۵ آبان ۱۳۹۳، ۰:۴۵
کد خبر: 81364737
T T
۰ نفر
اسیدپاشی، احمد شهید و قصاص به روایت جواد لاریجانی

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: موضع گیری علیه قصاص دشمنی با قرآن است و این حكم الهی كاملا خصوصی بوده و ارتباطی با دولت ها ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، 'محمد جواد لاریجانی' در برنامه ویژه خبری شبكه دوم سیما كه یكشنبه شب پخش شد، افزود: كمیسیون حقوق بشر یكی از كمیسیون های مجمع عمومی سازمان ملل بود كه به مسئله حقوق بشر می پرداخت كه تحت نفوذ غربی ها قرار داشت و كشورها با نظر غرب برای بررسی حقوق بشر انتخاب می شدند از این رو كمیسیون به شورا تبدیل شد كه بالاتر از مجمع عمومی است.

وی یادآور شد: در شورای حقوق بشر مكانیزم های پایش وجود دارد كه یكی از مهمترین آنها شامل گزارشگری از جمله یو پی آر (بررسی امور حقوق بشر در همه كشورها در همه امور) است و گزارشگری موضوعی و انتخاب گزارشگر ویژه یك كشور از دیگر اقدامات در این زمینه است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه توضیح داد: پس از تشكیل شورای حقوق بشر، برای نخستین بار آمریكا و دیگر كشورها مجبور شدند درباره حقوق بشر به بحث و گفت وگو بنشینند.

لاریجانی با بیان اینكه مكانیزم یو پی آر بهترین نوع گزارشگری است، اظهار كرد: مشكل اصلی ما با موضوع دوم و سوم ( گزارشگری موضوعی و انتخاب گزارشگر وی‍ژه) است.

وی ادامه داد: گزارشگر كنونی ویژه بر اساس چارچوب عمل نمی كند و ما ایراد جدی به گزارش های او داریم و با وی مشكل سیاسی نداریم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره دلایل عدم راه دادن احمد شهید گزارشگر حقوق بشر به ایران گفت: ما موضوع منفی به گزارشگر ویژه یك كشور نداریم اما معتقدیم كه انتصاب این گزارشگر دلیل می خواهد.

لاریجانی یادآور شد: در ایران چه اتفاقی افتاده كه در كشورهای حاشیه ای ما رخ نداده و آیا آمریكا صلاحیت دارد وضعیت حقوق بشر را تعیین كند؟

وی با اشاره به قوانین نامساعد و شرایط بد حقوق بشر در آمریكا اظهار كرد: گزارشگر باید بی طرف باشد و این بی طرف یعنی گزارشگر علیه یك كشور تحقق و موضع گیری نكند. احمد شهید گزارشگر نیست بیشتر شبیه بازیگری است كه در شبكه های مختلف تلویزیونی علیه ایران صحبت می كند.

به گفته دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، احمد شهید به ما می گوید من مسائل را می فهمم.

لاریجانی اضافه كرد: از ویژگی های غربالگری این است كه گزارشگر، اتهامات را به كشور مورد نظر ارائه كرده و ضمن گزارش، باید پاسخ های ما را نیز ارائه كند اما احمد شهید مدعی است همه مسائل در ایران فاجعه آمیز است و این اتهام زنی است.

وی تصریح كرد: وی به شدت طرفدار تروریسم است در صورتی كه گزارشگر حقوق بشر باید با حقوق بشر همراه باشد و با تروریسم مخالفت كند. احمد شهید با استفاده از عنوان ژورنالیستی از تروریست های مرزی دفاع می كند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: از دیگر مسائل توهین به اسلام است؛ احمد شهید می گوید قصاص كار بدی است در صورتی كه او نمی تواند قضاوت ارزشی داشته باشد و می تواند بگوید این كار با بخشی منافات دارد اما نمی تواند در این باره حكم صادر كند و استنادات او غیر حرفه ای است.

لاریجانی توضیح داد: رفتار احمد شهید غیر حرفه ای است و برای چه به ایران بیاید وقتی تنها قضاوت می كند و تغییری در رفتار او به رغم توضیحات مسئولان انجام نشده است.

وی با بیان این كه اگر كار حرفه ای درباره حقوق بشر انجام شود، ابایی نداریم، اظهار كرد: اسناد حقوق بشر در حالی 70 سال پیش نوشته شد كه دول غربی اعتقادی به سایر تفكرات نداشتند و عقلانیت حقوق بشر سكولار بود؛ ما به این موضوع خیلی حساسیت نداریم و نگاه ما به دنیا سیاه و سفید نیست و به این قوانین به رغم این كه این قوانین را قبول نداریم، احترام می گذاریم.

لاریجانی ادامه داد: اگر حقوق بشر برای حفاظت از كرامت انسانی است این بزرگ ترین توهین است كه بخواهیم بر اساس قوانین سكولار برای مردم دنیا تعیین تكلیف كنیم و این روند جهانشمولی نیست و خاستگاه جهانگشایی دارد.

وی تاكید كرد: ما در عرصه حقوق بشر وارد تعامل هستیم و گوشه گیر نیستیم اما این قوانین باید بر اساس قوانین كشورها سنجیده شود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با ذكر نمونه ای از عدم تناسب قوانین با مقررات كشورهای مختلف در زمینه حقوق بشر یادآور شد: در یكی از این بندها آمده كه افراد در ازدواج آزاد هستند اما آنها با استناد به این بخش، تفسیر خود را درباره ازدواج می خواهند نظرات خود را تحمیل كنند كه خطرناك است.

لاریجانی با بیان این كه خط ما در شورای حقوق بشر همراه با دستگاه دیپلماسی كشور است، گفت: یو پی آر گزارش منظمی است و ما آن را قبول داریم؛ ایران گزارشی را به صورت یو پی آر با همكاری همه نهادها و با نظارت ستاد حقوق بشر تدوین كرد كه یكی از منظم ترین گزارش های موجود است.

وی ادامه داد: حقوق بشر طرح بهانه ای برای طرح اقدامی علیه ما است زیرا كشور ما كشور قدرتمند منطقه محسوب می شود.



**داعش نماینده اسلام آمریكایی

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره گزارش برخی رسانه های خارجی درباره قصاص در ایران اظهار كرد: این آتش تبلیغاتی است كه با هجمه رسانه ای همراه است. آنها می خواهند اعلام كنند ایران كشوری خشن است اما دنیا با داعش فهمید كه این اسلام آمریكایی است كه خشونت دارد.

لاریجانی ادامه داد: یكی از مباحث اتهامی كه مرتب تكرار می شود این است كه ما قوانین خود را خوب اجرا نمی كنیم؛ شاید ما برخی قوانین را به درستی اجرا نكنیم و ممكن است در كشور ما نیز مانند همه جای دنیا اتفاقاتی بیافتد اما برخورد قاطع خود را داریم.

وی گفت: به ما می گویند قصاص نباید داشته باشید، شلاق زدن نباید داشته باشید و نباید شكنجه كنید؛ ربط قصاص به شكنجه در صورتی مطرح می شود كه همه می دانیم شكنجه قانونی نیست و این امر مسلم است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تاكید كرد: قصاص حقوق خصوصی است ربطی به دولت ها ندارد.

**اتهام قتل ریحانه جباری

وی درباره اجرای حكم اعدام ریحانه جباری كه شنبه به دار آویخته شد، گفت: ریحانه جباری متهم به قتل شد و تمام مراحل دادگاهی خود را طی 7 سال گذراند و وكلای وی در دادگاه بودند و در نهایت پس از تایید حكم وی در دیوان عدالت، این رای اجرا شد.

لاریجانی تصریح كرد: حكم قصاص بسیار موجه و از احكام نورانی قرآن است و موضع گیری علیه این حكم دشمنی با قرآن است؛ سخنگوی آلمان و آمریكا اخیرا در این باره موضع گیری كردند در صورتی كه ما تلاش كردیم رضایت اولیای دم را بگیریم.

وی درباره راه اندازی برخی كمپین های مجازی برای ریحانه جباری تاكید كرد: اتفاقا راه اندازی كمپین ها در داخل و خارج موجب شد كه اولیای دم رضایت ندهند چراكه خانواده اولیای دم با توجه به مسائل مطرح شده در این كمپین ها گفتند اگر گذشت كنیم این تفكر شكل می گیرد كه ما مجرم هستیم كه از قصاص گذشتیم.

لاریجانی ادامه داد: وزیر خارجه كشوری به خانواده جباری پیام تسلیت داده در صورتی كه اگر این فرد عاقل و منصف بود به هر دو خانواده پیام تسلیت می گفت.

وی یادآور شد: در شورای حقوق بشر 47 كشور حضور دارند و آرا شورا بیشتر به سود ما است اما مكانیزم فشارهای بین المللی، فضا را از تصمیم گیری اصولی دور كرده است.

ما حرف خود را در گام نخست در این شورا حرف خود را با سرافرازی ، قدرت و منطقی بیان می كنیم و هیچ جلسه ای را خالی نمی كنیم و با تلاش های دیگران منزوی نمی شویم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه توضیح داد: تلاش ما در گام دوم اصلاح امور است. مكانیزم های خوبی در حقوق بشر وجود دارد به شرطی كه دچار سوء برداشت سیاسی نشود.

لاریجانی با اشاره به نگاه كشورهای مدعی به ایران اسلامی گفت: غربی ها به این نقطه رسیدند امروز كشوری كه قرار بود عقب افتاده باشد حالا به قدرت خاورمیانه تبدیل شده است. این در حالی است كه كشورهای جهان اسلام در این زمینه در خوابند و ایران پرچمدار تفكر اسلامی در حقوق بشر است.

وی تصریح كرد: امروز بزرگترین كشور تولید كننده، خط دهنده و به كار برنده خشن ترین تروریست ها، همین كشورهای مدعی هستند و بعید نمی داتم حقوق بشر در آینده كنار گذاشته شود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تاكید كرد: امروز انسان ها با بمباران اطلاعات و مدهوش شدن در امور دیجیتالی بی كرامت شدند. ببینید بحث های هسته ای چقدر توهین آمیز است و برای ما حكم می كنند كه ایران در امور هسته ای در حد مشخصی می تواند پیشرفت كند چراكه پیشرفت در امور هسته ای توسعه در 200 علوم را در پی دارد.

وی اظهار كرد: اكثریت ارزیابان حقوق بشر آمریكا، كشورهایی بودند كه همه مسائل و نقض سیستماتیك حقوق بشر را در آمریكا در اسلام هراسی و عدم رعایت حقوق مردم دیگر كشورها دیدند و به این موضوع اشاره داشتند.

لاریجانی یادآور شد: در شورای امنیت و حقوق بشر میدان دار، غربی ها نیستند؛ ما وضعیت حقوق بشر خود را با شاخص های معین گزارش كردیم. نظارت بر رفتار قضات، زندان ها و مسائلی از این دست با ارقام دقیق اعلام شده است.

به گفته وی، همچنین رشد تحصیلات دختران و زنان و حضور اجتماعی انان در سطوح عالی قضایی و مسئله سلامت گزارش شد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه با بیان این كه تحریم ها، تجاوز به انواع حقوق مردم ملت ایران محسوب می شود، گفت: یكی از این مصداق ها، عدم دسترسی به دارو است درصورتی كه هیچ كس نمی تواند مانع از دسترسی ما به دارو شود و كشورهای مانع از فروش دارو به ایران حقوق بشر را زیر پا گذاشته اند.

به گفته لاریجانی، اخراج دانشجویان ایرانی به بهانه این كه آنان ممكن است در امور هسته ای فعالیت كنند از دیگر مسائل نقض حقوق بشر است.



**اسیدپاشی

وی درباره اسید پاشی های اخیر در اصفهان نیز گفت: این جنایت هولناكی است و متاسفانه این اولین و آخرین اتفاق در جهان هم نخواهد بود اما ما با این جنایت برخورد می كنیم و دستگاه امنیتی و قضایی ما ریشه این جنایت را از بین می برد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اظهار كرد: این شائبه وجود دارد كه نكند دست برخی كشورها در این جنایات آلوده باشد و قطعا اگر این امر وجود داشته باشد ما دست این كشورها را قطع می كنیم.

لاریجانی تصریح كرد: در فتنه 88 دیدیم ندا آقاسلطان را كشتند و قاتل وی امروز در انگلستان به سر می برد.

وی یاداور شد: حمله به موضوع امر به معروف و نهی از منكر همزمان با ایام عاشورای حسینی و قیام امام حسین (ع) كه با هدف امر به معروف و نهی از منكر به وقوع پیوست معنادار است.

شبك**1983 ** 1917
۰ نفر