۲ آذر ۱۳۹۳، ۹:۰۶
کد خبر: 81397104
T T
۰ نفر
پیری روانی و ذهنی دیرتر با رژیم غذایی كم كالری

تهران - ایرنا - مطالعات محققان علوم اعصاب دانشگاه نیویورك نشان می دهد كه رژیم غذایی كم كالری، سرعت پیری روانی (روحی) را كاهش می دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از رویترز، همه افراد كم و بیش از این موضوع آگاه هستند كه رژیم غذایی سالم از پیری زودرس فیزیكی جلوگیری می كند ولی این اولین بار است كه مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی كم كالری از پیری روانی و مغزی جلوگیری می كند.

منظور از پیری روانی شرایطی است كه در آن با افزایش سن، اختلالاتی مانند انزوای اجتماعی، ناتوانی، افسردگی، نا امیدی، استرس های مداوم و بدخلقی گریبانگیر افراد مسن می شود. پیری روانی بخشی از فرآیند طبیعی افزایش سن نیست‎؛ ولی اغلب افراد مستعد چنین مشكلاتی هستند. پیری روانی در كشورهای فقیر و كم درآمد بیشتر دیده می شود چراكه افراد توانایی استفاده از مشاوره را ندارند و تمهیداتی نیز در این زمینه توسط دولت اتخاذ نمی شود. اگر این اختلالات با مشكلات جسمی از قبیل پوكی استخوان، آرتروز، فشار خون و بیماری های قلبی و مشكلاتی نظیر آلزایمر همراه باشد، سالمند را ضربه پذیرتر می كند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد كه رژیم غذایی نقش مهمی در تاخیر روند پیری روانی دارد.

در این تحقیقات آمده است كه رژیم غذایی كم كالری قادر به توقف 'افزایش و كاهش' فعالیت بیش از 900 ژن در بدن است.

رژیم غذایی كم كالری علاوه بر كاهش روند پیری ذهنی و روانی، از بروز دیابت نوع 2، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و مشكلات متابولیك جلوگیری می كند.

رژیم غذایی كم كالری باعث تقویت حافظه و افزایش یادگیری می شود و از نوسانات ژنتیكی جلوگیری می كند.

مواد غذایی سالم و كم كالری برای بهبود عملكرد مغز و بدن عبارتند از :

- سبزیجات برگ سبز مانند كاهو، اسفناج و كلم

- ماهی

- انواع توت

- روغن زیتون

علمی (6) ** 9259**1599
۰ نفر