به گزارش ایرنا، 'عبدالمحمد شعرانی' معلم مدرسه 'كالو' شهرستان دیر كه اكنون مشاور جوان مدیركل آموزش و پرورش استان بوشهر است، طرح را با عنوان ایجاد 77 كتابخانه در 77 كلاس درس در مدارس روستاهای دارای زیر 10 نفر دانش آموز مطرح كرد كه این ایده مورد استقبال مسوولان و مردم قرار گرفته است.
در این ارتباط صبح یكشنبه به اتفاق مسوولان آموزش و پرورش استان بوشهر برای افتتاح چهارمین كتابخانه در قالب این طرح عازم روستای رستمی در 55 كیلومتری شهر بوشهر شدیم.
پس از حدود 45 دقیقه به روستایی از توابع شهرستان بوشهر به نام رستمی رسیدیم كه در ابتدا متروكه و خالی از سكنه به نظر آمد اما در این روستا چند خانه ساده روستایی وجود داشت محروم از هرگونه امكانات رفاهی بود، پس از گذشتن از چند تپه ماهور پرچمی كه برفراز ساختمانی برافراشته بود پیدا شد.
وقتی به آنجا رسیدم برسردراین ساختمان تابلو 'مدرسه یك كلاسه شهید جعفری' خود نمایی می كرد، در این مدرسه 9 دانش آموز شامل چهار دختر و پنج پسر در پایه های اول تا چهارم درس می خواندند كه با دیدن ما ده ها پرسش در ذهنشان شكل گرفت.
مدتی بعد قفسه ای سبز رنگ كه دارای شش ردیف بود با همكاری تنها معلم مدرسه شهید رستمی و معلم كوچكترین مدرسه جهان به دیوار نصب شد و كتابهای اهدایی كه دانش آموزان یك مدرسه در منطقه زعفرانیه تهران پس از فراخوان طرح 77 كتابخانه برای 77 كلاس درس روستایی استان بوشهر انجام شده بود برای دانش آموزان مدرسه شهید جعفری روستای رستمی فرساده بودند، از سوی دانش آموزان این مدرسه با شور و شوق دردریف های این قفسه چیده شد.
اما عبدالمحمد شعرانی پیش از اینكه دانش آموزان مدرسه شهید جعفری پرسش های خود را بر زبان بیاورند گفت: با این طرح می خواستم بچه های روستای محروم فراموش نشوند و نگاه همه مردم را به آنها متوجه كنم.
شعرانی افزود: از زمان این فراخوان طرح 77 كتابخانه در فضای مجازی تاكنون بیش از پنج هزار جلد كتاب از سوی مردم به این طرح هدیه شده است و كتابخانه ملی ایران نیز قول داده هفت هزار و 700 جلد كتاب در این زمینه هدیه كند.
وی گفت: علاوه بر این مردم 80 میلیون ریال برای احداث قفسه كتاب دراین مدارس به آموزش و پرورش كمك كرده اند.
شعرانی با بیان اینكه حدود 700 دانش آموز در مدارس روستاهای محروم زیر 10 نفر دانش آموز استان بوشهر مشغول به تحصیل هستند افزود: قراراست برای هر كلاس یك كتابخانه با 100 جلد كتاب در نظر گرفته شود كه پیش بینی می كنیم با كمك مردم این تعداد كتاب تامین شود.
وی گفت: هدف از اجرای این طرح ترویج فرهنگ كتاب و كتابخوانی در بین دانش آموزان روستایی و محروم و اشاعه این فرهنگ در بین خانواده ها در این مناطق است.
شعرانی افزود: كتابهای این مدارس سال آینده با هم جابه جا و به روز رسانی می شوند.
وی گفت: مشاركت مردم دراجرای طرح كتابخانه دار كردن 77 مدرسه زیر 10 نفر جمعیت دانش آموزی در استان بوشهر همراهی مردم با این نكته كه آموزش و پرورش تنها متولی تعلیم و تربیت نیست را ثابت كرد.
مدیركل آموزش و پرورش استان بوشهر در این برنامه گفت: با توجه به تاكید و تشویق دانش آموزان به امر كتابخوانی به وسیله رییس جمهوری و راه اندازی زنگ گفت وگو در مدارس، معلم كوچكترین مدرسه دنیا، طرح فراخوان راه اندازی 77 كتابخانه كلاسی درمدارس 77روستای زیر 10 نفر دانش آموز را مطرح و مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت.
'اصغر حصیری' افزود: از اول مهر امسال تاكنون مدرسه شهید جعفری رستمی چهارمین مدرسه ای است كه كتابخانه كلاسی در آن راه اندازی می شود و تا پایان آبان این طرح در همه مدارس هدف اجرا خواهد شد.
وی گفت: دانش آموزان دراین طرح با خواندن كتابها می توانند داستانها را خلاصه نویسی و برای دوستان خود تعریف كنند.
حصیری افزود: این طرح از سوی همه مسوولان دركشور مورد حمایت قرارگرفت و وزارت آموزش و پرورش برای اجرای آن در مدارس كشور قول داده است.
عبدالمحمد شعرانی كه در سال 1385 به صورت سرباز معلم در مدرسه چهار دانش آموزی شهید رجایی روستای 'جمال آباد كالو' از توابع شهرستان دیر استان بوشهر تدریس می كرد، با راه اندازی وبلاگی برای این مدرسه و انتشار اخبار آن در فضای مجازی توجه رسانه های مطرح جهان را به این مدرسه جلب كرد، طوری كه برخی گزارشگران رسانه های خارجی با سفر به ایران و دیدار از این مدرسه از آن گزارش تهیه و منتشر كردند.
انعكاس چهانی این مطلب در رسانه باعث شد تا مدرسه كالو از سوی یونسكو (سازمان علمی فرهنگی سامان ملل متحد) به عنوان كوچكترین مدرسه جهان شناخته شود و رسانه های داخلی و خارجی نیز مصاحبه ها و اخبار زیادی از معلم این كوچكترین مدرسه جهان انعكاس دادد.
این اقدام شعرانی مسوولان وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران را برآن داشت تا وی كه سالها به عنوان سرباز معلم خدمت می كرد را به استخدام آموزش و پرورش استان بوشهر درآورند.
پس از اطلاع رسانی ها خیرین مدرسه ساز برای روستای كالو یك آموزشگاه جدید با امكانات جنبی احداث كردند و سالانه نمایشگاه فعالیت های این مدرسه برگزار می شود و مردم و مسوولان زیادی از ان دیدن می كنند.
شعرانی اكنون به عنوان مشاور جوان مدیركل آموزش و پرورش و عضو بنیاد نخبگان و انجمن خیرین مدرسه ساز استان بوشهر مشغول فعالیت است و ایده و طرح ایجاد 77 كتابخانه كلاسی در 77 مدرسه روستاهای كوچك و محروم زیر 10 نفر دانش آموز این استان را مطرح و به اجرا در آورده است.
538/629/539
بوشهر- ایرنا - طرح و ایده تازه معلم كوچكترین مدرسه جهان باعث شد تا دانش آموزان منطقه زعفرانیه تهران با ارسال كتاب برای دانش آموزان مدرسه ای در روستای كوچك و محروم «رستمی» از توابع شهرستان بوشهر زكات دانش خود را بپردازند.