۷ آبان ۱۳۹۳، ۱۰:۱۲
کد خبر: 81367963
T T
۰ نفر
صدای انفجار مینی كه تا تهران رسید

تهران- ایرنا - وكیل كودكان مریوانی آسیب دیده از انفجار مین از ادامه روند درمان این كودكان در بیمارستان فوق تخصصی نورافشار تهران به كمك خیران خبر داد.

'حسین احمدی نیاز' در نشستی در ایرنا همراه با شش كودك روستای مرزی نشكاش مریوان كه بر اثر انفجار مین زخمی شده اند با اشاره به توجه دولت تدبیر و امید در اشاعه حقوق شهروندی گفت: آگاهی افراد به حقوق شهروندیشان یكی از مواردی است كه دولت كنونی به آن تاكید فراوان دارد.

هفت كودك مهر ماه سال گذشته (1392) حین بازی در روستای نشكاش شهرستان مریوان واقع در استان كردستان بر اثر انفجار مین، از ناحیه دست، پا ، چشم ، صورت و سر زخمی كه شش نفر از آنان برای مداوا به تهران منتقل شده اند.

نامبرده در ادامه با اشاره به وقوع حادثه انفجار مین در 26 مهر ماه سال گذشته در روستای مزبور گفت:‌ وقوع این انفجار ناشی از مین های بجا مانده از جنگ تحمیلی ایران و عراق بود.

این وكیل با بیان این كه این كودكان در زمان جنگ ایران و عراق به دنیا نیامده بودند، گفت: این كودكان صدمات جبران ناپذیری را بر اثر وقوع انفجار مین متحمل شده و حتی یكی از آنان پای خود را از دست داده است.

احمدی‌ نیاز با اشاره به این كه مین‌ها به منظور حفظ امنیت كشور در دهه 60 كاشته شده‌ بودند، ولی به دلیل بارش باران و وقوع سیلاب جابجا شدند و به مناطق مسكونی راه پیدا كرده اند، ادامه داد: مسوولان برای جلوگیری از وقوع چنین اقداماتی باید توجه بیشتری برای پاكسازی مناطق آلوده داشته باشند چون همچنان برخی از مناطق غرب كشور آلوده به مین است و مردم این مناطق با مشكلات زیادی مواجه می باشند.

وی در ادامه پاكسازی مناطق آلوده به مین، آموزش مردم روستاها برای چگونگی مواجهه با مین و خنثی كردن این مین ها از سوی نهادهای ذیربط را ضروری برشمرد و گفت: علاوه بر این آموزش چگونگی برخورد با افراد آسیب دیده از مسائل مورد نیاز مردم ساكن در مناطق آلوده به مین است.

احمدی‌نیاز با اشاره به وجود قانون و اصلاحیه آن در سال 89 در خصوص حمایت دولت از آسیب دیدگان از مین گفت: با وجودی این كه بر اساس كمیسیون ماده 2 مسوولان موظف به حمایت كامل درمانی از این افراد هستند ولی این مهم برای این كودكان به طور كامل صورت نگرفته و مسوولان محلی آن طور كه باید و شاید به این كودكان و خانواده هایشان رسیدگی نكرده است.

وی در ادامه با اشاره به این كه بر اساس قانون، چون این كودكان دچار صدمات جنگی شدند، باید جانباز اعلام می شدند، افزود: متاسفانه این توجه تاكنون صورت نگرفته است.

وكیل كودكان آسیب دیده مریوانی بر اثر انفجار مین با ابراز ناراحتی از بی توجهی برخی از مسوولان گفت: در حالی كه بیش از یك سال از این حادثه می گذرد هنوز درمان این كودكان به طور كامل انجام نشده است و این كودكان در حال رنج و عذاب هستند.

وی در ادامه با اشاره به این كه كمیسیون ها پزشكی اولیه كه برای این كودكان شكل گرفت، دقت نظر كامل را نداشته اند، افزود: در حالی یكی از این كمیسیون ها میزان جراحات وارد به یكی از كودكان را 4 درصد اعلام كرده بود كه در كمیسیون تجدید نظر این میزان به 40 درصد افزایش پیدا كرده است.

احمدی نیاز با اعلام این با كمك برخی از خیرین قرار است این كودكان در بیمارستان نورافشار تهران روند درمانی شان را آغاز كنند، گفت: از پزشكان نیك اندیش تشكر می كنیم كه صدای مظلومیت این كودكان را از كردستان شنیدند و ما را در تهران پذیرا شدند.

وی در ادامه با اشاره محروم بودن روستای نشكاش در كردستان گفت: با صدای انفجار مین صدای محرومیت این روستا نیز به گوش مردم سراسر ایران رسید.

اجتمام*9317*3377**1436