به گزارش ايرنا، 'عبدالمحمد شعراني' معلم مدرسه 'كالو' شهرستان دير كه هم اكنون مشاور جوان مديركل آموزش و و پرورش استان بوشهر است، طرح را تحت عنوان ايجاد 77 كتابخانه در 77 كلاس درس در مدارس روستاهاي داراي زير 10 نفر دانش آموز مطرح كرد كه اين ايده مورد استقبال مسوولان و مردم قرار گرفته است.
دراين ارتباط صبح امروز (يكشنبه) به اتفاق مسوولان آموزش و پرورش استان بوشهر براي افتتاح چهارمين كتابخانه در قالب طرح 77 كتابخانه در 77 كلاس درس روستايي عازم روستاي رستمي در 55 كيلومتري شهر بوشهر شديم.
پس از حدود 45 دقيقه به روستايي از توابع شهرستان بوشهر به نام رستمي رسيديم كه در ابتدا متروكه و خالي از سكنه به نظر آمد اما در اين روستا چند خانه ساده روستايي وجود داشت محروم از هرگونه امكانات رفاهي بود، پس از گذشتن از چند تپه ماهور پرچمي كه برفراز ساختماني برافراشته بود، پيدا شد.
وقتي به آنجا رسيدم برسردراين ساختمان تابلو 'مدرسه يك كلاسه شهيد جعفري' خود نمايي مي كرد، در اين مدرسه 9 دانش آموز شامل چهار دختر و پنج پسر در پايه هاي اول تا چهارم درس مي خواندند كه با ديدن ما ده ها پرسش در ذهنشان شكل گرقت.
مدتي بعد قفسه اي سبز رنگ كه داراي شش رديف بود با همكاري تنها معلم مدرسه شهيد رستمي و معلم كوچكترين مدرسه دنيا به ديوار نصب شد و كتابهاي اهدايي كه دانش آموزان يك مدرسه در منطقه زعفرانيه تهران پس از فراخوان طرح 77 كتابخانه براي 77 كلاس درس روستايي استان بوشهر انجام شده بود براي دانش آموزان مدرسه شهيد جعفري روستاي رستمي فرساده بودند، از سوي دانش آموزان اين مدرسه با شور و شوق دردريف هاي اين قفسه چيده شد.
اما عبدالمحمد شعراني پيش از اينكه دانش آموزان مدرسه شهيد جعفري پرسش هاي خود را بر زبان بياوندف سختآغاز كرد و گفت: با اين طرح مي خواستم بچه هاي روستاي محروم فراموش نشوند و نگاه همه مردم را به آنها متوجه كنم.
عبدالمحمد شعراني افزود: از زمان اين فراخوان طرح 77 كتابخانه در فضاي مجازي تاكنون بيش از پنج هزار جلد كتاب از سوي مردم به اين طرح هديه شده است و كتابخانه ملي ايران نيز قول داده هفت هزار و 700 جلد كتاب در اين زمينه هديه كند.
وي اظهار كرد: علاوه بر اين مردم 80 ميليون ريال براي احداث قفسه كتاب دراين مدارس به آموزش و پرورش كمك كرده اند.
شعراني با بيان اينكه حدود 700 دانش آموز در مدارس روستاهاي محروم زير 10 نفر دانش آموز استان بوشهر مشغول به تحصيل هستند اضافه كرد: قراراست براي هر كلاس يك كتابخانه با 100 جلد كتاب در نظر گرفته شود كه پيش بيني مي كنيم با كمك مردم اين تعداد كتاب تامين شود.
وي يادآورشد: هدف از اجراي اين طرح ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني در بين دانش آموزان روستايي و محروم و اشاعه اين فرهنگ در بين خانواده ها در اين مناطق است.
شعراني بيان كرد: كتابهاي اين مدارس سال آينده با هم جابه جا و به روز رساني مي شوند.
وي گفت: مشاركت مردم دراجراي طرح كتابخانه دار كردن 77 مدرسه زير 10 نفر جمعيت دانش آموزي در استان بوشهر همراهي مردم با و اينكه تنها آموزش و پرورش متولي تعليم و تربيت نيست را ثابت كرد.
مديركل آموزش و پرورش استان بوشهر در اين برنامه گفت: با توجه به تاكيد و تشويق دانش آموزان به امر كتابخواني به وسيله رييس جمهوري و راه اندازي زنگ گفت وگو در مدارس، معلم كوچكترين مدرسه دنيا، طرح فراخوان راه اندازي 77 كتابخانه كلاسي درمدارس 77روستاي زير 10 نفر دانش آموز را مطرح و مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت.
اصغر حصيري افزود: از اول مهر امشال تاكنون مدرسه شهيد جعفري رستمي چهارمين مدرسه اي است كه كتابخانه كلاسي در آن راه اندازي مي شود و تا پايان آبان اين طرح در همه مدارس هدف اجرا خواهد شد.
وي اظهاركرد: دانش آموزان دراين طرح با خواندن كتابها مي توانند داستانها را خلاصه نويسي و براي دوستان خود تعريف كنند.
حصيري يادآورشد: اين طرح از سوي همه مسوولان دركشور مورد حمايت قرارگرفت و وزارت آموزش و پرورش براي اجراي آن در مدارس كشور قول داده است.
عبدالمحمد شعراني كه در سال 1385 به صورت سرباز معلم در مدرسه چهار دانش آموزي شهيد رجايي روستاي 'جمال آباد كالو' از توابع شهرستان دير استان بوشهر تدريس مي كرد، با راه اندازي وبلاگي براي اين مدرسه و انتشار اخبار آن در فضاي مجازي توجه رسانه هاي مطرح جهان را به اين مدرسه جلب كرد، طوري كه برخي گزارشگران رسانه هاي خارجي با سفر به ايران و بازديد از اين مدرسه از آن گزارش تهيه و منتشر كردند.
اطلاع رساني رسانه هاي دنيا باعث شد تا مدرسه كالو از سوي يونسكو ( سازمان علمي فرهنگي سامان ملل متحد) به عنوان كوچكترين مدرسه دنيا شناخته شود و رسانه هاي داخلي و خارجي نيز مصاحبه ها و اخبار زيادي از معلم كوچكترين مدرسه دنيا انعكاس دهند، طوري كه اين اقدامات، مسوولان وزارت آموزش و پرورش جمهوري اسلامي ايران را برآن داشت تا شعراني كه سالها به عنوان سرباز معلم خدمت مي كرد را به استخدام آموزش و پرورش استان بوشهر درآورند.
همچنين پس از اطلاع رساني ها خيرين مدرسه ساز براي روستاي كالو يك آموزشگاه جديد با امكانات جنبي احداث كردند، هم اكنون سالانه نمايشگاه فعاليت هاي اين مدرسه برگزار مي شود و مورد بازديد مردم و مسوولان قرار مي گيرد.
شعراني هم اكنون به عنوان مشاور جوان مديركل آموزش و پرورش و عضو بنياد نخبگان و انجمن خيرين مدرسه ساز استان بوشهر مشغول فعاليت است و ايده و طرح ايجاد 77 كتابخانه كلاسي در 77 مدرسه روتهاي كوچك و محروم زير 10 نفر دانش آموز اين استان را مطرح و به اجرا در آورده است. ك/4
629/539
بوشهر- ايرنا - طرح و ايده تازه معلم كوچكترين مدرسه دنيا باعث شد تا دانش آموزان منطقه زعفرانيه تهران با ارسال كتاب براي دانش آموزان مدرسه اي در روستاي كوچك و محروم ' رستمي' از توابع شهرستان بوشهر زكات دانش خود را بپردازند.