به گزارش ايرنا، مشاور سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور در آيين افتتاح اقامتگاه بوم گردي خانه تاريخي بني طبا اظهار داشت: كشور ايران از نظر برخورداري از اثار تاريخي جزو 10 كشور برتر دنياست و در صورتي كه در اين ارزيابي برخورداري از آثار طبيعي را نيز منظور كنيم، ايران در زمره پنج كشور برتر دنيا قرار مي گيرد.
«سيف الله امينيان» افزود: آثار طبيعي بي نظيري همچون درياچه نمك و كوير مرنجاب آران و بيدگل در دنيا بي همتاست و برنامه ريزي ها بايستي به گونه اي باشد كه موجب ترغيب گردشگران براي ورود و بازديد از اين منطقه بكر طبيعي شود.
وي با تاكيد بر لزوم فراهم شدن زمينه هاي زيرساختي مورد نياز براي تقويت ورود گردشگران به شهرستان آران و بيدگل خاطرنشان كرد: كوير مرنجاب و درياچه نمك، شهر 'اويي' نوش آباد و اماكن مقدس اين شهرستان ظرفيت هاي مناسبي براي جذب گردشگر هستند.
وي تصريح كرد: اگر سفرنامه هاي سياحان اروپايي در دوران حكومت هاي صفوي و قاجاري به خوبي بررسي شود نشان مي دهد كه دو منطقه در شهرستان آران و بيدگل شامل قلعه اي در نزديكي آستان حضرت محمد هلال بن علي(ع) و همچنين خانه معروف به «امارت» در حوالي خانه تاريخي بني طبا مركز اقامت و پذيرش سياحان مسافران بوده است.
امينيان گفت: خانه تاريخي بني طبا، محل سكونت سادات خاندان بني طبا بوده كه در زمان صفويه به آران و بيدگل مهاجرت كرده اند.
«محمد علي اينانلو» طبيعت گرد و مستند ساز حوزه آثار تاريخي و جاذبه هاي طبيعي نيز در اين مراسم گفت: ظرفيت هاي كوير مرنجاب آران و بيدگل با مناطق منحصر به فرد طبيعي جهان همچون «رام تام بائور» هندوستان قابل مقايسه است.
وي افزود: مرنجاب همچون ثروتي بي انتهاست كه خداوند در اختيار مردم آران و بيدگل قرار داده تا با بهره برداري خردمندانه از آن زمينه رسيدن به توسعه پايدار اين منطقه فراهم شود.
وي تاكيد كرد: در صورت برنامه ريزي هاي خردمندانه، كوير مرنجاب مي تواند زمينه اشتغالزايي جوانان و رفاه مردم منطقه را ايجاد كند.
فرماندار آران و بيدگل نيز در اين مراسم گفت: 90 درصد از مساحت شهرستان آران و بيدگل را عرصه هاي بكر طبيعي تشكيل مي دهد كه قابليت جذب گردشگران متعدد از سراسر دنيا را ايجاد كرده است.
«ابوالفضل معيني نژاد» تصريح كرد: اميدواريم با توجه به رويكرد دولت تدبير و اميد در زمينه تقويت توريسم، بتوان برخي كم لطفي هاي صورت گرفته در سال هاي گذشته را در حوزه گردشگري در اين منطقه جبران كرد.
رييس نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان آران و بيدگل نيز در اين مراسم اظهار داشت: به دليل وجود ضعف در زمينه زيرساخت گردشگري در آران و بيدگل در سال هاي گذشته زمينه پذيرايي مناسب از گردشگران در اين شهرستان وجود نداشته است.
«عباس متولي» ابراز اميدواري كرد: با افتتاح خانه بوم گردي بني طبا در اين شهرستان و تجهيز اين اقامتگاه زمينه براي رشد و توسعه صنعت گردشگري در آران و بيدگل بيش از پيش فراهم شود.
مدير اقامتگاه بوم گردي خانه تاريخي بني طبا نيز در حاشيه اين مراسم به خبرنگار ايرنا گفت: اين اقامتگاه با ظرفيت پذيرايي از 50 گردشگر و با برخورداري از بخش هايي از جمله اتاق اقامت، رستوران، استراحتگاه و چايخانه با سرمايه خصوصي به بهره برداري رسيده است.
«علي محسني» تصريح كرد: اولين اقامتگاه بوم گردي شهرستان آران و بيدگل در خانه تاريخي بني طبا كه در مالكيت شهرداري است تاسيس شده و اميدواريم با همكاري مسوولان، فضاهاي زيرساختي براي اقامت گردشگران در اين منطقه افزايش يابد.
خانه تاريخي بني طبا آران و بيدگل طي دوره هاي صفوي تا اواخر قاجاريه به شيوه معماري درون گرا و به سبك گودال باغچه ساخته شده است و در سال 1384هجري شمسي به شماره 12965 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است .
8132/545
اقامتگاه بوم گردي خانه تاريخي «بني طبا» در آران و بيدگل افتتاح شد
۱ آبان ۱۳۹۳، ۲۲:۲۱
کد خبر:
81361124
![اقامتگاه بوم گردي خانه تاريخي «بني طبا» در آران و بيدگل افتتاح شد اقامتگاه بوم گردي خانه تاريخي «بني طبا» در آران و بيدگل افتتاح شد](https://img9.irna.ir/old/Image/1393/13930801/81361124/N81361124-6033648.jpg)
كاشان- ايرنا- اولين اقامتگاه بوم گردي در خانه تاريخي «بني طبا» متعلق به دوره هاي صفوي تا اواخر قاجاريه عصر پنجشنبه در اييني در شهرستان آران و بيدگل افتتاح شد.