9185**1572
۰ نفر